8-daagse fietsvakantie Elfstedenroute

Friesland, Nederland

  • Fietsen in het spoort van de Elfstedentocht
  • Bezoek de Vlieland of Terschelling
  • Afstanden ca. 50 km per dag
  • Geniet van de prachtige natuur
Hindeloopen
Leeuwarden
Makkum
Fietsen in Friesland
Bekijk alle fotos (4 )

Ontdek Friesland per fiets

Fiets langs de waterkant in Friesland via de beroemde Elfstedenroute. Door de Friese taal en het koesteren van oude tradities en gewoonten van de Friezen, waant u zich in het buitenland terwijl u gewoon in Nederland bent. De Friezen zijn fier en heten u van harte welkom in Fryslân! Dit zult u zien en ervaren wanneer u er per fiets op uit trekt. De regio biedt niet alleen water en weiden maar in Gaasterland ook bossen en duinen. Al fietsend door de schilderachtige dorpjes en natuurlijk de 11 steden ervaart u dat dit deel van Nederland altijd verbonden is geweest met de zee. Tijdens deze 8-daagse variant heeft u ook de tijd om een bezoek te brengen aan één van de Waddeneilanden. Vanuit Harlingen kunt u de overtocht maken naar Vlieland of Terschelling voor een fietstocht op het eiland. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze dag te gebruiken als rustdag en de prachtige stad Harlingen te gaan verkennen.

Opmerking: De volgorde van de route is onder voorbehoud van de beschikbaarheid. Mogelijk dient het rondje op een andere plaats dan Leeuwarden gestart te worden. Indien de boekingsaanvraag akkoord is, zullen wij laten weten vanuit welke plaats u start.

Dag 1: Aankomst in Leeuwarden

Welkom in het mooie Leeuwarden! U start uw vakantie in de prachtige hoofdstad van de provincie Friesland. Neem vandaag de tijd om de historishe binnenstad te verkennen en andere bezienswaardigheden te bewonderen.

Dag 2: Leeuwarden - Sneek / Ijlst

Afstand ca. 50 km

Na het ontbijt stapt u op de fiets voor de eerste etappe van de Elfstedenroute! U fiets vandaag naar Sneek. Sneek is een zeer toeristische plek vanwege de mooie kanalen en de beroemde waterpoort.

Dag 3: Sneek / IJlst - Balk

Afstand ca. 55 km

U laat het drukke Sneek achter u fiets door de prachtige natuur en langs de Friese meren naar Balk. Onderweg passeert u Sloten, een prachtig maar zeer klein Fries dorpje.

Dag 4: Balk - Bolsward

Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u naar het IJsselmeer en passeert u pittoreske stadjes. Zo staan Stavoren en Hindeloopen vandaag op het programma. Ook Workum is een bezoekje waard voordat u door fietst naar Bolsward.

Dag 5: Bolward - Harlingen

Afstand ca. 40 km

Na het ontbijt in Bolward stapt u weer op de fiets voor de etappe naar Harlingen. Neem vandaag even pauze in in Franeker, een grotere stad met een mopoie historische binnestad. Het eindpunt van vandaag is Harlingen, deze stad ligt aan de Waddenzee en trekt het hele jaar door vele bezoekers. Harlingen heeft een rijk nautisch verleden die u overal terug kunt zien, wandel langs de mooie pakhuizen en bewonder de gevels van het beschermde stadsgezicht.

Dag 6: Rondrit Vlieland of Terschelling

Afstand ca. 50 km

Vandaag heeft u de keuze uit 3 opties; u kunt vandaag op verkenning gaan in Harlingen en de fiets een dagje laten staan. Leuk om te doen is een rondvaart maken op de waddenzee! Of u maakt vandaag een fietstocht op Vlieland of op Terschelling. De keuze is geheel aan u! Vannacht overnacht u weer in Harlingen.

Dag 7: Harlingen - Dokkum

Afstand ca. 50 km

Na de tweede overnachting in Harlingen, is het weer tijd om de koffer in te pakken. U fiets vandaag naar Dokkum door de prachtige natuur van Friesland. Van de rijke historie van deze voormalige handelsstad is nog veel terug te zien. De historische binnenstand kent vele rijksmonumenten.

Dag 8: Dokkum - Leeuwarden en vertrek naar huis

Afstand ca. 45 km

Vandaag staat de laatste fietstocht op het programma en komt er een einde aan de fietsvakantie langs de beroemde steden van de Elfstedentocht. Fiets vandaag langs de finish op de Donkervaart en eindig u tocht bij het hotel in Leeuwaarden waar u bagage op u staat te wachten. Het is ook mogelijk om de vakantie nog te verlengen met 1 of meer nachtjes in Leeuwarden.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Elfstedenroute ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Elfstedenroute .

