De populairste wandelroutes van Polen

Van De Karpaten tot aan de bruisende stad Krakau en van de imposante kloof van Dunajec tot aan het Pieniny Nationaal Park biedt Polen alles voor de actieve vakantieganger. Tijdens een wandelvakantie in Polen wandelt u over historische paden en geniet u onderweg van schilderachtige beekjes, koninklijke kastelen, de schitterende natuur en van de rijke cultuur.... Polen heeft het allemaal!

wandelen natuur Polen
Gorals - Polen
Polen op de rivier in de boot

Wandel op de Pools-Slowaakse grens

Slovensky Ray (het Slowaakse paradijs) is een toeristische regio in het oostelijke deel van Slowakije, dat al sinds 1988 bekendstaat als Nationaal Park. Dit plateau, gelegen op ca. 800 tot 1000 meter boven de zeespiegel, is bezaaid met steile, schilderachtige kloven en beekjes. Bewonder tijdens de 7-daagse wandelvakantie door Slowakije en het Tatra gebergte de bekende Dobsinska IJsgrot, één van de meest belangrijke bezienswaardigheden ter wereld.

Ontdek de natuurschatten van Polen!

De Karpaten vormen een natuurlijke grens tussen Polen en Slowakije. Het hoogste gedeelte van deze bergketen staat ook wel bekend als het Tatra gebergte. De 8-daagse wandelvakantie Tatra gebergte en Dunajec bevat niet alleen twee nationale parken, maar ook de Dunajec kloof, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook wandelt u door de Beskidy bergen naar de Przehyba piek (ca. 1175 meter) en kunt u onderweg, om bijzondere rotsformaties te bekijken, onderweg bij de Homole kloof stoppen.

wandelen polen in de bergen

Waarom boeken bij ADE Actief door Europa?

  • Specialist in wandelvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek o.b.v. halfpension in hotels
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw wandelvakantie deels zelf in!
Polen wandelen Tatra gebergte bovenop

Verschillende types wandelvakanties bij ADE!

  • De wandelrondreizen: begin- en eindpunt zijn gelijk, dus u loopt een rondje.
  • De trektocht. U loopt een gedeelte van een langere wandelroute. Aan het einde van uw wandelvakantie reist u per openbaar vervoer of per taxi transfer terug naar het beginpunt.
  • De zogenaamde standplaats wandelvakanties. U verblijft in een specifiek hotel en vanuit het hotel maakt u diverse wandelingen.
Hoge Tatra wandelen

Inspiratie voor uw wandelvakantie!

Laat u inspireren door de ADE wandelspecialisten.
Wordt het Portugal, West Ierland, Istrië of misschien een huttentrektocht in Graubünden? Of blijft u toch liever in Nederland.
ADE probeert u alvast te inspireren voor uw volgende wandelvakantie.