8-daagse wandelvakantie Rothaarsteig

Sauerland, Duitsland

  • Lekker dichtbij huis, het Sauerland!
  • Van Brilon naar Dillenburg
  • Alle hoogtepunten van de Rothaarsteig
  • Ook omgekeerd te wandelen
Wanderer auf dem Rothaarsteig (c) Rothaarstei
Natuur Sauerland
Wanderer entspannen auf Wiese_Klaus-Peter Kap
Wegweiser am Rothaarsteig (c) Rothaarsteigver
Rothaarsteig Wegezeichen (c) Rothaarsteigvere
Sauerland
Bekijk alle fotos (9 )

Hoogtepunten van Sauerland

Jaargetijden met hun geneugten proeven, bezwijken voor de geur van het regennatte gebladerte, als een streling van de tong, dat is wandelen over de bergweg Rothaarsteig.
Wandelen op een nieuwe weg, genieten van de natuur. Dat is een wandelvakantie over de Rothaarsteig in het Sauerland. De Rothaarsteig loopt over de toppen van de bergketen Rothaargebirge in noordzuidelijke richting. Het uitgangspunt is Brilon aan de noordoostelijke rand van het Sauerland. Over de hoogste berg van Noordrijn-Westfalen, de Langenberg (843 m), stuurt de Rothaarsteig bij de bron van het Ruhrgebied u naar Winterberg op de Kahler Asten (842 m).

Karakter van de wandelvakantie:
Niveau 1. Wandeletappes variërend van 24 tot 30 km. Maximale stijgingen van 450 hoogtemeters.

Etappewandeling met hotelwissel en bagagetransport.

Dag 1: Aankomst in Brilon

Vandaag komt u aan in het leuke Brilon, u zult hier de nacht doorbrengen.

Dag 2: Brilon - Willingen

Afstand ca. 24 km
Hoogteverschil ca. 450 m

Na een korte wandeling verlaat u de stad Brilon en wandelt het bos door met een korte maar steile klim. Al snel passeert u de Möhne bron, het Briloner Citizen bos in Petersborn en de ruïnes van de Borbergse begraafplaats. Later klimt u door een van de steilste delen van de hele Rothaar, dit wordt beloond met een overweldigend uitzicht. Na de afdaling kunt u het Feuereiche bewonderen en langs de Rijn-Weser waterscheiding wandelen. Vanaf hier wandelt u verder op de feeder weg naar Willingen.

Dag 3: Willingen - Winterberg

Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 200 m

De wandeltocht brengt u naar Langenberg, het hoogste punt van Noord-Rijnland-Westfalen. Na een paar kilometer verandert het gebied totaal: het bos is lichter en maakt plaats voor een heide, de laag-hoog heidevelden. Vanaf hier heb je in gunstige weersomstandigheden een goede vooruitziende blik op Winterberg en de Kahler Asten, maar ook naar de nabijgelegen Diabassteinbruch. Na de afdaling, zult u de Hoppecke bron passeren. Hier is een van de kleine moerasgebieden. Vervolgens duikt u terug in het diepe bos. De aantrekkingskracht van het kleine dorpje Küstelberg, die u doorkruist met een imposante 500 jaar oude lindeboom. Het passeren van het Ruhrquelle pad voert u door de Heath Street, een historische band van Keulen naar Leipzig, de bestemming is Winterberg.

Dag 4: Winterberg - Jagdhaus

Afstand ca. 30 km
Hoogteverschil ca. 350 m

Vanaf Winterberg leidt de Rothaarsteig u naar Jagdhaus. Jagdhaus is gelegen in het uiterste zuiden van Hochsauerlandkreises in de nabijheid van de grens van het zuidelijke district Siegen-Wittgenstein. Het is gelegen in het natuurpark Sauerland Rothaargebirge ongeveer 5,5 km ten zuiden van Schmallenberg kern locatie.

Dag 5: Jagdhaus - Lützel

Afstand ca. 28 km
Hoogteverschil ca. 300 m

Kort voordat u aankomt in Lützel is het zeker de moeite waard om een omweg naar het gerestaureerde Ginsburg te maken, van waaruit men een prachtig uitzicht heeft in alle richtingen, bij goed weer naar de zeven bergen. In dit prachtige gebied is het wandelen een sprookje, u komt aan in Lützel en zult hier ook de nacht doorbrengen.

Dag 6: Lützel - Haincher Höhe

Afstand ca. 27 km
Hoogteverschil ca. 340 m

Vandaag - op de zesde dag - wandelt u naar Haincher Höhe, een plaats op 609 meter boven zeespiegel hooggelegen. De Haincher stijgt in het zuidwesten van het Rothaargebirge op de grens van het natuurpark Sauerland. Dit natuurpark is fantastisch groen en schoon en u kijkt uw ogen uit naar de prachtige bomen en heides.

Dag 7: Haincher Höhe - Dillenburg

Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 160 m

In Dillenburg heeft u de tijd langs de Wilhelmsturm te gaan. Wilt u wat meer actie en avontuur, dan kunt u langs het wildpark Donsbach gaan en genieten van prachtige dieren in de bossen in het park. U overnacht in Dillenburg.

Dag 8: Vertrek vanuit Dillenburg

De laatste dag is vandaag aangebroken en u zult vertrekken naar huis op aan. Het is ook mogelijk uw vakantie te verlengen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Rothaarsteig ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.