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.7
Hotels: 7.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.2
Route: 8.8
Dag-tot-dagprogramma: 8.7
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 9.0
10
Alles heel goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
Geweldige vakantie gehad en Friesland goed leren kennen.
8.0
Fantastische fietsweek
Alleen reizend
Op vakantie in Jul 2021
Het was een fijne vakantie. De fietsroutes waren duidelijk, alles was goed geregeld. De hotels waren in het algemeen goed, wel wisselend. Stadsherberg Wapen van IJlst was uitstekend op alle fronten, Hotel Teernstra in Balk had prima eten maar een erg kleine kamer en er was nauwelijks ruimte voor de fietsen. Hotel het Weeshuis in Bolsward was qua locatie mooi maar het eten was zeer minimaal. Geen enkele keus, we kregen een zeer eenvoudig voorafje en een overigens lekkere heel dunne pizza. Hier is goed verdiend! Hotel Almenum in Harlingen was prima. De maaltijd was elders maar was uitstekend. Hotel de Posthoorn in Dokkum had prima eten maar een zeer benauwde kamer. Hier en daar moesten we de accu meenemen naar de kamer, voor ons geen probleem maar er bestaan ook E-bikes waar de accu niet uit kan. Een klein minpuntje wat betreft de routebeschrijving: op de laatste dag fietsten we van Dokkum naar Leeuwarden en werd aangegeven dat we langs de Dokkumer Ee een fietsveer konden nemen naar eetcafé De Winze en zo ook door konden naar de Tegelbrug. Helaas ging het veer pas varen vanaf 13.00h en wij waren er om 11.30h. Jammer. Verder bleek dat er onderweg nergens horeca was en begrepen we toen pas waarom het hotel in Dokkum als enige van de hotels waar we geweest zijn een lunchpakket aanbood. We waren dus vroeg in Leeuwarden terug. Toen volgde een echt minpuntje: daar bleek dat onze koffers in het verkeerde hotel waren bezorgd. We konden ze zelf op gaan halen of wachten tot zeker vier uur voordat de vervoerder iets voor ons kon betekenen. We hebben ze zelf opgehaald.
8.0
Alles was prima geregeld en verzorgt
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2021
Het was een heerlijk ontspannen vakantie. De te fietsen afstanden waren goed te doen. Er was wel verschil in het niveau van de verschillende hotels. Twee van de hotels waren duidelijk minder dan de andere hotels. De reisbeschrijving was goed. Opvallend was wel dat er veel informatie over kerken in stond en minder over andere bezienswaardigheden.
Lees meer
9.0
Alles is prima verlopen.
Met vrienden
Op vakantie in Jun 2021
Het was een fijne fietsvakantie. Alles was goed georganiseerd. Goede hotels met prima ontbijt en diner op leuke locaties. Zeer zeker aan te bevelen. Onze buren hebben al geboekt voor dezelfde vakantie.
8.0
Geweldige formule, alles uitstekend en helder geregeld.
Met vrienden
Op vakantie in Jun 2021
Een hele leuke vakantie, heel goede formule. Heel goede info. Hotels prima op één na die we een beetje onder de maat vonden. Namelijk Harlingen: wel een beetje krakkemikkig.
8.0
Goed verzorgde fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2021
Wij hebben op de regendag na elke dag genoten van de fietsvakantie in het Friese landschap. Wij zijn verliefd geworden op Friesland.
Lees meer
8.0
Prima
Op vakantie in Jun 2021
Hotels in alle plaatsen zijn prima, vriendelijke ontvangst, bagage altijd aanwezig, ontbijt, diner, bedden zijn goed tot zeer goed. Grote uitschieter is het hotel Post Plaza: geweldige locatie. Het routeboek: wij zijn gestart in Balk, maar het routeboek begint met Leeuwarden.Onze tip is: als je in een andere plaats start dan Leeuwarden(in ons geval Balk) om het routeboek dan daar te laten beginnen!! (Tel. besproken met ADE). Het zou ook makkelijker zijn om elke stad op een nieuwe pagina te zetten. Ik had de ringband uit het routeboek gehaald en de pagina’s geplastificeerd( dit ivm regen)
8.0
Alles keurig verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in May 2021
Was helemaal top, behalve restaurant Teernstra in Balk. Chaotisch, koud eten, voorgerecht vergeten, en eindeloos wachten. Past absoluut niet bij de rest.
8.0
Route beschrijving is prima en mooie fietsroutes.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in May 2021
De Elfstedentocht is een mooie ?tocht. En leer je je eigen Nederland beter ontdekken ? Alleen "Hotel de Posthoorn" in Dokkum was echt slecht. Super verouderde kamers, kapotte douchecabine en geen koffie/thee faciliteit op de kamers (wel in alle andere hotels) en dat in corona tijd ?. En bij ontvangst niet gastvrij en bij weggaan was er niemand aanwezig ?. De rest van de hotels waren prima tot zeer goed, lekker eten en gastvrije ontvangst ??.
Lees meer
10
Dé onbezorgde vakantie in eigen land.
Jong (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Vanaf het mailcontact, de officiële reisdocumenten, de route, de locaties: alles was prima geregeld. Zelfs het weer was zoals het in onze beleving zijn moet.
Lees meer