8-daagse wandelvakantie Val Badia in de Dolomieten

Italiaanse dolomieten, Italië

  • Voelen alsof u op de top van de wereld wandelt
  • Grillige bergtoppen, bergmeren met een grote variëteit aan flora en fauna
  • Genieten van een bijzondere keuken
  • Standplaats in La Valle (Wengen) met een minitrek naar Fanes
  • Dagetappes van ca. 13 tot 20 km
Val Badia - Zuid-Tirol - wandelaars
La Valle - Zuid - Tirol - Val Badia
Val Badia - Zuid-Tirol
Val Badia - Zuid-Tirol
Val Badia - Zuid-Tirol
Val Badia - Zuid-Tirol
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in La Valle (Wengen)

U reist op eigen gelegenheid naar La Valle oftewel Wengen in de Duitse taal. Afhankelijk hoe laat u arriveert, kunt u alvast een wandeling maken in de omgeving van het dorp. Opmerkelijk is de bijzondere taal (het Ladinisch) dat hier nog wordt gesproken.

Dag 2: La Valle (Wengen) - Crusc de Rit - La Valle (Wengen) (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 745 m

Deze eerste wandeldag voert u over de Sas de Crosta (Pares) berg. Een stop bij de Crusc de Rit mag niet ontbreken, want vanaf dit panoramische uitkijkpunt heeft u een heerlijk uitzicht over de Val Badia in het zuiden en de Valpusteria met de Oostenrijkse toppen in het noorden. Al wandelend door de uitgestrekte bossen en weilanden heeft u een bijzonder uitzicht op de majestueuze rotswanden van de Sas Dalesc Desc, de Sas Dales Nu en de Ju de Sant Antone. U kunt de wandeling desgewenst naar eigen inzicht inkorten.

Dag 3: La Valle (Wengen) - Pederoa - Spizan -La Valle (Wengen) (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 770 m

Op ca. 2 km van La Valle ligt het dorpje Pederoa, start- en eindpunt van de wandeletappe. U kunt naar Pederoa wandelen of de lokale bus nemen. De wandeling loopt geleidelijk omhoog. Na enige tijd bereikt u brede open vlaktes die panorama's bieden over La Valle evenals Longiaru en de indrukwekkende Monte Putia. Over een onverharde weg langs de Gran Ega rivier (de grootste rivier in Val Badia) daalt u weer langzaam af naar Pederoa.

Dag 4: La Valle (Wengen) - Passo Valparola - Corvara - La Valle (Wengen) (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 700 m

Transfer (incl.) naar Passo Valparola. Hier start de wandelroute over een pad dat mooie vergezichten biedt en langs de Sett Sass tot aan de hooggelegen weide van Pralongià. Vana hier heeft een geweldig uitzicht op de bergtoppen en over de dalen van de Val Badia met op de achtergrond de glestjer Marmolada.

Dag 5: Minitrek naar Rifugio Fanes (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 800 m

U maakt vandaag een kleine minitrek naar Rifugio Fanes waar u ook zult overnachten. Vergeet daarom niet enkele spullen in uw rugzak te doen voor de overnachting. Over gravelpaden klimt en daalt u geleidelijk. Onderweg kunt u de rotswanden van de Sasso delle Nove bewonderen en heeft u volledig zicht op de Pares-kam en de Oostenrijkse bergtoppen. Het laatste stuk bergop is behoorlijk steil tot aan de Ju De Sant Antone. Hier heeft u een wijds uitzicht op de vallei en het Natuurpark Fanes-Senes-Braines. U doorkruist de hoge alpenweiden en bereikt Rifugio Lavarella en Rifugio Fanes. Zeker de moeite waard is een kleine omweg, ca. 1 km, naar de bergmeren Lé Vërt en Limo.

Dag 6: Rifugio Fanes - La Valle (Wengen) (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 1100 m

Vandaag loopt u terug van Rifugio Fanes naar La Valle. De route is een beetje steil maar fascinerend. U klimt eerst naar het bergmeer Lech Parom. Het uitgestrekte majestueuze Fanes-hoogland en de prairies veranderen hier geleidelijk in steile, bijna vertikale rotswanden eindigend in de zo typerende pieken van de Dolomieten. Wilt u de steile klim vermijden dan kunt u een gemakkelijker pad volgen. Daal af door een smalle, nauwe kloof vanaf Val di Medesc naar La Crusc om een ander bergmassief in de Val Badia te bewonderen. Voor het laatste stuk naar La Valle steekt u de vlakte van Armentara over.

Dag 7: La Valle - Longiarù – Rifugio Genova - La Valle (ca. 15 km)
Afstand ca. 15 km
Hoogteverschil ca. 1000 m

De route is in het begin behoorlijk steil tot aan de kant van Monte Putia. Monte Putia is een bijzondere bergpiek die duidelijk anders is van vorm dan de andere bergpieken van de Val Badia. Terwijl u richting Rifugio Genova wandelt, een aangename rustplaats net onder de Passo Poma, doorkruist u uitgestrekte grasvelden die mooie uitzichten bieden op de toppen van het natuurpark Puez-Odle en het Fanes-massief. De terugweg loopt door de Seres-vallei, opvallend zijn de achter elkaar staande oude watermolens. Het is mogelijk de route met ca. 3 km in te korten. Longiarù is rechtstreeks bereikbaar met de lokale bus vanuit La Valle.

Dag 8: Arrivederci La Valle!

Het einde van de wandelvakantie door het indrukwekkende langschap van Val Badia. U reist op eigen gelegenheid terug naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Val Badia in de Dolomieten?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid