8-daagse fietsvakantie Elfstedenroute

Friesland, Nederland

  • Fietsen in het spoort van de Elfstedentocht
  • Bezoek de Vlieland of Terschelling
  • Afstanden ca. 50 km per dag
  • Geniet van de prachtige natuur
Hindeloopen
Leeuwarden
Makkum
Fietsen in Friesland
Bekijk alle fotos (4 )

Ontdek Friesland per fiets

Fiets langs de waterkant in Friesland via de beroemde Elfstedenroute. Door de Friese taal en het koesteren van oude tradities en gewoonten van de Friezen, waant u zich in het buitenland terwijl u gewoon in Nederland bent. De Friezen zijn fier en heten u van harte welkom in Fryslân! Dit zult u zien en ervaren wanneer u er per fiets op uit trekt. De regio biedt niet alleen water en weiden maar in Gaasterland ook bossen en duinen. Al fietsend door de schilderachtige dorpjes en natuurlijk de 11 steden ervaart u dat dit deel van Nederland altijd verbonden is geweest met de zee. Tijdens deze 8-daagse variant heeft u ook de tijd om een bezoek te brengen aan één van de Waddeneilanden. Vanuit Harlingen kunt u de overtocht maken naar Vlieland of Terschelling voor een fietstocht op het eiland. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze dag te gebruiken als rustdag en de prachtige stad Harlingen te gaan verkennen.

Opmerking: De volgorde van de route is onder voorbehoud van de beschikbaarheid. Mogelijk dient het rondje op een andere plaats dan Leeuwarden gestart te worden. Indien de boekingsaanvraag akkoord is, zullen wij laten weten vanuit welke plaats u start.

Dag 1: Aankomst in Leeuwarden

Welkom in het mooie Leeuwarden! U start uw vakantie in de prachtige hoofdstad van de provincie Friesland. Neem vandaag de tijd om de historishe binnenstad te verkennen en andere bezienswaardigheden te bewonderen.

Dag 2: Leeuwarden - Sneek / Ijlst

Afstand ca. 50 km

Na het ontbijt stapt u op de fiets voor de eerste etappe van de Elfstedenroute! U fiets vandaag naar Sneek. Sneek is een zeer toeristische plek vanwege de mooie kanalen en de beroemde waterpoort.

Dag 3: Sneek / IJlst - Balk

Afstand ca. 55 km

U laat het drukke Sneek achter u fiets door de prachtige natuur en langs de Friese meren naar Balk. Onderweg passeert u Sloten, een prachtig maar zeer klein Fries dorpje.

Dag 4: Balk - Bolsward

Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u naar het IJsselmeer en passeert u pittoreske stadjes. Zo staan Stavoren en Hindeloopen vandaag op het programma. Ook Workum is een bezoekje waard voordat u door fietst naar Bolsward.

Dag 5: Bolward - Harlingen

Afstand ca. 40 km

Na het ontbijt in Bolward stapt u weer op de fiets voor de etappe naar Harlingen. Neem vandaag even pauze in in Franeker, een grotere stad met een mopoie historische binnestad. Het eindpunt van vandaag is Harlingen, deze stad ligt aan de Waddenzee en trekt het hele jaar door vele bezoekers. Harlingen heeft een rijk nautisch verleden die u overal terug kunt zien, wandel langs de mooie pakhuizen en bewonder de gevels van het beschermde stadsgezicht.

Dag 6: Rondrit Vlieland of Terschelling

Afstand ca. 50 km

Vandaag heeft u de keuze uit 3 opties; u kunt vandaag op verkenning gaan in Harlingen en de fiets een dagje laten staan. Leuk om te doen is een rondvaart maken op de waddenzee! Of u maakt vandaag een fietstocht op Vlieland of op Terschelling. De keuze is geheel aan u! Vannacht overnacht u weer in Harlingen.

Dag 7: Harlingen - Dokkum

Afstand ca. 50 km

Na de tweede overnachting in Harlingen, is het weer tijd om de koffer in te pakken. U fiets vandaag naar Dokkum door de prachtige natuur van Friesland. Van de rijke historie van deze voormalige handelsstad is nog veel terug te zien. De historische binnenstand kent vele rijksmonumenten.

Dag 8: Dokkum - Leeuwarden en vertrek naar huis

Afstand ca. 45 km

Vandaag staat de laatste fietstocht op het programma en komt er een einde aan de fietsvakantie langs de beroemde steden van de Elfstedentocht. Fiets vandaag langs de finish op de Donkervaart en eindig u tocht bij het hotel in Leeuwaarden waar u bagage op u staat te wachten. Het is ook mogelijk om de vakantie nog te verlengen met 1 of meer nachtjes in Leeuwarden.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Elfstedenroute ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Elfstedenroute .

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 10.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 10.0
Dag-tot-dagprogramma: 10.0
Bezienswaardigheden: 10.0
Reisbescheiden: 10.0
10
Dé onbezorgde vakantie in eigen land.
Jong (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Vanaf het mailcontact, de officiële reisdocumenten, de route, de locaties: alles was prima geregeld. Zelfs het weer was zoals het in onze beleving zijn moet.
Lees meer