7-daagse wandelvakantie Rondje Zugspitze

7-daagse wandelvakantie Rondje Zugspitze

Beierse Alpen, Duitsland

  • Een avontuurlijke en sensationele wandelvakantie
  • Rondom de hoogtste berg van Duitsland
  • Start en einde in Garmisch-Partenkirchen
  • Wandeletappes van 3 tot 5 uur
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse wandelvakantie Rondje Zugspitze
7-daagse wandelvakantie Rondje Zugspitze
7-daagse wandelvakantie Rondje Zugspitze
7-daagse wandelvakantie Rondje Zugspitze
7-daagse wandelvakantie Rondje Zugspitze
7-daagse wandelvakantie Rondje Zugspitze
Bekijk alle fotos (25)

Een van de bekendste Alpentoppen van Europa is de Zugspitze, de hoogtste berg van Duitsland. De kabelbaan brengt u in eerste instantie vrij eenvoudig naar boven. Maar dan leiden we u met deze wandelvakantie in een rondje om de Zugspitze. De geweldige bergwereld, prachtige uitzichten en heerlijke wandelbestemmingen typeren deze wandelvakantie.

Avontuurlijk en sensationeel zijn de doorkruisingen van de kloven, die met hun watermassa’s en hoogtes bij vele wandelaars een onvergetelijke indruk maken. De heerlijke alpenweiden waar menig broodmaaltijd genuttigd wordt, zullen u ook bekoren. En voor een rustige overnachting hebben wij goede hotels geselecteerd in de vele kleine dorpjes in het Wettersteingebirge.

Dagelijkse wandeltijd: 3 tot 5 uur.

Dag 1: Garmisch Partenkirchen – individuele aankomst

U arriveert in het bekende wintersportoord Garmisch Partenkirchen met uitzicht op de Zugspitze.

Dag 2: Garmisch Partenkirchen – Mittenwald / Klais

In de Partnachkloof ontmoeten de bergstromen van het Wettersteingebergte elkaar. Hier begint uw dag met een wandeling door de kloof. Vervolgens gaat het verder over zachte glooiingen en alpenweiden naar Klais of Mittenwald. Hoogtemeters: +697 stijgen, -445 dalen.

Dag 3: Mittenwald / Klais - Leutasch

Het voetpad door de Geisterkloof is met grote preciezie uitgeslagen in de rotsen. Tot ca. 40 meter boven het water verbinden smalle bruggetjes de kloofwanden. Eenmaal door de kloof wordt het makkelijker en via bloemenweiden, kleine plaatsjes en door het Leutaschtal daalt u af naar het dal. Hoogtemeters: +275 stijgen, -22 dalen.

Dag 4: Leutasch – Rustdag of merenwandeling

Een dag om heerlijk te relaxen. Wilt u in beweging blijven, maak dan een wandeling naar de nabijgelegen meren in en rondom Seefeld. U kunt dan terug met de bus naar Leutasch. Hoogtemeters: +258 stijgen, -198 dalen.

Dag 5: Natuurparadijs Gaistal

Transfer het Gaistal in. De Alpenzomer in Gaistal is niet alleen voor Haflinger (paarden) of schotse Galloways (runderen) een droom. De Ganghoferweg leidt u omhoog in deze schilderachtige omgeving. De Ehrwalder Alm lijkt het decor van een onvervalste Heidi film. Per kabelbaan komt u in het dal en wandelt u verder naar Ehrwald. Wandeltijd ca. 5 uur. Hoogtemeters: +258 stijgen, -198 meter dalen. Met Kabelbaan -330 meter dalen.

Dag 6: Ehrwald - Garmisch. Eibsee

Het gaat bergopwaarts over de uitlopers van de Zugspitze en naar de bekende Eibseeblick. Een grande finale beleeft u bij de lieflijke Eibsee met het geweldige panorama van de Zugspitze en Garmisch Partenkirchen. U bereikt Garmisch Partenkirchen weer met de kabelbaan. Wandeltijd ca. 4,5 uur. Hoogtemeters: +524 stijgen, -503 dalen.

Dag 7: Garmisch Partenk. – terugreis of verlenging

Het einde van uw wandeltocht en terugreis naar huis. Onze tip: blijf nog een paar dagen genieten van het prachtige uitzicht op de Zugspitze.