7-daagse fietsvakantie Elfstedenroute

Friesland, Nederland

  • Fietsen in het spoor van de Elfstedentocht
  • Een stukje ‘buitenland’ in Nederland
  • Variatie van water, bossen en duinen
  • Met hoofdstad Leeuwarden als start- en eindpunt
Hindeloopen
Leeuwarden
Makkum
Leeuwarden
Dokkum
Heeg Friesland
Bekijk alle fotos (6 )

De beroemde Elfstedentocht per fiets!

Geniet van een heerlijke fietsvakantie langs de waterkant in Friesland via de beroemde Elfstedenroute! Door de Friese taal, het koesteren van oude tradities en de gewoonten van de Friezen, waant u zich in het buitenland terwijl u gewoon in Nederland bent! De Friezen zijn fier en heten u van harte welkom in Fryslân! Dit zult u zien en ervaren wanneer u er per fiets op uit trekt. De regio biedt niet alleen water en weiden maar in Gaasterland ook bossen. Al fietsend door de schilderachtige dorpjes en natuurlijk de beroemde 11 steden ervaart u dat dit deel van Nederland altijd verbonden is geweest met de zee!

Iedere stad heeft ook een Elfstedenfontein, de steden zijn: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Startpunt Leeuwarden

Welkom in Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland en de grootste stad van de Friese elf steden. Ontdek de historische binnenstad van Leeuwarden met tal van bezienswaardigheden zoals de grachten en wallen, de oude gevelwanden, straten en pleinen.

Dag 2: Leeuwarden - IJlst/Joure (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag fietst u richting IJlst/Joure. Joure (of De Jouwer zoals ze in Friesland zeggen) is een gezellige Vlecke: een dorp met een stedelijk karakter. Joure is bekend van de jaarlijkse Friese ballonfeesten, de gezellige Midstraat, Park Heremastate, de jachthaven en van Douwe Egberts koffie en Pickwick thee. In Joure is het allereerste winkeltje van Douwe Egberts te vinden.
Kiest u voor de comfort hotels of voor de reis op basis van logies en ontbijt? Dan fietst u vandaag richting Sneek.

Dag 3: IJlst/Joure - Balk/Wijckel (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag laat u IJlst/Joure achter u en fietst u door de prachtige natuur en langs de Friese meren richting Balk/Wijckel. Onderweg passeert u de vestingstad Sloten, een prachtig maar klein Fries dorpje.
Kiest u voor de comfort hotels of voor de reis op basis van logies en ontbijt? Dan fietst u vandaag richting Rijs/Stavoren.

Dag 4: Balk/Wijckel - Bosward (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De fietsetappe van vandaag brengt u richting het IJsselmeer, waarbij u verschillende pittoreske stadjes passeert. Zo staan voor vandaag Stavoren en Hindeloopen op het programma. Bezichtig de gekleurde huizen aan het water in Stavoren of bewonder de beroemde schilderkunst van Hindeloopen. Ook Workum is zeker een bezoekje waard, voordat u verder fietst naar Bolsward.
Kiest u voor de comfort hotels of voor de reis op basis van logies en ontbijt? Dan fietst u vandaag richting Workum / Makkum.

Dag 5: Bolsward - Harlingen/Franeker (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Na het ontbijt in Bolsward stapt u weer op de fiets voor de etappe richting Harlingen. Neem vandaag een pauze in Franeker, verken de grote stad met haar historische centrum en monumenten. Het eindpunt van de etappe is Harlingen. Harlingen ligt aan de Waddenzee en trekt het hele jaar door vele bezoekers. Harlingen heeft een rijk nautisch verleden die u overal terug kunt zien, wandel langs de mooie pakhuizen en bewonder de gevels van het beschermde stadsgezicht.
Kiest u voor de comfort hotels of voor de reis op basis van logies en ontbijt? Dan heeft u vandaag dezelfde eindbestemming.

Dag 6: Harlingen/Franeker - Dokkum (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Na de uitcheck uit het hotel stapt u weer op de fiets voor een fietstocht van ca. 65 tot 85 km door het Friese landschap, de zogenaamde hel van het Noorden voor de schaatsers, in de richting van Dokkum. Van de rijke historie van deze voormalige handelsstad is nog veel terug te zien, zo kent de historische binnenstad vele imposante rijksmonumenten.
Kiest u voor de comfort hotels of voor de reis op basis van logies en ontbijt? Dan fietst u vandaag ook richting Dokkum.

