8-daagse fietsvakantie van Münster naar Amsterdam

Noordrijn-Westfalen , Duitsland

  • Van het Duitse Münster via de Achterhoek en de Veluwe naar Amsterdam
  • Oude Hanzesteden, kastelen en burchten
  • Nationale Parken, meren en bossen
  • Bruisend Amsterdam als eindbestemming
  • Dag etappes van ca. 50 tot 61 km
fietsvakantie Münster - Amsterdam
fietsvakantie Münster - Amsterdam
fietsvakantie Münster - Amsterdam
fietsvakantie Münster - Amsterdam
fietsvakantie Münster - Amsterdam
fietsvakantie Münster - Amsterdam
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Münster

Individuele aankomst in de stad van de vrede, het Duitse Münster. Aan het einde van de middag volgt een informatiebijeenkomst en de uitgifte van de huurfiets (indien van toepassing). Maak 's avonds een wandeling door de stad en over de historische Grote Markt.

Dag 2: Münster – Coesfeld (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

Havixbeck wacht op u. Bijzonder indrukwekkend zijn hier de waterkastelen Stapel, Havixbeck en Hülshoff, de geboorteplaats van Annette von Droste-Hülshoff. Uw verdere route brengt u via Billerbeck naar Coesfeld, waar U ook zult overnachten.

Dag 3: Coesfeld – Winterswijk (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U fietst vanuit Coesfeld naar het gezellige stadje Stadtlohn en gaat verder via de landerijen de Duits-Nederlandse grens over naar Winterswijk met zijn vele romantische buurtschappen in het Nationaal Landschapspark.

Dag 4: Winterswijk – Zutphen (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag kunt u misschien wel roze flamingo's zien in het natuurgebied Zwillbrocker Venn voordat u via Borculo, met zijn kristalmuseum, de oude Hanzestad Zutphen bereikt. Het middeleeuws aandoende stadscentrum is zeer aantrekkelijk.

Dag 5: Zutphen – Arnhem (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vanuit Zutphen fietst u naar Apeldoorn met het beroemde Kasteel Het Loo en de historische zendfaciliteit van Radio Kootwijk. Dit zijn onderweg enkele van de hoogtepunten op uw fietsrit naar Arnhem waar u arriveert nadat u door het natuurpark de Hoge Veluwe heeft gefietst. In Arnhem kunt u diverse Gedenktekens ontdekken die herinneren aan de Slag om Arnhem. In Arnhem met zijn gezellige centrum zult U overnachten.

Dag 6: Arnhem – Amersfoort (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

Op de fietstocht van vandaag wordt u vanuit Arnhem gedeeltelijk vergezeld door de Rijn. Via plaatsen als Wageningen en Veenendaal bereikt u via de Utrechtse heuvelrug en de Leusderheide, Amersfoort met zijn vele historische panden en het Mondriaanhuis.

Dag 7: Amersfoort – Amsterdam (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Via Muiderberg gelegen aan het IJmeer en tegenwoordig onderdeel van de gemeente Gooise Meren, bereikt u de oostelijke kant van Amsterdam. Breng een bezoek aan de Jordaan of trakteer uzelf op een prachtige rondvaart door de grachten.

Dag 8: Terugreis of eventuele verlenging

Na het ontbijt zit uw prachtige fietstocht van het Duitse Münsterland naar de hoofdstad van Nederland er al weer op. Wel is er de mogelijkheid om extra nachten in Amsterdam bij te boeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie van Münster naar Amsterdam?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid