7-daagse fietsvakantie Kastelen Münsterland

Noordrijn-Westfalen , Duitsland

  • Fietsreis langs de Kastelenroute
  • Lekker dichtbij de Nederlandse grens
  • Start- en eindpunt in Münster
  • Prettige en makkelijke dagetappes
  • Verblijf in luxe hotels
Münsterland
8-daagse fietsvakantie Münsterland
Münsterland
Münsterland
Münsterland
Münsterland kaart
Bekijk alle fotos (10 )

7 dagen, 100 kastelen!

Fiets mee langs de Kastelen fietsroute in het Münsterland! Een heerlijke fietsvakantie lekker dicht bij de Nederlandse grens. Op de fietsroute liggen met de burcht Vischering en het kasteel Nordkirchen de beide bekende waterkastelen van het Münsterland. Ontdek daarbij vele imposante typische landgoederen en landhuizen van de beroemde 100-Kastelen-Route.

Laat uzelf rustig en gezellig door verrassende dagetappes leiden. Door de beide dubbelovernachtingen in Billerbeck en Lüdinghausen hoeft u de koffer niet dagelijks in te pakken. U fietst zonder haast en heeft veel tijd voor korte en langere bezichtigingen en tussenstops langs de fietsroutes.

Karakter: U fietst door een tamelijk vlak landschap over goede fietspaden en rustig wegen.

Dag 1: Individuele aankomst in Münster

Münster, een waardige startlocatie en einddoel voor uw fietsvakantie, lokt u met de historische binnenstad, moderne musea, de Dom, de Friedenssaal, de Prinzipalmarkt, de Aasee en vele gemoedelijke studentenkroegjes. Komt u vroegtijdig naar Münster en onderneem een stadstocht met de fiets.

Dag 2: Münster - Billerbeck

Afstand ca. 33 km

Fietst de oude binnenstad van Münster rond alvorens u bij het kasteel de stad uitfietst. Plan een belonende pauze in bij het Haus Rüschhaus met de Droste-Hülshoff-museum en de burcht Hülshoff met uiteenlopende tuinparken. Bezoek in Havixbeck het interessante zandsteenmuseum en keer terug in één van de mooie café's of Biergartens. Als hoogste punt in het Münsterland is de Longinustoren met zijn fantastische panoramablik een echt hoogtepunt van deze etappe. Verheug uzelf vervolgens op Billerbeck met schilderachtige steegjes.

Dag 3: Billerbeck rondtour

Afstand ca. 45 km

Door het indrukwekkende landschap van het Westmünsterland fietst u vervolgens naar het betoverende kasteel Darfeld en kasteel Varlar, welke beide privé worden bewoond. Bezoekt u hier de Lambertikerk in Coesfeld bij het grote marktplein in de oude stadskern en last een pauze in bij de rustieke Gasthaus-brouwerij Stephanus. In de namiddag doorkruist u de buitengebieden van Baumberge en rolt u tenslotte langs de Berkel terug naar Billerbeck.

Dag 4: Billerbeck - Lüdingshausen

Afstand ca. 43 km

Vandaag valt er veel te zien. Eerst komt u door het barokke Nottulm. Bezoek de oudste blauwdrukkerij van Westfalen. Op de beroemde kastelen fietsroute komt u aansluitend langs kasteel Senden, burcht Kakesbeck tot aan Lüdingshausen met het middeleeuwse Burcht Vischering. Dez behoort met de treinbrug, het ronde kasteel en het Münsterlandmuseum tot het beste behouden kasteel van Duitsland.

Dag 5: Lüdingshausen rondtour

Afstand ca. 44 km

Verheug uzelf op volgend hoogtepunt van de fietsvakantie. Al na een paar kilometers ontdekt u kasteel Nordkirchen. Niet alleen de kostbare inrichting is bezienswaardig, echter ook het enorme park met wonderschone tuinen en de Orangerie. Vervolgens fietst u naar Selm, waar het strandbad bij de Ternscher See u uitnodigt voor een frisse duik. In de namiddag fietst u over de kastlen route verder teurg naar Lüdinghausen.

Dag 6: Lüdingshausen - Münster

Afstand ca. 39 km

U volgt de beroemde Pättkes tot in het kleine dorp Ottmarsbocholt, welke trots zijn historische korenwindmolen toont. Op de 100-Kastelen-route fietst u tot het Dortmund-Ems-Kanaal, welke als grootste waterverband door het Münsterland stroomt en u naar Münster leidt.

Dag 7: Terugreis vanaf Münster

Met vele indrukken eindigt uw fietstour door het hart van het Münsterland. U kunt uiteraard ook verlengen in Münster.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie Kastelen Münsterland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Kastelen Münsterland.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.8
Locatie/gebied: 7.5
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.7
Route: 7.7
Dag-tot-dagprogramma: 7.3
Bezienswaardigheden: 7.5
Reisbescheiden: 6.0
9.0
Prima verzorgde vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2022
Goede hotels; rustige fietsroutes met afwisselend landschap. Jammer dat enkele kastelen niet te bezichtigen waren. Handig boekje met fietsroutes.
6.0
Niet alles was goed.verlopen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2022
Jammer dat de spullen die klaar zouden liggen in het hotel van aankomst niet lagen. Die moesten we zelf in een ander hotel aan de andere kant van de stad ophalen. En ook het feit dat je in die informatie pas stond dat we een week van tevoren de app en informatie konden downloaden. Gelukkig hielp het personeel in het hotel een beetje. Maar nogal een stroeve start van de vakantie. En het feit dat het route boekje in het Duits was, kan een belemmering zijn. We zijn af en toe echt wel ( stukje) verkeerd gereden daardoor
7.0
Verzorging goed, route kan beter
Senioren (echt)paar
Op vakantie in May 2019
Leuke vakantie gehad, maar de bezienswaardigheden namen gedurende de reis wel erg af. De laatste dagen waren weinig meer dan van A naar B fietsen. GPS navigatie is eigenlijk onontbeerlijk
Lees meer
9.0
Afwisselend fietslandschap
Met vrienden
Op vakantie in May 2019
Historisch interessante en landschappelijk afwisselende fietstocht met prima accommodatie.
Lees meer