Dag 7: Dokkum - Leeuwarden en vertrek naar huis (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag fietst u het laatste gedeelte van deze Elfstedenroute en fietst u vanuit Dokkum richting Leeuwarden. Onderweg passeert u het beruchte bruggetje van Bartlehiem. U kunt eventueel uw fietsvakantie in Leeuwarden nog verlengen zodat u nog iets langer van deze Friese hoofdstad kunt genieten.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Elfstedenroute?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Elfstedenroute.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.6
Locatie/gebied: 8.6
Hotels: 7.9
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.7
Route: 8.6
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 8.1
Reisbescheiden: 8.8
8.0
Prima verzorgde reis. Prachtige route.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
We hebben een heerlijke week door Friesland gefiets. De fietstocht was prachtig. Het eten verrukkelijk, alleen het eten in het Eurohotel in Leeuwarden was het minst. De accomodatie was prima. De papieren labels voor het doorversturen van de koffers was van mindere kwaliteit.
9.0
Fietsvakantie Elfstedenroute mooie ervaring
Op vakantie in Juli 2023
Mooie routes, afwisselend landelijk tussen de weilanden en rietkragen, veel water en leuke stadjes. Mooie en leuke locaties om te overnachten; overal prima geslapen. Informatievoorziening zeer duidelijk; mooie dagelijkse reissetjes met fietsroutes. We hadden ook prachtig weer. Niet altijd tijd genomen voor alle bezienswaardigheden.
8.0
Goed
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2023
Mooie route duidelijk heerlijk gefietst , accomodaties over het algemeen goed. 2 ervan waren niet goed , verouderde kamers en douche gebeuren vreselijk. Dat was hotel de Posthoorn en Heerenlogement , waar van andere fietsers een prima ander hotel hadden. Was echt een domper na dag fietsen , daar kun je toch geen mensen meer in stoppen. Zo was het hotel in Leeuwarden super en het weeshuis super. Jammer dat je aan het eind van de rit , niet een kruisje voor je klaar ligt. Vervoer bagage prima. M.v.g Marian Groot en Magda Wessels
Lees meer
10
Prachtige route en heel goed georganiseerd!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Fantastisch!! (ADE had vast ook t geweldig mooie weer geregeld ). Prachtige route, goede route omschrijving en prima hotels (hele goede bedden en heerlijk eten)
9.0
Alles primageregelx
Met vrienden
Op vakantie in September 2023
Perfecte vakantie
8.0
Goed verzorgde fietsvakantie met een minpuntje
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Alles was goed verzorgd alleen het hotel Teernstra in Balk was heel oud (wastafel op de kamer) en de kamer was niet netjes
Lees meer
9.0
Het was een leuke en goede ervaring
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
De vakantie op zich vonden we super. Het begeleidend boekje met de fietsroute en de bezienswaardigheden was heel duidelijk. Soms kwamen we wel heel vroeg op de bestemming. In een klein dorp zoals Balk ben je vlug rond. Maar meestal kon de tijd die overbleef goed ingevuld worden. We zijn tevreden. We willen wel voorstellen om een extra dag hotel op het einde in te lassen als mogelijkheid. Wij hebben zelf een dag extra geboekt zodat we op ons gemak nog konden genieten van de laatste fietstocht. Het hotel in Balk was wel het minste. Dat is zeker aan vernieuwing toe.
9.0
Alles was in orde
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
De hotels die waren geboekt waren prima. Allemaal een goed ontbijt. De routebeschrijving was op de 1e dag, Leeuwarden Sneek, niet correct. Dit kwam doordat meteen in het begin een weg afsluiting was. Misschien handig om dit door het hotel te laten vermelden. Voor de rest geen problemen ondervonden
10
Een zorgeloze vakantie.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
We hebben een heerlijke fietsweek gehad in Friesland. Alles was tiptop geregeld. Fijne hotels. Kortom een aanrader voor mensen die van een verzorgde vakantie houden.
Lees meer
8.0
Prachtig rondje door Friesland!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Wat een heerlijke week hebben we gehad. Friesland is verrassend mooi en afwisselend. Prachtige stadjes met heel veel terrasjes en bezienswaardigheden. Het weer zat ook wel enorm mee, in september en dan tussen de 25 en 30 graden. Helaas was het in een paar hotels (Rijs en Workum) wel heel erg warm op de kamer wat de nachtrust niet ten goede kwam. Ade heeft nog wel moeite gedaan om de reis te laten doorgaan, in eerste instantie konden we in Dokkum niet meer terecht maar door daar te beginnen kon de fietsreis toch doorgaan. We hadden daar trouwens een fantastisch hotel. (hotel de Abdij) Fietsafstanden waren ook prima (wij fietsen op gewone fietsen). Al met al een aanrader deze fietsvakantie!
8.0
Alles was goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in September 2023
Wij vonden het een mooie route met veel afwisseling
8.0
Afwisselende accomodaties van goede kwaliteit
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Heel fijn om alleen maar met fietsen bezig te zijn en alle andere over te laten aan ADE
Lees meer
9.0
Prima geregeld, top hotels
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Prima verzorgd en duidelijke routes. De hotels waren prima en de mensen vriendelijk. Friesland is uitgestrekt, maar de aan gedane plaatsjes zijn gezellig en hebben leuke terrasjes.
