8-daagse fietsvakantie Münsterland

Noordrijn-Westfalen , Duitsland

  • Prachtige fietsvakantie dichtbij huis
  • Kastelen, pittoreske steden en de Achterhoek
  • Begin- en eindpunt in Münster
  • Flamingo's spotten in Zwillbrock
  • Uitstekende vlakke fietsroutes
5-daagse fietsvakantie Bentheim - Twente
8-daagse fietsvakantie Münsterland
8-daagse fietsvakantie Münsterland
8-daagse fietsvakantie Münsterland
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen over de grens

Ontdek het fietsparadijs Münsterland - een waar genot voor alle fietsliefhebbers! Deze 8-daagse fietsvakantie leidt u rond door het Münsterland met al haar hoogtepunten. Door bonte weides en velden, door vrije dorpen en langs stedelijke landgoederen, gezegend met ontelbare waterburchten, kastelen en landhuizen fietst u over meestal vlakke en goed geasfalteerde fiets- en veldwegen - net als de typische Münsterlandse "Pättkes".

Deze grote Münsterlandronde voert u met dagetappes van 53 tot 61 kilometer zowaar in het buurland Nederland waar u door de Achterhoek met Winterswijk fietst en het boekendorp Bredevoort kunt ontdekken. U kunt iedere zaterdag en zondag starten, andere dagen op aanvraag.

Niveau van de fietstour:
U kunt praktisch overal in het Münsterland fietsen: niet alleen op de vele speciaal aangelegde fietspaden, maar ook heel goed op de kleine straatjes, de deels onverharde veldpaden en ook op vele natuurlijke bospaden. Op deze rondreis gebruikt u al deze paden en fietst u bijna altijd op autoluwe wegen. U bent ook niet bang voor een paar kilometer hobbelige bospaden of smalle paden, ook typerend voor deze regio. Met de fiets vindt u zeker uw weg door het Münsterland. Omdat het Münsterland de eerste regio in Europa is die zijn fietsnetwerk met meer dan 4.500 kilometer aan fietspaden consequent aangeeft. Meer dan 3.000 pijltekens en 15.000 tussenliggende wegwijzers wijzen u de juiste weg.

Dag 1: Individuele aankomst in Münster

Münster, een waardige startlocatie en einddoel voor uw fietsvakantie, lokt u met de historische binnenstad, moderne musea, de Dom, de Friedenssaal, de Prinzipalmarkt, de Aasee en vele gemoedelijke studentenkroegjes. Komt u vroegtijdig naar Münster en onderneem een stadstocht met de fiets.

Dag 2: Münster - Schöppingen

Afstand ca. 54 km

Nog nauwelijks in het zadel en de eerste bezienswaardigheid van uw fietsvakantie passeert u al, namelijk de schilderachtige Wasserburg Hülshoff met het "Droste Museum". Bezoekt u in Havixbeck het zandsteenmuseum, beklim de Longinustoren, het hoogste punt van Münsterland, en geniet van een fantastisch uitzicht. Verheug uzelf op de Dom van Billerbeck, op het waterkasteel Darfeld en op de mt bloemen versierde welvaartsgemeente Eggerode.

Dag 3: Schöppingen - Zwillbrock

Afstand ca. 57 km

Voorbij aan eenzame boerderijen fietst u tot Ahaus. Bezoekt u hier het heerlijke barokke waterkasteel. Over smalle fietspaden langs de Nederlandse grens, voorbij een veenlandschappen, heidevelden en moerassen bereikt u uiteindelijk Natuurgebied Zwillbrocker Venn.

Dag 4: Zwillbrock - Bocholt

Afstand ca. 49 km

Uitstekend waren de fietspaden tot nu toe, een stijging nauwelijks mogelijk. Vandaag komt u in het land van de fietsen, Nederland. Hier fietst u door de Achterhoek door smalle straten, op mooie fietspaden en kleine boerenlandwegen naar Winterswijk met aansluitend Bredevoort. In de namiddag verlaat u Nederland weer en fiets u verder naar Bocholt.

Dag 5: Bocholt - Coesfeld

Afstand ca. 63 km

Via het Textiel museum in Bocholt fiets u langs het riviertje de Aa. Bezichtig het kasteel Lembeck, dat u verwelkomt met de barokke stijl en Biedermeier bloemen. Voorbij aan de Merfelder brug met vrij levende wilde paarden fietst u naar Coesfeld. In de avond loont het om de belevingsbrouwerij Stephanus te bezoeken.

Dag 6: Coesfeld - Lüdinghausen

Afstand ca. 54 km

Vandaag lokt Nottulm met barokke stadskern en één van de mooiste pleinen in het Münsterland. Bezoek hier de oudste Blauwdrukkerij van Westfalen. Verheug uzelf aansluitend op de fietsstreek langs burcht Kakesbeck en kasteel Senden. En tot slotte Lüdinghausen met de middeleeuwse weerburcht Vischering.

Dag 7: Lüdinghausen - Münster

Afstand ca. 56 km

Het hoogtepunt van uw fietsvakantie: Schloss Nordkirchen, het Westphaalse Versailles. Een fietspauze is hier een must, want zeer de moeite waard is de binnenzijde van het kasteel. U fietst de hele dag verder over de Kastelen-route en rolt langs Haus Romberg, Haus Byink en de burchttoren van Davensberg naar Münster.

Dag 8: Terugreis of verlenging

Na het ontbijt eindigt uw fietsreis en kunt u huiswaarts gaan of verlengen in de mooie stad Münster.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Münsterland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Münsterland.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.7
Locatie/gebied: 8.7
Hotels: 8.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.7
Dag-tot-dagprogramma: 8.7
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.3
8.0
leuk en afwisselend
Op vakantie in Jul 2020
We hebben een heerlijke week gehad met een rustieke fietstocht. Dagelijks mooie natuurgebieden. We waren blij dat we in deze coronatijd toch het "buitenlandgevoel" konden ervaren, zo dicht bij de Nederlandse grens.
9.0
Een aanrader
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
Zéér geslaagde fietsvakantie. Mooi uitgestippelde routes. Mooie hotels.
9.0
Wat een mooie route!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in May 2019
Wij hebben de grote Munsterlandroute gefietst. We vonden het geweldig hoe de route was gepland: door mooie natuur, langs kleine stadjes en kastelen, en maarheel weinig over drukke wegen. Ook was de route over open gebieden zig-zaggend, zodat eventuele tegenwind afgewisseld werd met dwarswind. Hierdoor was tegenwind geen probleem. Wij hebben gefietst met een Garmin-routeplanner volgens de door u opgegeven GPS-lokaties. Foutrijden is niet voorgekomen en ook de papieren routebeschrijving was uitstekend. De hotels op de route waren verrassend: van supermodern tot klassiek maar allemaal erg comfortabel. Overal hebben we ons echt te gast gevoeld. Het bagagevervoer was goed geregeld.
Lees meer