7-daagse fietsvakantie Elfstedenroute

Friesland, Nederland

  • Fietsen in het spoor van de Elfstedentocht
  • Een stukje ‘buitenland’ in Nederland
  • Variatie van water, bossen en duinen
  • Met hoofdstad Leeuwarden als start- en eindpunt
Hindeloopen
Leeuwarden
Makkum
Leeuwarden
Dokkum
Heeg Friesland
Bekijk alle fotos (6 )

De beroemde Elfstedentocht per fiets!

Geniet van een heerlijke fietsvakantie langs de waterkant in Friesland via de beroemde Elfstedenroute! Door de Friese taal, het koesteren van oude tradities en de gewoonten van de Friezen, waant u zich in het buitenland terwijl u gewoon in Nederland bent! De Friezen zijn fier en heten u van harte welkom in Fryslân! Dit zult u zien en ervaren wanneer u er per fiets op uit trekt. De regio biedt niet alleen water en weiden maar in Gaasterland ook bossen. Al fietsend door de schilderachtige dorpjes en natuurlijk de beroemde 11 steden ervaart u dat dit deel van Nederland altijd verbonden is geweest met de zee!

Iedere stad heeft ook een Elfstedenfontein, de steden zijn: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Startpunt Leeuwarden

Welkom in Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland en de grootste stad van de Friese elf steden. Ontdek de historische binnenstad van Leeuwarden met tal van bezienswaardigheden zoals de grachten en wallen, de oude gevelwanden, straten en pleinen.

Dag 2: Leeuwarden - Sneek/IJlst/Joure (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Na het ontbijt verlaat u Leeuwarden en stapt u op de pedalen richting Sneek. De stad is nabij het Sneekermeer gelegen en staat dan ook bekend om zijn watersport. Struin door de historische binnenstad met onder andere de Waterpoort, het Scheepvaartmuseum en het Modelspoormuseum.

Dag 3: Sneek/IJlst/Joure - Balk/Wijckel (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Op deze derde dag stapt u vanuit Sneek, na een overheerlijk ontbijt, weer op de fiets voor de volgende Friese stad; IJlst. Hier kunt u de nog werkende houtzaagmolen en museum Houtstad bezoeken. Onderweg kunt u het kleinste stadje van Friesland bezoeken, het oude vestingsstadje Sloten.

Heeft u gekozen voor logies en ontbijt of de comfort hotels? Dan fietst u vandaag van Sneek naar Rijs of Oudemirdum (ca. 58 km). U fietst langs Friese meren en door het bosrijke Gaasterland. Gun u zelf een pauze met uitzicht op het IJsselmeer bij de Roode Klif.

Dag 4: Balk/Wijckel - Bolsward (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u richting het IJsselmeer. De route gaat door Hindeloopen, een pittoresk stadje dat deel uit maakt van de Friese Elfstedenroute.

Heeft u logies/ontbijt geboekt of comfort hotels? Dan volgt u vandaag de Elfstedenroute van Rijs of Oudemirdum naar Workum of Makkum (ca. 50 km). Onderweg passeert u Stavoren, een mooie havenplaats en Hindeloopen.

Dag 5: Bolsward - Harlingen/Franeker (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vanuit Bolsward gaat u vandaag onderweg naar Harlingen en Franeker. Deze fietstocht is ca. 40 kilometer lang.

Heeft u logies/ontbijt geboekt of comfort hotels? Dan fietst u vanuit Workum of Makkum, afhankelijk van waar u heeft overnacht richting Harlingen en Franeker.

Dag 6: Harlingen/Franeker - Dokkum (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Na de uitcheck uit het hotel stapt u weer op de fiets voor een fietstocht van 50 kilometer door het Friese landschap, de zogenaamde hel van het Noorden voor de schaatsers, in de richting van Dokkum.

