8-daagse wandelvakantie Jakobsweg

Beierse Alpen, Duitsland

  • Adembenemende tochten
  • Imposante kloosters
  • Idyllische meren
  • Beierse gezelligheid
8-daagse wandelvakantie Jakobsweg
Ammersee
Ammersee
8-daagse wandelvakantie Jakobsweg
8-daagse wandelvakantie Jakobsweg
8-daagse wandelvakantie Jakobsweg
Bekijk alle fotos (22 )

Vanuit de bruisende hoofdstad van Beieren, München, reist u door kleine steden waar de tijd heeft stilgestaan en ontdekt u een veelheid van imposante kloosters, kerken met typische koepels en kapellen. Het prachtige natuurlijke landschap met groene weiden en bossen, snelstromende rivieren, beken en idyllische meren kalmeert lichaam en ziel.  Een van de grootste meren, de Ammersee, ligt ook op uw bedevaart evenals de Forgensee im Allgäu. In Füssen voltooit u de reis naar de koning Ludwig kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau. Een hoogtepunt van deze pelgrimstocht. Het adembenemende landschap, de indrukwekkende culturele bezienswaardigheden en de Beierse gezelligheid maken deze tocht tot een bijzondere ervaring!

Dag 1: Aankomst in München

Individuele aankomst in München.

Dag 2: München – Schäftlarn

Afstand ca. 25 km

U verlaat München langs de oevers van de Isar richting het zuiden. U loopt langs een dierenpark, met uitzicht op de bouwwerken van München, richting het klooster van Schäftlarn met zijn bekende klooster economie en Biergarten. Wandeltijd is ca. 5 uur.

Dag 3: Schäftlarn – Ammersee

Afstand ca. 20 km

Korte transfer naar Starnberg, het beroemde Beierse zeil- en zwemparadijs. Vanaf Starnberg gaat de wandeling door de Maisinger kloof naar het Maisingermeer, een idyllisch meer met rietvelden. Vervolgens wandelt u naar het Andechs klooster, met een indrukwekkend uitzicht op de Ammersee. Via wandelpaden loopt u naar beneden naar de oevers van de ongerepte Ammersee naar Herrsching of per boot naar Diessen. Wandeltijd is ongeveer 4 tot 5 uur.

Dag 4: Ammersee – Weilheim

Afstand ca. 25 km

Een ontspannen wandeling naar het taxusbos Paterzeller, de grootste taxus voorraad van Beieren. Door de Oderdinger Filz en het typische Beierse boerderijen landschap loopt u naar Weilheim, een historische markt en handelsstad. Vanaf vandaag loopt u drie dagen in de "Pfaffenwinkel", de regio tussen Lech en Loisach, die beschikt over een groot aantal heiligdommen. Wandeltijd is 5 tot 5,5 uur.

Dag 5: Weilheim – Peiting/Schongau

Afstand ca. 25 km

U verlaat Weilheim en wandelt over de Jakobsweg door het kleine kloosterdorp naar Peissenberg. Verder gaat de route naar hoog Peissenberg, waar u kunt genieten van een prachtig wijds uitzicht op de Zugspitze en de Allgaüer bergen. Een korte treinrit of een ontspannen wandeling brengt u naar Peiting/Schongau. Wandeltijd is ongeveer 4,5 tot 5,5 uur.

Dag 6: Peiting/Schongau – Halblech/Trauchgau

Afstand ca. 25 km

U begint uw wandeling door de Ammerkloof met een fascinerende klim boven de rivier naar Rottenbuch, de hoofdstad van de "Pfaffenwinkel". Over de Pfaffenwinkler Milchweg gaat u via de Mühlenort Wildsteig verder naar Wieskirche, de beroemde en prachtig uitgeruste Sanctuary (Unesco werelderfgoedlijst). U vervolgt door de moerassen Wiesfilz naar Steingaden. Met een korte busrit komt u op uw eindbestemming. Wandeltijd 5,5 uur.

Dag 7: Halblech/Trauchgau – Füssen

Afstand ca. 25 km

De kroon op uw wandelweek begint langs de oever van Forggensee, de toegangspoort tot de Allgäu. Via de König-Ludwig-Weg langs de Ache wandelt u rechtstreeks naar het sprookjeskasteel Neuschwanstein. Via het naburige kasteel Hohenschwangau aan de Alpsee leidt het pad naar Füssen, het einddoel van uw avontuurlijke wandelweek. Wandeltijd is ca. 5 uur.

Dag 8: Vertrek of verlenging

Einde van uw wandelvakantie of begin van uw verlenging.

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Jakobsweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.