7-daagse fietsvakantie Elfstedenroute

Friesland, Nederland

  • Fietsen in het spoor van de Elfstedentocht
  • Een stukje ‘buitenland’ in Nederland
  • Variatie van water, bossen en duinen
  • Met hoofdstad Leeuwarden als start- en eindpunt
Makkum
Hindeloopen
Leeuwarden
Leeuwarden
Dokkum
Heeg Friesland
Bekijk alle fotos (6 )

De beroemde Elfstedentocht per fiets!

Fiets langs de waterkant in Friesland via de beroemde Elfstedenroute. Door de Friese taal en het koesteren van oude tradities en gewoonten van de Friezen, waant u zich in het buitenland terwijl u gewoon in Nederland bent. De Friezen zijn fier en heten u van harte welkom in Fryslân! Dit zult u zien en ervaren wanneer u er per fiets op uit trekt. De regio biedt niet alleen water en weiden maar in Gaasterland ook bossen en duinen. Al fietsend door de schilderachtige dorpjes en natuurlijk de 11 steden ervaart u dat dit deel van Nederland altijd verbonden is geweest met de zee.

De fietsroute brengt u langs de 11 Friese steden waar in strenge winters de Elfstedentocht verreden wordt per schaats. De schaatsers leggen in één dag 230 kilometer af, u fietst op uw gemak en neemt de tijd voor de talloze dorpjes en bezienswaardigheden. U verblijft na elke fietstocht in een ander hotel, bijvoorbeeld in een charmant hotel aan het water in Harich en vervolgens in een gezellig stadshotel. Voor een fietsvakantie met enige rust en ontspanning duurt de Elfstedenroute 7 dagen met als begin- en eindpunt Leeuwarden. De etappes zijn ongeveer 50 km per dag. Wie van lange afstanden houdt, kan de Elfstedenroute in drie dagen fietsen, dan zult u het traject Leeuwarden, Harich en Franeker sneller afleggen. Dan zal er ongeveer tussen de 80 en 100 km per dag gefietst worden. Deze fietsvakantie kan worden aangevuld met een extra dag in Harlingen of Franeker. Hier kunt u een rustdag inlassen of een leuk uitstapje maken naar één van de Waddeneilanden zoals Vlieland of Terschelling. Er is ook de mogelijkheid om één extra nacht te verblijven in Leeuwarden, dit gaat echter op aanvraag. De Elfstedentocht per fiets, ook u kunt het!


Opmerking: De volgorde van de route is onder voorbehoud van de beschikbaarheid. Mogelijk dient het rondje op een andere plaats dan Leeuwarden gestart te worden. Indien de boekingsaanvraag akkoord is, zullen wij laten weten vanuit welke plaats u start.

Dag 1: Startpunt Leeuwarden

Welkom in Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland en de grootste stad van de Friese elf steden. Ontdek de historische binnenstad van Leeuwarden met tal van bezienswaardigheden zoals de grachten en wallen, de oude gevelwanden, straten en pleinen.

Dag 2: Leeuwarden - Sneek

Afstand ca. 50 km

Na het ontbijt verlaat u Leeuwarden en stapt u op de pedalen richting Sneek. De stad is nabij het Sneekermeer gelegen en staat dan ook bekend om zijn watersport. Struin door de historische binnenstad met onder andere de Waterpoort.

Dag 3: Sneek - Harich/Balk

Afstand ca. 55 km

Op deze derde dag stapt u vanuit Sneek, na een overheerlijk ontbijt, weer op de fiets voor de volgende Friese steden; Harich en/of Balk. Onderweg kunt u het kleinste stadje van Friesland bezoeken, Sloten.

Dag 4: Harich/Balk - Bolsward

Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u richting het IJsselmeer. De route gaat door Hindeloopen, een pittoresk stadje die deel uit maakt van de Friese Elfstedenroute.

Dag 5: Bolsward - Harlingen/Franeker

Afstand ca. 40 km

Vanuit Bolsward gaat u vandaag onderweg naar Harlingen en Franeker. Deze fietstocht is ca. 40 kilometer lang.

Dag 6: Harlingen/Franeker - Dokkum

Afstand ca. 50 km

Na de uit-check uit het hotel stapt u weer op de fiets voor een fietstocht van 50 kilometer door het Friese landschap in de richting van Dokkum.

