Toulouse

10-daagse fietsvakantie Canal du Midi

Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Laat u culinair verrassen
  • Fietsen langs de waterweg
  • Romeinse cultuur snuiven
  • Heerlijk zwemmen in de Middellandse Zee
Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Toulouse
Canal du Midi
Carcassonne
Narbonne
10-daagse fietsvakantie Canal du Midi
fietsvakanties canal di midi
Bekijk alle fotos (6)

Zo’n 60.000 bomen zijn geplant om de oevers van het Canal du Midi te verstevigen. En tot op de dag van vandaag staan populieren, pijnbomen, cipressen en platanen langs de waterweg die van de Middellandse Zee tot Toulouse voert. Heerlijk fietsen in de schaduw van de bomen van Sète tot aan de kust van Carcassonne of Toulouse.

Op route liggen dorpen en steden als Béziers en Narbonne waar restaurants u uitnodigen voor een culinaire verrassing. De wijngaarden langs het Canal leveren een uitstekende wijn en heerlijk daarbij zijn de typische streekgerechten als oesters, mosselen en Cassoulet, een bonenstoofpot met worst en spek.  Maak gebruik van de gelegenheid om te zwemmen in zee en geniet van de prachtige natuur, de paleizen en kathedralen in romeinse stijl langs de route. Het is een feest in dit mooie landschap te fietsen!

Dag 1: Aankomst Sète

Individuele aankomst in Sète. In de namiddag is het informatie gesprek en de fiets uitgave indien gehuurd. Sète is bijna totaal omringd door water en wordt ook wel 'het klein Venetie' van de Languedoc genoemd. Een groot aantal restaurants in het vissersdorp nodigen uit voor een heerlijke maaltijd.

Dag 2: Sète – Cap d’Agde

Afstand ca. 35 km

Vandaag leert u Sète goed kennen. De stad is de belangrijkste vissershaven aan de Franse Middelandse Zee en biedt in de overdekte markthal alle soorten zeevruchten aan. Maar Sète is ook een stad van kunst met vele galerieën. Doel van vandaag is Cap d'Agde, met zijn grote jachthaven. U kunt kiezen tussen verschillende mooie stranden en tal van watersporten.

Dag 3: Cap d’Agde – Béziers

Afstand ca. 40 km

Vandaag leert u Sète goed kennen. De stad is de belangrijkste vissershaven aan de Franse Middelandse Zee en biedt in de overdekte markthal alle soorten zeevruchten aan. Maar Sète is ook een stad van kunst met vele galerieën. Doel van vandaag is Cap d'Agde, met zijn grote jachthaven. U kunt kiezen tussen verschillende mooie stranden en tal van watersporten.

Dag 4: Béziers – Narbonne

Afstand ca. 40 km

U fietst naar Béziers. De stad is het centrum van de wijnproductie en ook de geboorteplaats van Paul Riquet, de grondlegger van het Canal du Midi. De Paul Riquet Allee is aan hem gewijd.Het stadscentrum is vol van overblijfselen uit de geschiedenis-chique huizen,herenhuizenen kerkendie alles hebben doorstaan. De Saint-Nazaire kathedraal staat hoog bovenop de heuvel en geeft een prachtige blik over Béziers.

Dag 5: Narbonne – Olonzac

Afstand ca. 45 km

Het mooie dorp Capestang met zijn collegiale kerk van Saint-Etienne en het kasteel zijn een bezoek waard. De route brengt u verder naar Narbonne, door de Romeinen gesticht. Grote middeleeuwse gebouwen zijn de onvoltooide kathedraal Saint Just en Saint Pasteur, de basiliek van Sint Paulus en het paleis van de aartsbisschoppen. De ongeveer 100 jaar oude overdekte markt van Narbonne is bezienswaardig, hier worden producten als honing, oesters en wijn aangeboden.

Dag 6: Olonzac - Carcassonne

Afstand ca. 42 km

Welkom in Homps, het pittoreske dorpje aan het Canal du Midi heeft de derde grootste haven van het kanaal. Vanaf hier worden talloze wijnen naar Sète en Bordeaux verscheept. Wijnhandelaren wachten op uw bezoek, het is een van de belangrijkste bronnen van inkomst. Neem de tijd voor een wandeling door de prachtige natuur, geniet van goede wijn en lekker eten. U verblijft in het naburige Olonzac.

Dag 7: Carcassonne

Afstand ca. 40 km

U bereikt vandaag Carcassonne, een van de best bewaarde oude forten in Europa. Een drie kilometer lange stadsmuur met 52 torens beschermd de stad. Door de kerk werden imposante gebouwen als de basiliek St.Nazaire en St. Celse gebouwd. Om te genieten van de natuur zou u het recreatiepark Raymond Chesa kunnen bezoeken.

Dag 8: Carcassonne – Castelnaudary

Afstand ca. 40 km

Vandaag kunt u Carcassonne ontdekken of u fietst naar Montolieu. In de prachtige stad van boeken aan de rand van de Montagnes Noires gelegen, zult u 15 boekhandels met meer dan 200.000 boeken te vinden.

Dag 9: Castelnaudary – Toulouse

Afstand ca. 60 km

De molen van Cugarel laat zien waarom Castelnaudary ooit bekend werd als 'Stad van de molens'. Veel van deze molens sieren het landschap van de regio Languedoc-Roussilon. De stad staat ook bekend vanwege de hartige Cassoulet, een bonenstoofpot met worst en varkensvlees.

Dag 10: Vertrek of verlenging

Door de roodachtige stenen van de gebouwen wordt Toulouse ook wel de roze stad genoemd. De stad is vol culturele schatten als de basiliek van St. Sermin de Toulouse en het 18 eeuwse kapitool nu het stadhuis. Ook bezienswaardig zijn de kathedraal van St. Etienne, een vreemde mix van verschillende bouwstijlen, en het oude klooster.