Toulouse

10-daagse fietsvakantie Canal du Midi

Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Van Sète naar Toulouse
  • Laat u culinair verrassen
  • Fietsen langs de waterweg
  • Romeinse cultuur snuiven
  • Heerlijk zwemmen in de Middellandse Zee
Door onze gasten
beoordeeld met een:
9

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
Toulouse
Canal du Midi
Carcassonne
Narbonne
10-daagse fietsvakantie Canal du Midi
fietsvakanties canal di midi
Bekijk alle fotos (6)

Optimaal genieten langs het Canal du Midi!

Zo’n 60.000 bomen zijn geplant om de oevers van het Canal du Midi te verstevigen. En tot op de dag van vandaag staan populieren, pijnbomen, cipressen en platanen langs de waterweg die van de Middellandse Zee tot Toulouse voert. Heerlijk fietsen in de schaduw van de bomen van Sète tot aan de kust van Carcassonne of Toulouse.

Op route liggen dorpen en steden als Béziers en Narbonne waar restaurants u uitnodigen voor een culinaire verrassing. De wijngaarden langs het Canal leveren een uitstekende wijn en heerlijk daarbij zijn de typische streekgerechten als oesters, mosselen en Cassoulet, een bonenstoofpot met worst en spek.  Maak gebruik van de gelegenheid om te zwemmen in zee en geniet van de prachtige natuur, de paleizen en kathedralen in romeinse stijl langs de route. Het is een feest in dit mooie landschap te fietsen!

Dag 1: Aankomst in Toulouse

Individuele aankomst in Toulouse. In de namiddag is het informatie gesprek en de fiets uitgave indien gehuurd. Door de roodachtige stenen van de gebouwen wordt Toulouse ook wel de roze stad genoemd. De stad is vol culturele schatten als de basiliek van St. Sermin de Toulouse en het 18 eeuwse kapitool nu het stadhuis. Ook bezienswaardig zijn de kathedraal van St. Etienne, een vreemde mix van verschillende bouwstijlen, en het oude klooster.

Dag 2: Toulouse – Castelnaudary

Afstand ca. 35 km

Vandaag staat Castelnaudary op de planning voor uw fietsreis. Deze plaats stond bekend om haar vele molens. Door de prachtige landhuizen en vakwerkhuizen die gebouwd zijn in de 17e eeuw, is deze stad een architectisch juweeltje geworden. In Castelnaudary kunt u tevens genieten van de streekspecialiteit hartige bonenstoofpot met ingrediënten als varkensvlees, eend, spek, rookworst en witte bonen. Je zult hier één nacht verblijven.

Dag 3: Castelnaudary – Carcassonne

Afstand ca. 40 km

U bereikt vandaag Carcassonne, een van de best bewaarde oude forten in Europa. Een drie kilometer lange stadsmuur met 52 torens beschermd de stad. Door de kerk werden imposante gebouwen als de basiliek St.Nazaire en St. Celse gebouwd. Om te genieten van de natuur zou u het recreatiepark Raymond Chesa kunnen bezoeken.

Dag 4: Rondreis naar Montolieu

Afstand ca. 40 km

Vandaag kunt u Carcassonne ontdekken of u fietst naar Montolieu. In de prachtige stad van boeken aan de rand van de Montagnes Noires gelegen, zult u 15 boekhandels met meer dan 200.000 boeken te vinden.

Dag 5: Carcassonne - Olonzac

Afstand ca. 45 km

Rond deze waterwegen vindt u dorpjes, wijngaarden en prachtige wijnboederijen. Wanneer je Olonzac hebt bereikt krijg je de kans om een aantal heerlijke wijnen te proeven.

Dag 6: Olonzac – Narbonne

Afstand ca. 42 km

Narbonne, een gebied dat wordt gekenmerkt door de wijngaarden, was de voormalig hoofdstad van de eerste Romeinse kolonie buiten Italië. U kunt hier bezienswaardigheden zoals de overblijfselen van de straat 'Via Domitia' of de van Romeinse oorsprong huizenbruggen de 'Pont des Marchands' bewonderen. Ook de latere eeuwen hebben hun sporen achtergelaten in de stad, zo kunt u bijvoorbeeld het paleis van de aartsbisschop of de Gotische kathedraal bewonderen.

Dag 7: Narbonne – Béziers

Afstand ca. 40 km

U fietst naar Béziers. De stad is het centrum van de wijnproductie en ook de geboorteplaats van Paul Riquet, de grondlegger van het Canal du Midi. De Paul Riquet Allee is aan hem gewijd. Het stadscentrum is vol van overblijfselen uit de geschiedenis-chique huizen, herenhuizenen kerkendie alles hebben doorstaan. De Saint-Nazaire kathedraal staat hoog bovenop de heuvel en geeft een prachtige blik over Béziers.

Dag 8: Béziers – Cap d’Agde

Afstand ca. 40 km

Dit gedeelte van uw fietsreis voert u langs de meest mooie werken van het Canal du Midi, waaronder het technische kunstwerk 'lock of Adge. Het is de enige ronde sluis van het Canal du Midi en werd gebouwd met vulkanisch gesteente. Het doel van vandaag is Cap d'Agde, met zijn grote jachthaven. U kunt kiezen tussen verschillende mooie stranden en tal van watersporten.

Dag 9: Cap d’Agde – Sète

Afstand ca. 60 km

Sète is bijna totaal omringd door water en wordt ook wel 'het klein Venetie' van de Languedoc genoemd. Een groot aantal restaurants in het vissersdorp nodigen uit voor een heerlijke maaltijd.

Dag 10: Vertrek of verlenging

De fietsreis eindigt na een ontbijt. U zult individueel weer naar huis gaan, maar u kunt uiteraard ook verlengen.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 10-daagse fietsvakantie Canal du Midi.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 10.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 10.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 10.0
Reisbescheiden: 10.0
9.0
goed
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2019
goed. Wel een aandachtspunt: Omdat de paden grotendeels onverhard zijn, hadden de elektrische fietsen (met overigens uitstekende batterijen) last dat de electronica los rammelde waardoor de support uitviel. Wij hadden geluk dat dit twee keer gebeurde in de buurt van het hotel. Maar halverwege de route zou vervelender geweest zijn. Onze reisbegeleider Robert Goldberg is overigens een zeer dienstverlenende, kundige man die goed bereikbaar was en onze problemen altijd oploste. Tweede aandachtspunt: de eerste dag met 64 km is voor ongeoefende fietsers wat ver, omdat je ook nog moet wennen aan de wegwijssystematiek, de fiets, hoe vind je lunch etc.