Dag 7: Dokkum - Leeuwarden (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag fietst u het laatste gedeelte van deze Elfstedenroute en fietst u vanuit Dokkum het laatste deel richting Leeuwarden. U kunt eventueel uw fietsvakantie in Leeuwarden nog verlengen zodat u nog iets langer van deze Friese hoofdstad kunt genieten.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Elfstedenroute?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Elfstedenroute.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.6
Locatie/gebied: 8.6
Hotels: 7.9
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.4
Route: 8.6
Dag-tot-dagprogramma: 8.6
Bezienswaardigheden: 8.2
Reisbescheiden: 8.5
10
Ge-wel-dig!!!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
Wij hebben deze fietsvakantie als geweldig ervaren. Alles was goed geregeld. Een absolute aanrader!!
9.0
alles was goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2023
zoals we verwacht hadden
8.0
Alles was goed verzorgd en goed geregeld
Alleen reizend
Op vakantie in Mei 2023
De vakantie en hotels was allemaal prima geregeld
Lees meer
8.0
Uitstekend verzorgde vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
Duidelijke route informatie. Prima hotels. Enig minpuntje: de laatste dag waren de koffers pas om 16 uur in Leeuwarden. De fietstocht hadden we nog een beetje gerekt, maar we waren toch om 14 uur terug. Dat is jammer, je wil dan gewoon naar huis.
8.0
Goed te doen en verzorgd.
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2023
Erg veel grasland, leuk om de plaatsjes aan te doen met fietsen. De afstanden zijn goed te doen, zeker met elektrische ondersteuning.
8.0
Rust en ontspanning
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2023
Een heerlijke fietsroute genoten ,samen met mijn fietsmaatje. Onderweg werden we door mensen uit deze omgeving naar nog veel mooiere en rustige routes verwezen. Daarvoor zijn we echt dankbaar geweest. De knooproutes leidden vaak langs drukkere wegen...waar auto's of motoren langs kwamen. Er zijn nog rustige fietsroutes te ontdekken...door ADE. Niet bij dezelfde routes blijven plakken, jaar in jaar uit...raad ik aan.
Lees meer
8.0
fijne vakantie en super georganiseerd
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2023
We hebben erg genoten en alles was goed geregeld. Eén volle dag door de regen gefietst maar dat mocht de pret niet drukken. Verder zeer genoten. Ontvangst en verzorging half pension bij de hotels was top! Minpuntje: De kofferlabels zijn nog van papier. Zouden geplastificeerd of in een hoesje moeten zitten. Na vervoer door de regen blijft er niet veel meer van over.
8.0
Elfstedentocht op de fiets , zeer de moeite waard!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
Wij hebben genoten van deze fietsvakantie. Mooie etappes, geschikte hotels. Dokkum was helaas een afknapper. In alle hotels was men vriendelijk en hulpvaardig. In de Posthoorn te Dokkum was e.e.a. ver onder de maat met name in het restaurant was de service gewoon slecht: nauwelijks keus, van de kaart eten mocht niet en een tijd afspreken kon niet. Je kreeg een tijd toegewezen en daar kon niets aan veranderd worden: een afknapper en een dikke onvoldoende. Behalve het hotel in Dokkum was het een fijne belevenis: een prachtige provincie en vriendelijke mensen!
9.0
Een top vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in April 2023
Een vakantie met veel ontspanning en inspanning . De hotels waren prima en voldeden aan alles . Schone kamers , heerlijk eten. Prima route begeleiding
Lees meer
9.0
Top!
Op vakantie in April 2023
De vakantie was geweldig. Gelukkig hebben wij enorm geboft met het weer. 5 dagen volop zon, 1 dag echt hollands weer: guur, koud, wind. Maar daar kleed je je dan op. Verder alles goed verzorgd: verrassende hotels, waar het eten, drinken, slapen prima was. Ook de hygiëne stond overal hoog in het vaandel. En ook niet geheel onbelangrijk: we konden onze fietsen perfect laten "overnachten". Het 's Heerenlogement in Harlingen was de minste locatie. Maar die krijgt toch nog een voldoende. Het Notiz hotel in Leeuwarden deed ons positief verbazen. Nooit gedacht in zo'n super de luxe hotel terecht te komen. Het enige, kleine minpuntje was, dat op meerdere plekken in alle routes, de bordjes onduidelijk geplaatst waren. Het heeft ons wat extra kilometers gekost. De routekaart, die ons was toegestuurd, was duidelijk en qua knooppunten kwam hij overeen met de genoemde knooppunten in het roadbook. De kaart die mijn broer en schoonzus, dhr. En mw. Sour toegestuurd hebben gekregen (alle reisbescheiden hebben we in een keer ontvangen) klopte absoluut niet. Zij hadden de routes nooit zelfstandig kunnen fietsen. Knooppunten roadbook en kaart kwamen niet overeen. Gelukkig dat we samen waren. Maar kortom, we hebben genoten en zullen uw organisatie zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen.
8.0
Iets anders als gepland.....
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
