Wandelen op de Rothaarsteig

Wandelen in het Sauerland van Brilon naar Dillenburg

De Rothaarsteig voert u door het mooie Sauerland met de dichte bossen en vele heuvels. Met een lengte van 154 km is de Rothaarsteig één van de vele lange afstand wandelpaden van Duitsland. Zoals de naam als zegt loopt de Rothaarsteig door het Rothaargebergte en start het wandelpad in Brilon. De Rothaarsteig voert u over de hoogste berg van Noordrijn-Westfalen, de Langenberg. Ook de Kahler Asten bij Winterberg ontbreekt niet tijdens een wandelvakantie op de Rothaarsteig. Vergeet niet van het prachtige uitzicht te genieten.

Rothaarsteig uitzichtspunt
Bewegwijzering Rothaarsteig
Herfst Rothaarsteig

Rothaarsteig

Tijdens een wandelvakantie over de Rothaarsteig loopt u over grotendeels onverharde paden door uitgestrekte bossen en prachtige weidelandschappen. Als u in de nazomer wandelt over de Rothaarsteig zijn de heidevelden van Nationaal Park Neuer Hagen en de Heinsberg Hochheide prachtig paars gekleurd. Vele rivieren en beekjes ontspringen en lopen langs de Rothaarsteig.

Het bijzondere van de Rothaarsteig is dat het pad zicht bevindt tussen grote steden van het Ruhrgebied, het oostelijker gelegen Kassen en zuidelijker gelegen Koblenz en Wiesbaden. Maar tijdens een wandeling over de Rothaarsteig merkt u daar niets van! Geen geluiden van verkeer maar alleen van de natuur! Ook bevinden zich bijzondere dieren langs de Rothaarsteig, de Wisenten, oftewel Europese bizons. De uitgezette kudde leeft nu in het wild in de bossen van het Rohtaargebergte, komt u ze tegen?

Wandel de Rothaarsteig in één wandelvakantie

Of loop de Rothaarsteig in twee wandelvakanties

Herfst Rothaarsteig

De beroemdste wandelroutes van Duitsland!

Ontdek de "Top Trails" van Duitsland!

Rennsteig

Wandelvakanties in Duitsland

Bekijk alle wandelvakanties in Duitsland

Brocken Oberharz

Wandelen over de Harzer-Hexen-Stieg

Bekijk ook de wandelvakanties over de Harzer-Hexen-Stieg in de Duitse Harz!