8-daagse wandelvakantie Der Tiroler Weg

Beierse Alpen, Duitsland

  • Wandelvakantie met diepe dalen en groene alpenweiden
  • Van Garmisch Partenkirchen naar Innsbruck
  • Met halfpension in de 3-sterrenhotels
  • 3 overnachtingen in typische Tiroler Hütte
8-daagse wandelvakantie Der Tiroler Weg
8-daagse wandelvakantie Der Tiroler Weg
8-daagse wandelvakantie Der Tiroler Weg
8-daagse wandelvakantie Der Tiroler Weg
8-daagse wandelvakantie Der Tiroler Weg
8-daagse wandelvakantie Der Tiroler Weg
Bekijk alle fotos (20 )

De bergen in Beieren en Tirol behoren tot de mooiste natuurlijke schouwspellen van de Alpen. Diepe dalen en kloven leiden naar heerlijke alpenweiden en de hoge toppen van de Wetterstein en en Karwendelgebergte.

U doorkruist het Nationale Park Karwendel naar de noordelijke toppen van het gelijknamige gebergte. Over meerdere Alpenpassen voert de wandelvakantie u naar de oorsprong van de Isar. Één van de hoogtepunten is het wandelen over de Köningsweg tot aan het Königshaus am Schachen, het jachtslot van de sprookjeskoning Ludwig II van Beieren. Als een keizer laat u zich met de nieuwe kabelbaan afdalen tot Innsbruck.

Overnachten doet u tijdens deze wandelvakantie in geselecteerde Tiroler Alpenhutten met een goed comfort en deels in uitstekende 3-sterrenhotels waarbij u overnacht o.b.v. halfpension. Hier wordt u alleen omgeven door de bergen en de rust en is de stress van alledag ver te zoeken.

Karakter van de tour: Het is een pittige wandelvakantie met etappes van 4,5 tot 7,5 uur. Deze wandelvakantie is aan te raden aan wandelaars met enige ervaring in het beklimmen van bergen. De route is gedeeltelijk in te korten.

Dag 1: Garmisch Partenkirchen – individuele aankomst

U arriveert in het bekende wintersportoord Garmisch Partenkirchen met uitzicht op de Zugspitze.

Dag 2: Garmisch Partenk. – Trekking Höllentalklamm

Afstand ca. 12 km

Door de Höllentalklamm gaat de weg naar de Höllentalangeralm aan de voet van de Zugspitze. Van daaruit voert de weg hoog boven de kloof naar de Hupfleitenjoch. Via de alpenweiden komt u bij Kreuzeck. Hier kunt u per kabelbaan terugkeren naar het dal.

Wandeltijd: ca. 5 uur Afstand: 12 kilometer Hoogte: +1090 -180 meter

Dag 3: Garmisch Partenkirchen - Schackenhaus

Afstand ca. 12 km

Een ravijn leidt ons dieper de bergen in om via een wandelpad op de Königsweg uit te komen. Als u deze volgt dan bereikt u het slot Schachen, ooit het jachtslot van koning Ludwig II. Misschien dat het slot er van de buitenkant een beetje povertjes uitziet, maar vanbinnen is het een en al pracht en praal. U overnacht in het Schachenhaus.

Wandeltijd: ca. 4,5 uur Afstand: 12 kilometer Hoogte: +1170 -30 meter

Dag 4: Schachenhaus – Scharnitz

Afstand ca. 20 km

Voor de echte liefhebbers van bergwandelen is dit een heerlijke dag. Allereerst de beklimming naar de pas en de grenshut. Dan de afdaling naar het Leutaschtal, dwars door het rotslandschap en een klein dal om tenslotte nog een ravijn te doorkruizen. Wordt het u iets te veel dan kunt u de route inkorten door de bus te pakken.

Wandeltijd: ca. 7,5 uur Afstand: 20 kilometer Hoogte: +900 -1800 meter

Dag 5: Scharnitz – Halleranger Alm

Afstand ca. 5 km

Transfer tot diep in het Karwendeltal. Een ontspannen wandeling naar de Halleranger Alm duurt ca. 2 uur. Hier kunt u heerlijk relaxen of nog een stuk verder wandelen naar de Sunntiger Spitze en de oorsprong van de Isar. Overnachting vandaag in een alpenhut.

Wandeltijd: ca. 2,5 tot 5 uur Afstand: 5 kilometer Hoogte: +550 meter

Dag 6: Halleranger Alm – Rustdag / tour Karwendel

Afstand ca. 5 km

U kunt vandaag kiezen welke route u neemt. Uw waard adviseert u graag. Overnachting wederom in de alpenhut.

Wandeltijd: ca. 2 tot 3 uur Afstand: 5 kilometer Hoogte: +500 -500 meter

Dag 7: Halleranger Alm – Karwendel – Innsbruck

Afstand ca. 13 km

Een hoog bergpad leidt u over diverse passen naar de noordkant van het Karwendelgebergte. Onderweg komt u bij een steil stuk waar u uw conditie en standvastigheid kunt testen. Daarna is het nog een relaxte wandeling naar het bergstation van Hafelekar, waar u per kabelbaan afdaalt naar Innsbruck.

Wandeltijd: ca. 6 uur Afstand: 13 kilometer Hoogte: +1000 -500 meter

Dag 8: Innsbruck – terugreis of verlenging

Het einde van een indrukwekkende wandeltocht. Natuurlijk kunt u terugkeren naar huis, maar waarom niet nog een paar dagen genieten van Innsbruck en omgeving?

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Der Tiroler Weg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.