5-daagse fietsvakantie Bentheim - Twente

Nedersaksen, Duitsland

  • Grenzeloos fietsen in Nedersaksen
  • Ideaal voor een weekendje weg, kort over de grens
  • Start- en eindpunt is Schüttorf
  • Lichte fietsreis over vlakke paden
5-daagse fietsvakantie Bentheim - Twente
5-daagse fietsvakantie Bentheim - Twente
5-daagse fietsvakantie Bentheim - Twente
5-daagse fietsvakantie Bentheim - Twente
Bekijk alle fotos (4 )

Nederlands Twente én het Holland van de Nedersaksen!

Een fantastische fietsvakantie met een internationaal karakter. Heerlijk fietsen door een prachtig natuurgebied voor de echte fietsliefhebbers. En natuurlijk lekker dichtbij! Sterker nog, u fietst een deel door het Nederlandse Twente. Het bijzondere aan de fietsvakantie in Nedersaksen is dat Bentheim, ondanks de ligging in Duitsland, eerder een Nederlands karakter heeft.

Het hieraan grenzende gebied Graafschap Bentheim, heeft een eeuwenlange Nederlandse invloed, zelfs in de taal. Deze fietsvakantie biedt prachtige, verkeersvrije fietspaden door een heerlijk landschap met tal van bezienswaardigheden. U overnacht in uitstekende 3-/4-sterren comforthotels en parkeren bij het starthotel in Schüttorf is gratis. Met maximaal 50 km per dag te fietsen is het een fietsreis voor iedereen. Lekker dichtbij dus leuk voor een midweek of lang weekend naar Duitsland.

Dag 1: Individuele aankomst in Schüttorf

Start van uw fietsvakantie. Overnachting in een prachtig 4-sterrenhotel. Gezellige plaats waar u 's avonds leuk kunt struinen en op de terrasjes kunt borrelen.

Dag 2: Schüttorf - Uelsen

Afstand ca. 50 km

Op de eerste dagetappe fietst u naar Uelsen en volgt u de bewegwijzerde, vlakke Grafschafter Fietsentour. In alle rust fietsen langs grafheuvels, oude molens en havezaten (versterkte huizen en boerderijen). U zult onderweg enorm veel te zien krijgen zodat u 's avonds in Uelsen lekker kunt bijkomen en na kunt praten bij het openlucht zwembad, dichtbij het hotel.

Dag 3: Uelsen - De Lutte

Afstand ca. 50 km

Op de 3e dag van uw fietsvakantie zult u nog meer verrassingen beleven! U fietst via Hezingen, met diverse musea, dan eindelijk Twente binnen waarna u het natuurgebied Springendal en Dal van Mosbeek doorkruist. Het plaatsje Ootmarsum is schilderachtig mooi met zijn middeleeuwse karakter en historie. Hierna fietst u door het Dinkeldal en komt u aan in De Lutte. U overnacht in een hotel welke lijkt op een Saksische boerderij.

Dag 4: De Lutte - Schüttorf

Afstand ca. 45 km

De derde fietsdag zal vooral groen kleuren. Dit komt met name door het bezoek aan het Arboretum Poort Bulten met 1000 verschillende bomen en heesters. U fietst verder langs de rivier de Dinkel en gaat vervolgens door een land van legendes en sagen. Bossen, heidevelden en het typische Twenste coulisselandschap omcirkelen het plaatsje Losser. De route gaat verder door een hoogveengebied, waarna u aankomt in het kuuroord Bad Bentheim met haar indrukwekkende kasteel.

Dag 5: Terugreis vanaf Schüttorf

Terugreis of verlenging in Bad Bentheim.

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Bentheim - Twente?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Bentheim - Twente.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 7.4
Hotels: 8.2
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.8
Dag-tot-dagprogramma: 7.8
Bezienswaardigheden: 7.4
Reisbescheiden: 8.4
7.0
We hadden prachtig weer.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2021
De vakantie was mede door het mooie weer geslaagd. Eerder was ik er al achter dat er maar 3 dagen een route was uitgestippeld, dan heet het volgens mij, 3-daagse fietsvakantie. Verder was de route bepaald niet makkelijk te vinden, er moeten meer straatnamen genoemd worden, je rijd heel snel verkeerd. En nu in Duitsland ook knooppunten staan zou het handig zijn om veel meer knooppunten te noemen in de route beschrijving.
9.0
Leuke afwisselende route en hotels
Jong (echt)paar
Op vakantie in Jul 2020
De beschrijving van de route was zeer duidelijk. Afwisselende routes. De meeste hotels waren verzorgd en het eten was prima !
6.0
alles goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
alles prima, het weer was ook goed. Behalve de fietspaden in Duitsland waren over het algemeen erg slecht. Onze elektrische fietsen zijn er niet beter op geworden, een is gelijk na afloop naar de dealer gebracht
Lees meer
9.0
Alles goed verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
Goed te volgen route. Fijne ontvangst in de hotels. Vriendelijk personeel. Maaltijden goed verzorgd. Al met al fijne dagen gehad.
9.0
Schitterend
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2018
Erg leuk, was de eerste keer voor ons zo op de fiets, meestal gaan we wandelen. De service dat de bagage wordt opgehaald en afgeleverd was ook erg comfortabel. Dit gebeurde ook erg correct. Op tijd opgehaald en ruim op tijd op de volgende locatie. Mooie routes door een prachtig gebied. Jammer dat de horeca op Duitse platteland dinsdags en woensdags dicht zijn. In Nederland zijn er dan nog altijd particulieren met thee/koffietuin. De hotels waren prima, Schuttorf spande de kroon. Alleen geen airco in de hotels, en geen horren. Eten was ook prima en personeel erg vriendelijk. En we hadden ook nog perfect weer, dus wat wil je nog meer.
10
Een herhaling waard!
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2017
prachtige fietsroutes, voorbeeldige routebeschrijving, zeer goede hotels, goede en verzorgde maaltijden
Lees meer