8-daagse wandelvakantie Rothaarsteig Jagdhaus - Dillenburg etappe 2

Sauerland, Duitsland

  • 2e deel van de Rothaarsteig
  • Wandel van Jagdhaus naar Dillenburg
  • Ontdek de bron van de Eder en de Sieg
  • Wasserburg Hainchen en slot Dillenburg
  • Dag etappes van ca. 11 tot 17 km
Wanderer entspannen auf Wiese_Klaus-Peter Kap
Dillenburg_Oranienstadt_mit_der_Dillenburg,_S
Landschaftsrahmen am Rothaarsteig auf dem Kor
Herbst am Rothaarsteig (c) Rothaarsteigverein
wandelaar sauerland
Rothaarsteig Wegezeichen (c) Rothaarsteigvere
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst Jagdhaus (eindpunt etappe 1)

U overnacht vandaag in Jagdhaus, beginpunt van etappe 2 en tevens eindpunt van etappe 1.

Dag 2: Jagdhaus - Oberhundem (ca. 11 km)
Afstand ca. 11 km
Hoogteverschil ca. 120 m

Oberhundem is een dorp met nog net geen 1000 inwoners in de gemeente Kirchhundem. De parochiekerk Sint Lambertus stamt uit 1771, maar de Romaanse toren is heel veel ouder en stamt waarschijnlijk uit de dertiende eeuw. In het oude bovendorp ligt het kuurpark met het Haus des Gastes, waarin ook een fossielenverzameling tentoongesteld wordt. Vlakbij Oberhundem ligt het Panoramapark Sauerland.

Dag 3: Oberhundem - Lützel (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 180 m

Kort voordat u aankomt in Lützel is het zeker de moeite waard om een omweg naar het gerestaureerde Ginsburg te maken, van waaruit men een prachtig uitzicht heeft in alle richtingen, bij goed weer naar de zeven bergen. In dit prachtige gebied is het wandelen een sprookje, u komt aan in Lützel en zult hier ook overnachten.

Dag 4: Lützel - Lahnhof (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 200 m

De tour begint met een uitgesproken heideveld langs de Eder naar Ederquele. Op de kolenweg, een oude herberg schaftsweg voor houtskool teams, reist u naar Benfe. Na Benfe en Großenbach bereikt u de Siegquelle. Volgens de legende leefde er eens een gierige reus die de bron zelf beheerde. Hier begint een klein en zeer intuïtief natuurpad waar op meerdere stations de kwestie van het bos wordt getoond. Na drie en een halve kilometer bereikt u de bestemming van vandaag.

Dag 5: Lahnhof - Hainchen (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 150 m

De Wasserburg Hainchen is het hoogtepunt in het Zuid-Westfalen gebied. In 1290 stortte het eerst gebouw in, de reconstructie van het kasteel werd in de jaren 1970 gepromoot door Siegerländer Burgverein en de Vereniging voor de instandhouding van Wasserburg Hainchen. Met de vele witte huizen en kastelen beleeft u het echte Duitse leven, het prachtige uitzicht maakt uw dag compleet.

Dag 6: Hainchen - Fellerdilln (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 230 m

In de bovenste Dilltal, ongeveer 6 km van Haiger, is het gebied Fellerdilln. Zo is Dilln, de oude vorm van de naam van de plaats, bewaard gebleven in het lokale dialect. Tussen 1609 en 1613, kan de werking van de ijzerfabriek worden gedetecteerd, ook de winning van ijzererts is al lang hier bekend.

Dag 7: Fellerdilln - Dillenburg (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 210 m

U wandelt vandaag naar Dillenburg. Het belangrijkste historische monument van de stad is Slot Dillenburg, of wat daarvan over is. Het is het voorvaderlijke kasteel van het Huis van Nassau en staat op een 292 meter hoge berg. Juliana van Stolberg heeft daar gewoond, Willem van Oranje, zijn broer Jan VI van Nassau-Dillenburg en vele anderen zijn daar geboren. Tijdens de Zevenjarige Oorlog komen de Fransen in Dillenburg. In 1760 beschieten zij het slot vanaf de andere kant van de Dill. Onderaan de berg van Slot Dillenburg ligt de Johanniskerk uit 1491. Deze is met steun van de Duitse keizer en koningin Wilhelmina gerestaureerd.

Dag 8: Terugreis vanuit Dillenburg

De laatste dag is aangebroken en u vertrekt naar huis of verlengt uw vakantie.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Rothaarsteig Jagdhaus - Dillenburg etappe 2?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid