7-daagse wandelvakantie Panoramawandelen in Pinzgau Standplaats

Salzburgerland, Oostenrijk

  • Heerlijke wandelweek in de Pinzgau
  • Overnachting in een idyllische landkasteel
  • Zell am See, Saalbach en Maishofen
  • Prachtige bergpanorama's
  • Dag etappes van 9 tot 14 km
Pinzgau Oostenrijk Sternwandern
Pinzgau Oostenrijk Sternwandern Schwalbenwand
Pinzgau Oostenrijk Sternwandern over de brug
Pinzgau Oostenrijk Sternwandern
Pinzgau Oostenrijk Sternwandern
Pinzgau Oostenrijk Sternwandern
Bekijk alle fotos (8 )

Pinzgau, de mooiste wandelregio in het Salzburgerland

Een van de mooiste wandelregio's van Oostenrijk is de Pinzgau in het Salzburgerland. Saalbach-Hinterglemm, Zell am See en Maria Alm zijn allemaal bekende plaatsnamen niet alleen in de zomer maar ook in de winter. U bevindt zich hier in een fantastisch berglandschap met een panorama van alpenweiden, ruige bergtoppen en meer dan 30 indrukwekkende drieduizenders. Voor verfrissing na de afwisselende wandelingen nodigt de diepblauwe glinsterende Zeller See uit tot een duik of de eigen zwemvijver in Schloss Kammer want dat is uw standplaatshotel tijdens deze wandelweek. Hier kunt u heerlijk ontspannen, of het nu in de rustieke boerensauna is of 's avonds met een portie originele Pinzgau Kasnockn in de rustieke Zirmstüberl. De plaats Maishofen is het ideale vertrekpunt voor de mooiste wandelingen in de regio en wordt tegelijkertijd omringd door talrijke hoogtepunten die uitnodigen om ontdekt te worden. In ieder geval zijn de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner met zijn 3.798 m, of het unieke natuurspektakel van de Krimmler-watervallen een uitstapje waard. Mis deze traktatie niet!

Karakter van de tour:
U wandelt over goede wandelpaden en alpenpaden die geweldige uitzichten bieden op de machtige bergwereld van de Pinzgau, maar ook deels over rustige zijwegen en bospaden. De dagelijkse wandelingen zijn gemakkelijk te beheersen met een normale basisconditie. Uithoudingsvermogen is alleen vereist voor de klim naar de Schwalbenwand en de afdaling vanaf de Schmittenhöhe.

Wandelen met de hond
Op deze wandelreis kunt u ook goed uw hond meenemen. U dient dit dan wel bij boeking aan ons door te geven (incl. ras en grootte van de hond). Eventuele meerkosten voldoet u dan ter plaatse.

Dag 1: Individuele aankomst Maishofen

U arriveert in uw hotel in Maishofen. Het begin van uw wandelvakantie in de Pinzgau.

Dag 2: Rondwandeling Zeller See

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 450 m

De Maishofner Höhenweg leidt u naar de Mitterberghof, waar het gezellige zonneterras u uitnodigt tot een pauze. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Uw pad voert u vervolgens bergafwaarts naar Thumersbach, langs de Hubertuskapel en naar de Zeller See. Heel verleidelijk is dan een bezoek aan het strandbad. Via Mayerhofen en de Steinberg wandelt u terug naar Schloss Kammer.
Wandeltijd: ca. 4 uur

Dag 3: Rondwandeling Lindlingalm en Saalalm

Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 450 m

Neem vanuit het centrum van Maishofen de bus naar de sportregio Saalbach. Een prachtige wandeling loopt van Hinterglemm Mitterlengau naar het einde van het dal. De rondweg gaat dan over de Forsthofalm naar de Saalalm en verder naar de Lindlingalm. Een hangbrug vormt de verbinding met de Baumwipfelweg. Bus terug naar Maishofen.
Wandeltijd: ca. 4 uur

Dag 4: Rondwandeling Schmittenhöhe

Afstand ca. 9 km
Hoogteverschil ca. 990 m

De dag start wederom met een busrit. Deze keer naar Zell am See en naar het station van de Schmittenhöhebahn. Met de gondel zweeft u over de Zeller See naar de Schmittenhöhe, gelegen op ca. 1.965 meter. Hier wacht een indrukwekkend panorama van talloze drieduizenders. Na een bezoek aan de Elisabethkapel bereidt u zich voor om af te dalen, eerst naar de Sonnkogel, dan naar de Sonnalm en tenslotte terug naar Zell am See. Indien u nog zin en tijd heeft, maak dan zeker even een wandeling door de stad. De bus brengt u terug naar Maishofen.
Wandeltijd: ca. 3,5 uur

Dag 5: Rondwandeling Schwalbenwand

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 1200 m

U begint uw "koninginnenetappe" direct vanaf Schloss Kammer naar de Schwalbenwand, de zogenaamde "huisberg" van Maishofen en gelegen op ca. 2.011 meter. Diverse alpenpaden brengen u eerst naar de Maishofen-top en, afhankelijk van uw stemming, naar de top van de Schwalbenwand. De inspanning van de beklimming wordt beloond met een uniek panoramisch uitzicht op de besneeuwde Hohe Tauern, het Steinernes Meer en de Pinzgauer Grasberge. Uw weg terug leidt u via de Kammereggalm. Een heerlijke plek voor een glas cider en een broodje spek.
Wandeltijd: ca. 5,5 uur (incl. beklimming)

Dag 6: Rondwandeling Neunbrünner Höhenweg

Afstand ca. 9 km
Hoogteverschil ca. 200 m

Een ontspannende tocht aan het einde van uw wandelweek in Maishofen. Volg de jonge Saalach naar de Ratzenstein-Höhe. Dan gaat het verder over een beboste bergkam naar Neunbrunnen en omlaag naar het idyllische bosmeer. Hier is het heerlijk relaxen op de oever van het meer. U wandelt rustig terug over de velden en weiden naar Schloss Kammer.
Wandeltijd: ca. 3,5 uur

Dag 7: Individuele thuisreis

En zo is uw wandelvakantie in de Pinzgau ten einde. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van deze prachtige omgeving.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse wandelvakantie Panoramawandelen in Pinzgau Standplaats?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.