De beroemdste wandelroutes van Italië

Schitterende wandelroutes, de heerlijke Italiaanse keuken, pittoreske dorpen en afwisselend natuurschoon? Geniet tijdens een wandelvakantie in Italië van een unieke combinatie van kunst, cultuur en natuur. Verken het schitterende eiland Sardinië, wandel van het Gardameer naar Venetië, breng een bezoek aan het prachtige eiland Sardinië of ontdek de regio Piemont! Ontdek hier de mooie stad Merano of de 6 kilometer lange Reschensee. Wie van een uitdaging houdt, kiest voor een wandelvakantie in de Dolomieten en Zuid-Tirol.

Via Francigena - Formello - Rome
TODO
Lombardije - Varennaa

Wandel over de Dolomieten "Höhenweg"!

De 7-daagse wandelvakantie Dolomieten voert door drie taalgebieden en de bijbehorende culturen: van het Duitstalige Pustertal naar het Ladin Fanes gebied, om te eindigen in het Italiaanse in Cortina d'Ampezzo. Tijdens de eerste Wereldoorlog is er heftig gevochten om de grenzen in dit gebied, het zogenaamde Alpenfront. Getuigen hiervan zijn de restanten van de vele loopgraven en de diepe tunnels onderweg. De wandelroute die u volgt is de beste manier om de wondere wereld van de Dolomieten in al zijn facetten te ervaren. De zichtbare sporen van het voormalige zogenaamde Alpenfront, dat zich nu in een openluchtmuseum bevindt. Deze route biedt de beste gelegenheid om deze bizarre wonderwereld om te leren kennen: uitzonderlijk mooie schoonheden, prachtige uitzichten, prachtige paden, puur avontuur - een traktatie voor elke bergliefhebber! Het uitzicht op de Dolomietpieken van Monte Cristallo, Faloria, Sorapis en Croda dal Lago vormen een prachtige omlijsting van de afsluitende wandeltocht van uw wandelvakantie.

Via Francigena

Een van de oudste pelgrimswegen van Europa is de Via Francigena. De Via Francigena leidde en leidt reizigers vanuit heel Europa naar Rome. Tijdens deze wandelvakantie loopt u over het Italiaanse en laatste deel van de Via Francigena van Orvieto naar Rome, door Umbrië en Lazio.

Wandelen over de Via Etrusca!

Vanaf ongeveer de elfde eeuw voor Christus leefde in Noord-Italië een volk tussen de rivieren de Arno en de Tiber. Dit gebied, het huidige Toscane en delen van Umbrië en Lazio, werd ook wel Etrurië genoemd en werd bewoond door de Etrusken. Volg in de voetsporen van deze oude beschaving tijdens de 8-daagse wandelvakantie Via Etrusca en kom meer te weten over dit bijzondere volk.

De Godenweg

De Godenweg, de Via degli Dei verbindt 2 van de belangrijks kunststeden van Italië: Bologna en Florence [Firenze]. Deze zijn verbonden door een oude Romeinse route van Piazza Maggiore in het hart van Bologna naar Piazza della Signoria, hèt hoofdplein van Florence, bakermat van de renaissance. Geniet van de natuur maar ook van de talrijke archeologische bezienswaardigheden tijdens deze wandelvakantie over de Godenweg.

Wachauer - uitzicht wandelaar

Waarom boeken bij ADE Actief door Europa?

  • Specialist in wandelvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek o.b.v. halfpension in hotels
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw wandelvakantie deels zelf
Via Francigena - San Miniato naar Gambassi

De pelgrimsroute Via Francigena!

De Via Francigena is een van de oudste pelgrimsroutes van Europa.

omgeving camping Belledonne

Meer informatie gewenst?

Wilt u meer informatie over de wandelvakantie in Duitsland ? Neem dan contact op met onze wandelspecialisten. Zij helpen u graag bij het samenstellen van uw wandelvakantie op maat! Maar ook voor extra advies, een offerte- of boekingsaanvraag kunt u terecht bij het team van ADE "Actief door Europa". Stuur uw bericht of vraag via ons contactformulier in.