5-daagse fietsvakantie Friese "7" Stedentocht

Friesland, Nederland

  • Fietsen in het spoor van de Elfstedentocht
  • Begin- en eindpunt in Hindeloopen
  • Hanzesteden en Friese meren
  • 'Oan’t sjen' in Fryslãn!
Fietsen in Friesland
Heeg Friesland
Hindeloopen
Leeuwarden
Makkum
Bekijk alle fotos (5 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Hindeloopen

U reist op eigen gelegenheid naar eerste overnachtingsadres in Hindeloopen.

Dag 2: Hindeloopen - Stavoren - Hindeloopen (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

Vanuit Hindeloopen fietst u naar Stavoren (ca. 10 km). Na het ontbijt in of bij de croissanterie in de jachthaven van Hindeloopen kunt u het schaatsmuseum bezoeken. Hier bewondert u de geschiedenis van het schaatsen en natuurlijk de tocht der tochten, de Friese Elfstedentocht. Elke winnaar van de Elfstedentocht heeft in dit museum zijn eigen vitrine. Ook de beroemde stempelkaart van Piet Kleine is in dit museum te zien. Fietst door Stavoren, al in 1285 lid van de Hanze, en bekijk het beeld van de Vrouwe van Stavoren, bekend van het gelijknamige verhaal. Langs het IJsselmeer gaat het dan verder tot aan Oudemirdum. Via de bossen en door het watergebied “De Fluezen” keert u terug naar de jachthaven van Hindeloopen en uw hotel.

Dag 3: Hindeloopen - Sneek (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U fietst vandaag weer door twee steden van de Friese 11 Steden. Allereerst staat Workum op het programma, bezoek hier vooral het oude centrum. Daarna gaat de fietstocht door naar de Hanzestad Bolsward. U eindigt bij uw hotel in Sneek waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Dag 4: Rondje Sneek (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Vandaag zult onderweg meerdere kleine pontjes tegenkomen tijdens uw fietstocht (kosten zijn niet inbegrepen), onderweg passeert u ook het Kameleondorp Terherne en Joure, bekend van de koffieproducent Douwe Egberts.

Dag 5: Sneek - Hindeloopen (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

