Fietsen in Overijssel

Ongekend populair, dat is fietsen in Overijssel. En niet voor niets. Overijssel heeft ongelooflijk veel te bieden voor een heerlijke fietsvakantie. Denk aan rivieren als IJssel en Vecht, oude Hanzesteden als Zwolle, Deventer en Kampen maar ook prachtige natuurgebieden zoals de IJsselvallei, het Nationaal Park Weerribben-Wieden, het natuurgebied Springendal en het rustgevende Twentse coulisselandschap. Stap op de pedalen en ontdek Overijssel!

Hattem-MarketingOost-Gijs-Versteeg
Zwolle-MarketingOost-Gijs-Versteeg
Giethoorn-MarketingOost---Bertrik-Hakvoort
Bekijk alle fotos (4 )

Ontdek Overijssel op de fiets!

Overijssel is niet voor niets een vijfsterren fietsprovincie. Er zijn honderden kilometers aan fietspaden en knooppuntenroutes die u door het afwisselende Overijsselse landschap leiden. Van Twente en de Sallandse heuvelrug tot aan het Vechtdal en en de Weerribben: het landschap is gevarieerd, divers en rijk aan historie. Ontdek hoe verrassend veelzijdig Overijssel is tijdens een van die heerlijke fietsvakanties van ADE.

Van oost naar west

Twente
In het oosten van Overijssel ligt het idyllische Twente. De stuwwallen die u hier vindt, stammen nog uit de IJstijd. Het afwisselende coulissenlandschap van Twente met houtwallen, beekjes, heidevelden en niet te vergeten de talrijke boerderijen laten u de stress van alledag vergeten. Hier vindt u o.a. het kunststadje Ootmarsum, de studentenstad Enschede en de oude textielsteden Oldenzaal en Nijverdal. Wist u trouwens dat de koninklijke familie ook haar sporen in Twente heeft achtergelaten? Kasteel Warmelo in Diepenheim was een "warm" adres voor de Oranjes. De natuur is alom vertegenwoordigd. Het Lutterzand met de Dinkel, het Springendal, het Buurserzand, de Paasberg, het Haagse Bos en het natuurgebied Duivelshof zijn slechts enkele voorbeelden. Maar ook voor musea bent u hier aan het juiste adres met als belangrijkste het museum Natura Docet en het Rijksmuseum Twente. En vanuit Twente is het slechts een kleine sprong naar het buurland Duitsland. Dit ontdekt u tijdens de 5-daagse fietsvakantie Bentheim - Twente.

IJsselvallei en Hanzesteden
Fiets door de uiterwaarden van de IJssel en ontdek de Hanzesteden Zutphen, Deventer en Zwolle. Tijdens de 5-daagse fietsvakantie Hanzesteden langs de IJssel ontdekt u dit prachtige stukje Overijssel met als extra mogelijkheid om het Venetië van het Noorden, Giethoorn, aan uw fietsvakantie toe te voegen.

Kop van Overijssel
In de kop van Overijssel ligt nog zo'n pareltje: het grootste laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa, Nationaal Park Weerribben-Wieden. Nadat de turfstekers hun werk hadden gedaan, ontstonden hier talloze meren, sloten, rietlandschappen en moerasbossen. Eigenlijk is het een groot groen doolhof van riet en water. En natuurlijk mag een bezoek aan het Venetië van het noorden, Giethoorn, niet ontbreken.

Uiteindelijk komt u uit bij de voormalige Zuiderzee, het IJsselmeer. Zo bent u in vogelvlucht van oost naar west gereisd. Onderweg valt er nog zoveel meer te zien, te doen en te beleven. Stap op de fiets en ontdek Overijssel is ons devies.