6-daagse fietsvakantie Münster

Noordrijn-Westfalen , Duitsland

  • Münster, de stad van de "Vrede"
  • In de voetsporen van Annette von Droste-Hülshoff
  • Waterburchten, kastelen en musea
  • Boottocht over de Aasee
  • Fietstochten in het Münsterland vanuit uw hotel
Munsterland Münster Prinzipalmarkt
Münsterland onderweg
Münsterland onderweg oude boerderij
Münsterland onderweg bij de rivier
Münsterland onderweg Billerbeck
Münsterland onderweg Lüdinghausen
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag : Individuele heenreis naar Münster

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel bij Münster. De meest fietsvriendelijke stad van Duitsland heet u van harte welkom. Hier is de “Leeze” (de fiets) het meest gebruikte vervoermiddel en geen enkele andere stad beschikt over een dermate goed uitgebouwd fietspadennetwerk. Indien u vandaag op tijd arriveert in Münster kunt u alvast een eerste indruk krijgen van deze stad van de "Vrede".

Dag 2: Fietsdagtocht omgeving Münster (ca. 33 km)
Afstand ca. 33 km

Fiets richting het noorden en al snel bereikt u bij Stadtpark Wienburg de eerste Biergarten. De route leidt u door de zogenaamde Riesenfelder, een waterrijk gebied van internationale betekenis, dat door vele zeldzame vogelsoorten bezocht wordt tijdens de trekvlucht naar andere oorden. Hoe belangrijk dit, als Europees natuurreservaat voor vogelbescherming bestempeld gebied is, kunt u ook ontdekken in het bezoekerscentrum. Het volgende doel is het typische Münsterlandse dorpje Gimbte met een schilderachtige dorpskern. ’s Middags fietst u langs het Dortmund-Ems-kanaal terug naar Münster.

Dag 3: Stadsbezichtiging Münster en boottocht (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km

Rond de klok van 09.30 uur (meestal op de dinsdag) start de ca. 2 uur durende stadsrondrit door Münster. Met uw eigen fiets ontdekt u de vele bezienswaardigheden in de uitgestrekte binnenstad. ’s Middags wisselt u de fiets in voor een rondvaart met de "waterbus Solaaris” op het ca. 2,5 kilometer lange Aameer, een recreatiegebied bij en van de Stadt Münster. Tijdens een tussenstop kunt u het openluchtmuseum “Mühlenhof” bezichtigen. Hier leert u meer over de historie en cultuur van het Münsterland en hier worden 30 grote en kleine historische gebouwen bewaard en onderhouden. De rondvaart met deze mooie onderbreking eindigt tenslotte aan een Aameer-terras.

Dag 4: Fietstocht in de sporten van Annette von Droste-Hülshoff (ca. 28 km)
Afstand ca. 28 km

De fietstocht van vandaag voert u naar het hart van het Münsterland. U fietst over geasfalteerde, meestal landwegen door het parkachtige landschap van velden, akkers en bossen. Uw eerste doel is “Haus Rüschhaus”, dat door de dichteres Annette von Droste-Hülshoff sinds 1826 bewoont werd en momenteel dienst doet als museum. Elk uur is er een rondleiding. Langs Haus Vögeding gaat de route dan verder naar Haus Hülshoff, een van de romantische waterburchten in Westfalen omgeven door een gracht en een prachtig park. Het hier aanwezige museum geeft u inzicht in het leven van de Adel ten tijde van het Classicisme en de Biedermeier periode. Met zoveel cultuur in uw bagage is een versterking in het café van de burcht zeker een aanrader. Dan fietst u verder richting Roxel en Münster. Breng in de namiddag nog een bezoek aan het stadsmuseum (op maandag gesloten). Hier ervaart u op informatieve en originele wijze meer over deze Westfalenmetropool.

Dag 5: Fietstocht Münsterland: burchten en musea (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Nieuwe belevenissen wachten op u aan de stadsrand van Münster. De voormalige waterburcht Haus Lütkenbeck kijkt u aan met de 2 markante, 8-hoekige, paviljoens die heden ten dage nog steeds een barokke pracht ten toon spreiden. Een klein stukje verder ligt de Paohlbürgerhof. In dit voormalige landhuis is nu het eerste Westfaler Carnavalsmuseum gevestigd. Ca. 10.000 rekwisieten en documenten van de druisende narren uit het Münsterland zijn hier ten toon gesteld. Over een gedeelte van de mooie Werse-Radweg en door uitgestrekte weiden en velden gaat het verder. U doorkruist een groot bosgebied, de “Hohe Ward”, met een indrukwekkende waterpompstation uit 1906. Voor een wat langere rustpauze onder het genot van een versterking of verfrissing biedt het Hiltruper Meer de beste mogelijkheid. In dit bekende recreatiegebied kunt u heerlijk relaxen of een duik nemen in het meer. Langs het Dortmund-Ems-Kanaal gaat het dan weer terug naar Münster. De route voert tot aan de haven in het centrum van de stad. Hier aan de zogenaamde Kreativkai, met liefdevol gerestaureerde graanschuren, is de oude industriecultuur nog zichtbaar. Met een bonte afwisseling van beachbars, restaurants en cafés is het hier nog levendiger als nooit tevoren.

Dag 6: Individuele thuisreis of verlenging

In de ochtend eindigt uw fietsvakantie in het hotel in Münster. Wij wensen u een prettige thuisreis en hopen dat u met veel plezier terug kijkt op uw belevenissen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Münster?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Münster.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 6.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 6.0
Reisbescheiden: 7.0
7.0
Goed hotel,dichtbij Munster
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Wij hebben als enige slot, de universiteit van Munster gezien, dus qua burchten en kastelen waar het gebied bekend om staat, vonden wij dit te weinig. Routes gingen prima volgens de app
Lees meer