Vandaag fietst u wederom door 2 Friese Hanzesteden, allereerst start u met de fietstocht richting IJlst hierna volgt u de route richting het palingdorp Heeg. Tijdens de fietstocht komt u ook nog door Sloten, de kleinste stad van de Friese 11 steden. Eenmaal aangekomen in Hindeloopen is uw fietsvakantie weer ten einde.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse fietsvakantie Friese "7" Stedentocht?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Friese "7" Stedentocht.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.1
Locatie/gebied: 8.1
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.7
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.3
Bezienswaardigheden: 8.1
Reisbescheiden: 8.2
7.0
.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Alles goed verzorgd .
9.0
Voldeed aan de verwachting
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Was leuk, goed verzorgt Het Skipshotel in Hinderlopen was wat saai maar voldeed, de locatie aan de haven was leuk. Het stadje Hindelopen is mooi en heeft een heel gezellige sfeer. De vakantie boerderij Sneek was fantastische, prachtig appartement, goed ontbijt en je kan er gezellig en goed avond eten. Jammer dat de locatie direct aan een industrie gebied grenst.
8.0
Fijne fietsvakantie
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2023
Fijne vakantie, leuke lokatie/overnachting adressen, leuke fietsroutes
Lees meer
9.0
Mooie locatie
Op vakantie in Juli 2023
Erg genoten, mooie en fijne plek om te overnachten
8.0
Prima ,enkel misten we een aanspreekpunt in het skiphotel.
Op vakantie in Juli 2023
Goed uitgestippelde fietsroutes. Verzorgde kamers. Bedankt voor het beterschap kaartje
8.0
goed verzorgt
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
fijne fietsvakantie , alles goed geregelds . alleen het skiphotel was moeilijk te vinden .sommige bordjes van het fietsknooppunt waren moeilijk te vinden . In het hoge gras of na de kruising of helemaal niet . zeker de korte route rond sneekermeer
Lees meer
8.0
Hotels mooi en grote kamers
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Vanwege het prachtige weer was de rest ook allemaal oke.
6.0
Hotels lieten te wensen over
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2023
Voldoende tot goed. Het hotel in Hindeloopen was zeer onpersoonlijk; ik heb geen medewerker gezien. De vakantieboerderij in Sneek had problemen met de personeelsbezetting waardoor het restaurant gesloten bleef. De hotels waren moeilijk te vinden. De fietsroutes waren interessant
9.0
Alles was goedverzorgd.
Op vakantie in Juni 2023
Helemaal top.
Lees meer
6.0
Accomodaties goed fietsroute slecht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
Accomodaties prima knooppunten overzicht en kaart niet op orde knooppunt 51 ligt midden in Sneek en je moet naar vakantieboerderij Sneek ruim 2 kilometer buiten centrum van Sneek
9.0
super geregeld!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Prima, we hadden ook heel mooi weer, en met de knooppunten konden we de fietsroute goed volgen! Heel klein minpuntje was het ontbreken van airco in de accomodatie! Een must in deze zomer!
9.0
Ontspannen vakantie
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2022
Bij het skiphotel in Hindeloopen was het even moeilijk te vinden op het haventerrein. Om met de auto het terrein op te komen moet je eerst de sleutel halen. Appartementen zijn uitstekend. Croissanterie lekkere broodjes voor ons ontbijt voldoende. Sneek de vakantieboerdeij hartelijke ontvangst. Ontbijt voldoende.Kamers ruim.
Lees meer
5.0
1e accommodatie viel tegen
Op vakantie in Augustus 2022
We hebben gebruik gemaakt van 2 accommodaties. Skip hotel viel tegen. Van te voren gegoogled. Leek leuke gezellige locatie, kwamen terecht is een heel suf bloedheet appartement. Geen personeel, zeer onpersoonlijk. De vakantieboerderij was leuk en voldeed aan verwachtingen. Dure voor het aangebodene, zeker rekeninghoudend met 1 locatie.
8.0
Bijna alles goed geregeld.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
De aankomst in Sneek was prima! In Hindeloopen erg onpersoonlijk. De sleutel lag op de balie van de receptie. Het telefoonnummer voor afspraken over de koffers klopte niet. Deze mensen reden alleen op Drenthe. Er viel dus niets te overleggen. Niet alle fietsroutes klopten 100%. Wellicht handig een keer de routes na te lopen.
9.0
Tot in de puntjes geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Heerlijk. Leuke accomodaties. Alles liep op rolletjes. Beschrijvingen waren perfect en Wat jullie niet in de hand hebben, maar wel helpt.... heerlijk weer. Fantastische omgeving met leuke stadjes.
Lees meer
8.0
kamers super
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2022
mooi en alles prima verzorgt
7.0
Goed verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Het was een fijne fietsvakantie. Alles voorhanden. Het enige verbeterpunten zou kunnen zijn dat het ontbijt opbeidehotelsnogal karig was.
9.0
Top geregeld en verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Super, we hebben genoten en dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Lees meer
9.0
Super fietsvakantie gehad door het mooie en gastvrije Friesland
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
De accommodates Skipshotel en Vakantieboerderij waren beiden erg ruim, mooi en van alle comfort voorzien. Wij waren er positief door verrast. Ontvangst was hartelijk en we voelden ons daardoor erg welkom. Op beide locaties werden we verwend met een heerlijk ontbijt en mensen waren erg behulpzaam.. Top vakantie gehad!
8.0
fijne fietsvakantie
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2022
De fietstochten waren heel mooi en goed uitgeschreven. De vermeldingen van bezienswaardigheden waren ook zeer goed weer gegeven. We hadden een kleine pech op onze kamer, toen we terug kwamen van onze fietstocht was dit reeds hersteld. Het was een zeer fijne vakantie
10
Zeer goed, fantastische goed ondergebracht.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Goed verzorgt, was een vakantie welke ik hier in Duitsland Met veel vreugde vertel. Volgende keer boeken Wij opnieuw bin Ade.
Lees meer
8.0
Alles was goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2022
Alles was goed verzorgd! Alleen in Hindeloopen was de receptie moeilijk te vinden en onbemand en niet erg welkom hierdoor!
8.0
Routes zijn goed doordacht en prachtig
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
We hebben erg genoten. Mooie routes. Minpuntje vinden wij het ontbijt bij beide overnachtingen. Is wel erg mager. Vooral de locatie in Sneek. Van elk onderdeel hooguit 4 stuks op tafel en je moest steeds bijvragen. Werd wel aan voldaan maar voelt niet goed. Bijna geen eieren en geen jus. Dit is echt een verbeterpunt/aandachtspunt.
9.0
Goed verzorgd
Op vakantie in Mei 2022
Leuke fietsvakantie. Erg van genoten. Voor ons was het een vader en zoon uitje. Bij aankomst waren er voldoende parkeerplaatsen voor de auto. Mooie fietsroutes en duidelijke routebeschrijving. Tevens was op de routebeschrijving aangegeven welke bezienswaardigheden je onderweg tegenkomt. Bagage transport was ook goed geregeld. Bij het eerste bagage transport waren de koffers niet op de aangegeven tijd aangekomen. Na één telefoontje is er direct actie ondernomen en zijn de koffers daarna gelijk nagebracht. Hotels waren netjes. Ontbijt was niet heel uitgebreid, maar wel goed verzorgd. Al met al een goed verzorgde fietsvakantie gehad en een onvergetelijke herinnering aan overgehouden.
Lees meer