8-daagse fietsvakantie Münsterland

Noordrijn-Westfalen , Duitsland

  • Prachtige fietsvakantie dichtbij huis
  • Kastelen, pittoreske steden en de Achterhoek
  • Begin- en eindpunt in Münster
  • Flamingo's spotten in Zwillbrock
  • Uitstekende vlakke fietsroutes
5-daagse fietsvakantie Bentheim - Twente
Münsterland
Münsterland
Münsterland
8-daagse fietsvakantie Münsterland
Münsterland
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Münster

Münster, een waardige startlocatie en einddoel voor uw fietsvakantie, lokt u met de historische binnenstad, moderne musea, de Dom, de Friedenssaal, de Prinzipalmarkt, de Aasee en vele gemoedelijke studentenkroegjes. Komt u vroegtijdig naar Münster en onderneem een stadstocht met de fiets.

Dag 2: Münster - Schöppingen (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Nog nauwelijks in het zadel en de eerste bezienswaardigheid van uw fietsvakantie passeert u al, namelijk de schilderachtige Wasserburg Hülshoff met het "Droste Museum". Bezoekt u in Havixbeck het zandsteenmuseum, beklim de Longinustoren, het hoogste punt van Münsterland, en geniet van een fantastisch uitzicht. Verheug uzelf op de Dom van Billerbeck, op het waterkasteel Darfeld en op de mt bloemen versierde welvaartsgemeente Eggerode.

Dag 3: Schöppingen - Zwillbrock (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

Voorbij aan eenzame boerderijen fietst u tot Ahaus. Bezoekt u hier het heerlijke barokke waterkasteel. Over smalle fietspaden langs de Nederlandse grens, voorbij een veenlandschappen, heidevelden en moerassen bereikt u uiteindelijk Natuurgebied Zwillbrocker Venn.

Dag 4: Zwillbrock - Bocholt (ca. 49 km)
Afstand ca. 49 km

Uitstekend waren de fietspaden tot nu toe, een stijging nauwelijks mogelijk. Vandaag komt u in het land van de fietsen, Nederland. Hier fietst u door de Achterhoek door smalle straten, op mooie fietspaden en kleine boerenlandwegen naar Winterswijk met aansluitend Bredevoort. In de namiddag verlaat u Nederland weer en fiets u verder naar Bocholt.

Dag 5: Bocholt - Coesfeld (ca. 63 km)
Afstand ca. 63 km

Via het Textiel museum in Bocholt fiets u langs het riviertje de Aa. Bezichtig het kasteel Lembeck, dat u verwelkomt met de barokke stijl en Biedermeier bloemen. Voorbij aan de Merfelder brug met vrij levende wilde paarden fietst u naar Coesfeld. In de avond loont het om de belevingsbrouwerij Stephanus te bezoeken.

Dag 6: Coesfeld - Lüdinghausen (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Vandaag lokt Nottulm met barokke stadskern en één van de mooiste pleinen in het Münsterland. Bezoek hier de oudste Blauwdrukkerij van Westfalen. Verheug uzelf aansluitend op de fietsstreek langs burcht Kakesbeck en kasteel Senden. En tot slotte Lüdinghausen met de middeleeuwse weerburcht Vischering.

Dag 7: Lüdinghausen - Münster (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

Het hoogtepunt van uw fietsvakantie: Schloss Nordkirchen, het Westphaalse Versailles. Een fietspauze is hier een must, want zeer de moeite waard is de binnenzijde van het kasteel. U fietst de hele dag verder over de Kastelen-route en rolt langs Haus Romberg, Haus Byink en de burchttoren van Davensberg naar Münster.

Dag 8: Terugreis of verlenging

Na het ontbijt eindigt uw fietsreis en kunt u huiswaarts gaan of verlengen in de mooie stad Münster.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Münsterland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Münsterland.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.6
Locatie/gebied: 7.8
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.4
Dag-tot-dagprogramma: 8.4
Bezienswaardigheden: 8.6
Reisbescheiden: 8.1
9.0
soepel georganiseerde reis zonder problemn
Op vakantie in April 2024
met de app gemakkelijke routeplanning. over het algemeen goede hotels met prettig personeel bagage was altijd al voor onze aankomst aanwezig
8.0
Prima hotels, eenvoudige dagroutes
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Heerlijk ontspannen, niet heel uitdagend
9.0
Zeer mooie fietsroute
Op vakantie in Juli 2023
De vakantie was goed geregeld ,fijne hotels ,mooie route Heerlijke vakantie
Lees meer
8.0
Fijne reis, goed verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Goeie fietstochten, hotels waren ruim voldoende. Route in boekje in Duits viel niet echt mee. Er werd wel reclame gemaakt voor GPS, maar de verdere gegevens kwamen niet vanzelf. Het voelde wat vreemd dat de tocht alleen op zondag/maandag kon beginnen. Alle attracties die voor de eerste dag werden aangeprezen, waren namelijk op maandag gesloten.
7.0
Een puzzel tocht
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2022
We hebben er veel van genoten , zijn meerdere keren verkeerd gefietst door onduidelijke route beschrijving. Het zou fijn zijn dat de route ook op een gps fiets computer te plaatsen is. We hebben
10
Prima, goed verzorgde vakantie
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2022
De uitgezochte hotels waren afwisselend, gezellig, goed bereikbaar. De kamers waren ruim, netjes, van alle gemakken voorzien. Met een fietsvakantie, zoals wij die doen, ga je de koffers niet uitpakken. Daarom is het belangrijk dat je de ruimte hebt om de koffers zodanig neer te leggen, dat je snel en gemakkelijk je spullen, kleding e.d. eruit kunt halen en er de volgende dag weer in kunt leggen.
Lees meer
8.0
leuk en afwisselend
Op vakantie in Juli 2020
We hebben een heerlijke week gehad met een rustieke fietstocht. Dagelijks mooie natuurgebieden. We waren blij dat we in deze coronatijd toch het "buitenlandgevoel" konden ervaren, zo dicht bij de Nederlandse grens.
9.0
Een aanrader
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2019
Zéér geslaagde fietsvakantie. Mooi uitgestippelde routes. Mooie hotels.
9.0
Wat een mooie route!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2019
Wij hebben de grote Munsterlandroute gefietst. We vonden het geweldig hoe de route was gepland: door mooie natuur, langs kleine stadjes en kastelen, en maarheel weinig over drukke wegen. Ook was de route over open gebieden zig-zaggend, zodat eventuele tegenwind afgewisseld werd met dwarswind. Hierdoor was tegenwind geen probleem. Wij hebben gefietst met een Garmin-routeplanner volgens de door u opgegeven GPS-lokaties. Foutrijden is niet voorgekomen en ook de papieren routebeschrijving was uitstekend. De hotels op de route waren verrassend: van supermodern tot klassiek maar allemaal erg comfortabel. Overal hebben we ons echt te gast gevoeld. Het bagagevervoer was goed geregeld.
Lees meer