4-daagse fietsvakantie Elfstedenroute

Friesland, Nederland

  • Fietsen langs de beroemde Elfsteden in Friesland
  • Start- en eindpunt in de hoofdstad Leeuwarden
  • Sportieve tour met gemiddeld 95 kilometer per dag
  • Tradionele dorpjes, water, duinen en bossen
Molen 1
Molen 2
Leeuwarden
Bekijk alle fotos (3 )

De beroemde Elfstedentocht per fiets!

Kies voor deze sportieve Elfsteden fietsvakantie en fiets in slechts 3 etappes langs de Elfsteden. Friesland heeft een eigen karakter, een eigen geschiedenis, een eigen taal en zelfs hun eigen sporten en sportevenementen. Al fietsend door de schilderachtige dorpjes en natuurlijk de 11 steden ervaart u dat dit deel van Nederland altijd verbonden is geweest met de zee. De Friezen heten u van harte welkom in hun prachtige provincie.

Tip; verleng uw reis aan het einde met een extra nacht in Leeuwarden. De Friese hoofdstad heeft namelijk veel te bieden dus het is aan te raden om wat extra tijd in deze prachtige stad door te brengen.

Dag 1: Individuele aankomst in Leeuwarden

U fietsvakantie start in Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland en de grootste van de elf steden. Struin door de oude binnenstad, bekijk de Nederlandse toren van Pisa, bezoek één van de vele musea of maak een rondvaart door de grachten. In Leeuwarden kan het allemaal.

Dag 2: Leeuwarden - Harich/Balk

Afstand ca. 105 km

Na het ontbijt stapt u op de pedalen richting Harich/Balk. Onderweg kunt u een tussenstop maken in Sneek, een echte watersport stad.

Dag 3: Harich/Balk - Harlingen

Afstand ca. 95 km

In Hindeloopen moet u vandaag beslist even een tussenstop maken. Dit Elfstedenstadje staat namelijk bekend om haar stijvolle klederdracht, vele bruggetjes met bijzondere doorkijkjes en heeft een uniek karakter. U vervolgt de route naar uw eindpunt van vandaag, Harlingen. Een havenstad met een stoer en eigenzinnig karakter.

Dag 4: Harlingen - Leeuwarden + vertrek naar huis

Afstand ca. 95 km

De laatste dag van uw fietsvakantie is aangebroken en u keert terug in Leeuwarden. Wij adviseren om een extra nacht aan de tour toe te voegen, zodat u bij komt komen van deze sportieve, prachtige fietstour. Of u keert na aankomst in Leeuwarden huiswaarts. Oant sjen!

Meer weten over de 4-daagse fietsvakantie Elfstedenroute?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 4-daagse fietsvakantie Elfstedenroute.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 7.0
8.0
Actief maar ontspannen
Jong (echt)paar
Op vakantie in May 2021
Mooi Friesland ervaren. Leuke routes en mooie plekken. Op je eigen tempo. Ontbijt en diner goed verzorgd. Accommodaties en bagage vervoer tiptop
8.0
prima
Alleen reizend
Op vakantie in Sep 2020
alles was goed geregeld, de bagage die van hotel naar hotel ging was iedere keer keurig op tijd. het eten was goed. en het hotel in Leeuwarden was erg goed, alleen de hotels in Harich/balk en Harlingen waren onder de maat. Maar voor de rest een prima vakantie gehad.
Lees meer