De Elfstedentocht van ADE op de fiets ja, dat leek ons wel iets Dus gauw boekten we deze mooie trip dan ook maar door een blessure op dag 1 ging de vakantie op in rook Zo erg naar uitgekeken na de zware tijd(werk) in het ziekenhuis de voorbije 2 jaren dus nu maar opnieuw voor deze vakantie gaan sparen Of zou het geluk aan onze zijde staan en kunnen we volgend jaar ,zonder kosten, op herhaling gaan?? Vol spanning wachten wij dus af of in februari 2023 uit kan de vlag!
9.0
Totaal gezien, goed georganiseerd.
Met vrienden
Op vakantie in September 2022
Na 20 jaar bijna jaarlijks een fietstocht met vrienden (meestal meer dan 10), kunnen wij spreken van voldoende ervaring. Deze fietstocht voldeed volkomen aan onze verwachtingen in alle aspecten.
Lees meer
10
Tot in de puntjes...
Met vrienden
Op vakantie in September 2022
Hebben met z'n 4tjes n prachtige fietsvakantie gehad. t Was voor alle 4 de eerste keer maar zeker voor herhaling vatbaar. Dit was mede te danken aan ADE, alles was prima geregeld. Hotels prima, eten super, overal onderdak voor de fietsen. Wij kijken al weer uit naar de volgende fietsreis.
8.0
Alles goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in September 2022
Mooie route, uitgebreide informatie, gezellige hotels
9.0
Alles prima verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
Uitstekend ! Goede route omschrijvingen. Prima hotels en zeer goed eten.
Lees meer
8.0
Zeer verzorgde 7 daagse fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
Routes waren met de knooppunten goed te volgen. Alleen de rit van Harlingen naar Dokkum was vrij lang.
8.0
Alles goed geregeld
Op vakantie in September 2022
Hotelkamers en bagage service waren goed geregeld. Ontbijt was overal in orde. Per dag een boekje met de route en informatie was ook prima. Mailverkeer tijdens boeken ook goed verlopen.
9.0
Alles prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
Bijzonder bevallen, goed verzorgd, duidelijke routebeschrijvingen. Hotels waren divers maar allemaal prima
Lees meer
9.0
Boven verwachting
Met vrienden
Op vakantie in September 2022
Een prachtige vakantie, met goede hotels en lekker eten. De afwisseling van hotels maakte het extra leuk. De route beschrijvingen waren duidelijk en de fietsroutes prachtig. Echt genoten van het mooie Friesland. De koffers waren in ieder hotel al gearriveerd voor onze aankomst. Een echte aanrader.
8.0
Prachtige routes gefietst
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
Wij hebben het als zeer prettig ervaren.. In mooie en gezellige hotels geslapen. Routebeschrijving was goed in orde Helaas erg lang moeten wachten op de koffers de laatste dag. De zin in de brochure van als je nog een lange reis naar huis moet maken, zouden wij de lange route naar Leeuwarden niet rijden maar de korte doen.. Wij waren om 12.00 uur in het hotel en de koffers kwamen pas om 16.00 uur. Dat vonden we jammer, hopelijk komt hier een oplossing voor.
8.0
Info is goed
Met vrienden
Op vakantie in September 2022
De bijgeleverde informatie voldoet naar alle tevredenheid.
Lees meer
8.0
Goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Wij hebben erg genoten van de vakantie Wij vonden over het algemeen de hotels goed behalve Hotel Gast in de kamer was heel erg warm en klein ,de gast heer vonden wij zeer onvriendelijk, Het ontbijt was bij Gast in en Hotel de Abdij onder de maat . Ook omdat wij de luxe reis hadden besproken.
9.0
Alles zeer goed bevallen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Heel goed geregeld. Eén min puntje, het hotel in Sneek was als locatie minder, vanwege een heel onrustige buurt-omgeving.
9.0
Het liep allemaal gesmeerd
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2022
Fijne fietsvakantie,mede vanwege het enorm goede weer. Route Franeker- Dokkum is te lang en weinig koffie&lunchmogelijkheden(vooral omdat het erg warm was)Misschien is het handig om dit aan te geven in de reisbescheiden.
Lees meer
9.0
Elfstedentocht per fiets
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Elfstedentocht op de fiets met ADE prima te doen, voldoende tijd om de plaatsen te bezichtigen. Duidelijke route omschrijving en leuke informatie tussen de route omschrijving in. Hotels prima, gemoedelijk en op leuke locaties. Ontbijt en avond eten goed en smaakvol. Bagage vervoer ideaal en goed geregeld. Kortom goede eerste vakantie gehad op de fiets!!
9.0
heerlijk ontspannen en rust gevonden
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
prima geregeld, leuke verblijfplaatsen en gastvrije medewerkers. overal goed en netjes ontvangen en alles was prima geregeld
8.0
Over algemeen prima
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2022
Leuke route waar ik wel graag meer verwijzingen zou zien naar de elfstedentocht. ADE dient nog eens goed te kijken naar de hotel keuze. Kan en zou beter moeten.
Lees meer
10
6 dagen vol met verrassingen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Geweldig. Provincie Friesland geweldig. Fietspaden geweldig. Hotels geweldig. Koffers overdragen goed geregeld.
9.0
Alles prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Goede hotels,mooie route!
8.0
Alles goed verzorgd
Op vakantie in Augustus 2022
Uitstekend. Mooie routes, goede hotels
Lees meer