9.0
Tot in de puntjes verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Een sportive vakantie voor herhaling vatbaar. Mar dan in een andere streek van het land
9.0
Hele fijne vakantie, zeer verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2023
Byzonder fijne vakantie, mooi weer,mooie provincie en heel goed verzorgd
Lees meer
8.0
Goede organisatie
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2023
Alles prima verzorgd
9.0
Alles prima geregeld.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Goede route beschrijving. Ook de bezienswaardigheden goed omschreven. De hotels waren ook goed, en de hotels zonder lift heel behulpzaam!
9.0
prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
De week verliep vlekkeloos. Goede hotels en de bagage werd netjes gebracht.
Lees meer
10
GEWELDIG
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Nogmaals geweldig. Allereerst het super uitgebreide informatie pakket. Alle vouchers alle route boekjes. Het ophalen van de bagage ging ook heel soepel. Elke dag stond onze bagage netjes op ons te wachten in het volgende hotel. En wat een superfijne hotels. Mijn favoriete hotel was hotel Jans in Rijs. Wij sliepen in een bungalow. Geweldig lieve mensen . Super chef-kok. Wij hebben echt genoten. Zijn net terug maar zijn op jullie site al weer naar een nieuwe fiets vakantie aan het kijken. ADE BEDANKT.
9.0
Perfect geregeld.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Fijne telefonische contacten vooraf.
9.0
Goed verzorgde fietstocht.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
We hebben genoten van een mooie afwisselende fiets route. Hotels waren goed en het diner was uitstekend. een echte aanrader. in de route beschrijving stonden leuke tips voor onderweg.
Lees meer
8.0
Een aanrader
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Dit was de eerste keer dat we een fietsvakantie hebben gedaan Voor ons is het voor herhaald vatbaar Leuke plaatsen gezien en de fietstocht is goed te diender deze afstanden
8.0
Was perfect! Hotels prima! Aardige mensen! Goede kamers. Een locatie had geen lift! Als je slecht ter been bent is dat n minpunt!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Wij hebben genoten! Echt alles liep perfect en t weer zat ook nog mee! ADE was zo lief om onze eerste geplande vakantie om te boeken . Perfect allemaal
7.0
Verzorging en kofferbagage
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
We hebben heerlijk gefietst en de routes waren duidelijk. Maar 2 hotels mogen wel vervangen worden door betere in Leeuwarden en Balk. Eten diner vonden ee biet goed, ontbijt wel.Dat kamers waren niet best. De kamers klein en niet schoon. Je kon je koffer niet eens een beetje neer zetten en moest uitpakken op je bed. 2 stadsherbergen waren super. Goede kamers en ontbijt en diner super Onze start en finish hotels was goed en op ergens locatie was goed en het verblijf ook top. Personeel in de restaurants waren allemaal jonge meisjes, top. Echt gezellig en ook een praatje.
Lees meer
8.0
Alles prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Leuke vakantie zelfs met tegenwind en een regenbui blijft het een leuke vakantie Alleen het eerste stuk van Harlingen naar Dokkum en van Dokkum naar Leeuwarden was er nergens iets te eten of te drinken
8.0
Alles goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Vakantie was heel leuk, alleen accu’s van de gehuurde fietsen niet toereikend, de ene accu stopte bij 30 km en de andere bij 40 km, zijn de 2e dag één andere accu komen brengen bij hotel
8.0
ADE Fijne vakantie voldeed aan alle verwachtingen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Goede voorbereiding en informatie door ADE Goed en volledig roadbook wat overal klopte Ontvangst bij alle hotels uitstekend Ruimte voor de fietsen in de nacht veilig te plaatsen en op te laden overal prima Kamers waren geweldig behalve Eurohotel Leeuwarden (klein, gedateerd en ver beneden de maat) Het eten was overal boven verwachting zowel voor ontbijt als diner Koerier Dompeling was uitstekend. Koffers waren altijd keurig op tijd. Tips ter verbetering: 1. De laatste dag was in onze situatie de langste route. Daarna moet je naar huis. Voor ons was dat 220 km. Zou fijn zijn geweest als de laatste dag een kortere route zou zijn geweest. 2. Eventueel een rustdag halverwege de week biedt de mogelijkheid om de omgeving en of musea beter te bekijken en te bezoeken. 3. De trip uitbreiden met een overnachting zodat je de dag daarna rustig naar huis kan.
Lees meer
9.0
Prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Een fijne vakantie gehad. Elke avond weer benieuwd in wat voor hotel we terecht kwamen. Heel divers, maar allemaal prima. Ook lekker gegeten.
8.0
Relaxt weekje eropuit
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Prima georganiseerd en alles goed verzogd. Hotel in Harlingen was helaas beneden de maat. Knooppunt 22 op de eerste dag vanaf Leeuwarden naar Sneek bleek niet te bestaan. Valk Hotel in Sneek, perfect extra betaling meer dan waard. Hotel in Dokkum was gelegen aan een plein waar tot diep in de nacht veel geluidoverlast was, de kamer was te heet waardoor met de ramen dicht slapen geen optie was, normaal hadden we hier niet extra voor betaald.
10
Alles netjes geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Aangenaam verrast met Elfstedenroute. Beschrijving en accomodatie allemaal goed geregeld. Een echte aanrader!
Lees meer