Dag 7: Dokkum - eindpunt Leeuwarden

Afstand ca. 45 km

Vandaag fietst u het laatste gedeelte van deze Elfstedenroute en fietst u vanuit Dokkum het laatste deel richting Leeuwarden. U kunt eventueel uw fietsvakantie in Leeuwarden nog verlengen zodat u nog iets langer van deze Friese hoofdstad kunt genieten.

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie Elfstedenroute?

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Elfstedenroute.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.2
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.9
Route: 8.3
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.3
Reisbescheiden: 8.5
8.0
Alles was goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2019
Alles was goed geregeld Het laatste hotel in Harich viel ons tegen Dit omdat je om half 4 in de middag aankwam na een dag fietsen was het hotel nog dicht en we werden klant onvriendelijk ontvangen Ontbijt viel tegen er was geen vers brood Ook het avond eten eten in Balk viel tegen bij 1 persoon was het vlees niet gaar de reactie was dat dit zo hoorde Verder was alles goed geregeld en verzorgd
9.0
Geweldig
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2019
De reis was goed georganiseerd. Alle hotels waren goed van eten en drinken, goede bedden, goed schoon en zeer vriendelijk personeel. 1 klein min puntje: de locatie van het Post Plaza hotel is niet zo geschikt voor het vertrek van de elfsteden fietstocht. Je kunt niet goed parkeren en er is geen overdekte/afgesloten fietsenstalling
8.0
Je hoeft zelf alleen maar te fietsen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2019
Een prachtige ervaring. Goed uitgestippelde routes, voorzien van een prima routebeschrijving. Ook leuke informatie over bezienswaardigheden onderweg. Over bagage hoef je je geen zorgen te maken, staat keurig op tijd weer in het volgende hotel. Leuke hotels in het centrum van de stad, met prima ontbijt en diner. De afstanden per dag zijn prima te doen met voldoende tijd om onderweg het een en ander te bezoeken.
Lees meer
9.0
Alles dik in orde en goed geregeld
Op vakantie in Aug 2019
Ondanks het mindere weer hebben wij genoten van een pracht vakantie. Hotels die dik in orde zijn en s avonds lekker eten met voldoende keuze mogelijkheden van eten.
8.0
Buiten Harlingen (hotel) goed verzorgde reis
Met vrienden
Op vakantie in Aug 2019
Het hotel in Harlingen waarin wij verbleven was ver onder de maat. Zowel het eten als de accomodatie. De ander hotels waren goed verzorgd. De knooppunten werden op diverse locaties zeer slecht aangegeven.
8.0
Een fijne zorgeloze vakantie.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Alles was goed verzorgd.
Lees meer
8.0
Elfstedenfietsverkantie
Op vakantie in Aug 2019
Is een aanrader goed verzorgde vakantie.
9.0
Alles was uitstekend verzorgd.
Jong (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
Voor ons was dit de eerste kennismaking met Friesland en met ADE. Beiden zijn erg goed bevallen.
8.0
prima, goed verzorgd met ontbijt en diner, perfecte logistiek i.v.m. het aanleveren van de bagage dagelijks.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
Een aanrader voor iedereen die van fietsen en natuur houdt, erg vriendelijke friezen en een mooi landschap. Wij kiezen ervoor over een aantal jaren dit nog een keer te doen.
Lees meer
10
Goed verzorgde hotels
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
Ons onderkomen voor de nacht en de maaltijden was boven verwachting. Van sommige hotels was het jammer dat er geen lift aanwezig was. We hadden niet veel bagage maar de accu’s van de fiets zaten in de koffer dus met 3 of 4 trappen op was dat wellevend slikken.
9.0
prima geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2018
alles was in orde ,bij enkele hotels was er geen airco wat fijn zou geweest zijn bij dit warme weer .Half pension was heel goed ,koffers waren op tijd in hotels.
8.0
Op één hotel na (Heerenlogement) goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2018
Relaxed. Na 6 dagen ook voldoende.
Lees meer
8.0
Alles goed verzorgd en geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in May 2018
Wij zijn zeer tevreden. Mede omdat wij een alternatief verzoek hadden om in de grotere steden van de Elfstedenfietstocht zoals Bolsward, Harlingen, Dokkum en Sneek een dag langer wilden verblijven. Alles was tot in de puntjes geregeld
Lees meer