10-daagse fietsvakantie ViaRhôna, van Lyon naar Sète

Auvergne, Frankrijk

  • Fiets over de ViaRhôna van Lyon naar Sète
  • Prachtige natuur en cultuur in het Rhône dal
  • Bezoek Lyon, Valence, Montelimar, Avignon en Arles
  • Geniet van de warmte van de Middellandse Zee stranden
  • Makkelijk te fietsen fietsroute
fietsvakantie lyon-Sete
fietsvakantie lyon-Sete
fietsvakantie lyon-Sete
fietsvakantie lyon-Sete
ViaRhôna brug over de Rhône
fietsvakantie lyon-Sete
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Lyon

U reist op eigen gelegenheid naar Lyon. Sinds 1998 behoort de binnenstad van Lyon tot het Wereldcultuurerfgoed van de UNESCO. Prachtige Kerken, ongeveer dertig musea en een overdadige en geweldige gastronomie zorgen voor een heerlijk verblijf in Lyon.

Dag 2: Lyon – Saint Désirat of omgeving (ca. 75 km)
Afstand ca. 75 km

Na slechts enkele kilometers van deze eerste fietsdag bereikt u het futuristische Museum “des Confluences”, dat prachtig is gelegen op een eiland daar waar de Rhône en Saône samenkomen. U dient er rekening mee te houden dat in de steden en dorpen veel verkeer is. Wij adviseren u dan ook om een korte treinreis te maken tot Givors (niet inbegrepen) om deze drukte te omzeilen. U volgt de bochten van uw constante “metgezel”, de Rhône. Al snel bereikt u Vienne waar vele sporen van de oude Romeinse kolonie te vinden zijn. Zeer indrukwekkend zijn de tempel van Augustus en de Livia als ook het grote Romeinse Theater van Gallië. Direct langs de oevers van de Rhône fietst u verder. Aan beide zijden van de rivier duiken de wijnbergen van de Côtes du Rhône op. U blijft op de ViaRhôna en fietst door een beschermd natuurgebied met vele observatieposten om de prachtige fauna en flora te aanschouwen. Door de schaduwrijke bossen aan de oevers van de Rhône gaat het dan richting Saint-Désirat.

Dag 3: Saint Désirat of omgeving – Valence (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Het mooie fietspad leidt u via de oevers van de Rhône in zuidelijke richting. In de omgeving van Tournon sur Rhône groeien op de wijnvelden de druiven van de wereldberoemde wijnen. Neem een lunchpauze in dit charmante stadje met zijn middeleeuwse oude binnenstad. Probeer ook zeker een glas van de beroemde "Hermitage". Daarna is het niet ver meer naar de hoofdstad van de Drôme, Valence. Deze stad, ook wel de “noordelijke toegangspoort tot de Provence” genoemd, inspireert met zijn levendige stadscentrum vol cafés en restaurants.

Dag 4: Valence – Montélimar (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Het is gemakkelijk fietsen door de vruchtbare Rhônevallei. De verleiding om te proeven van één van de vele fruitsoorten die hier groeien, is bijzonder groot. Direct aan de fietsroute groeien o.a. perziken, appels en kiwi's. Toch moet u niet vergeten om af en toe omhoog te kijken. U ziet dan enkele van de ooit zo trotse kastelen, nu tot ruïnes geworden, die nog steeds de wacht houden hoog boven de vallei. In Uw etappeplaats van vandaag, Montélimar, draait alles om de nougat die hier in grote getale wordt geproduceerd en bekend staat om de hoge kwaliteit. Verleiding van 's ochtends tot 's avonds!

Dag 5: Montélimar – Orange (ca. 68 km)
Afstand ca. 68 km

Via indrukwekkende hangbruggen wisselt u herhaaldelijk van Rhône oever. Het fietspad leidt u naar de voormalige bisschopstad Viviers. Achter de 12e-eeuwse kathedraal kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Rhônevallei. In de oeverbossen wordt het vervolgens stil. U hoort niets anders dan het zoemen van de fietswielen. In Bourg St. Andéol kenmerken pittoreske huizen uit de 16e tot 18e eeuw de oude stad direct aan de Rhône. Onderweg ligt het kleine stadje Pont St. Esprit, waar een 600 jaar oude brug met 25 bogen op indrukwekkende wijze over de Rhône reikt. De bestemming van vandaag is echter de stad Orange met het beroemde Romeinse theater en de oprichtingsboog van de stad, beide vermeld op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Dag 6: Orange - Châteauneuf-du-Pape – Avignon (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

In Caderousse, waar de omringende dijken het Provençaalse dorp beschermen tegen overstromingen van de Rhône, gaat u over de Via Rhôna langs de beroemde wijnstreek Châteauneuf-du-Pape. De weg leidt, door de wijngaarden en de wijnhellingen en biedt prachtige uitzichtpunten over het Rhône dal. In Avignon raden wij u een wandeling aan door de oude stad evenals een bezoek aan het Pauselijk Paleis, uitgeroepen tot werelderfgoed.

Dag 7: Avignon-Arles (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

De route wordt zigzaggend vervolgd door wijngaarden en boomgaarden naar het fietspad over de brug bij Pont du Gard. Het fietspad brengt u verkeersvrij naar het levendige stadje Beaucaire, gelegen op het kruispunt tussen Languedoc en de Provence. U fietst langs moestuinen en boomgaarden in dit prachtige landschap, met vele toegangswegen naar de oude boerderij Le Vieux Mas en doorkruist door irrigatiekanalen. De Romeinse cultuur en het Romeinse erfgoed geven vorm aan het stadsgezicht en de geschiedenis van de stad Arles. Arles was de tweede belangrijkste stad in het Romeinse Rijk, maar is ook de stad van Vincent van Gogh.

Dag 8: Arles – Aigues-Mortes (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U bereikt de mooie regio van de Camargue. Observeer hier de wilde paarden en roze flamingo's. Via prachtige fietspaden bereikt u de majestueuze stad Aigues-Mortes met zijn indrukwekkende stadsmuur waar u ook over kunt lopen. Vooral de kantelen met zijn prachtige drie hoektorens en niet in de laatste plaats de zoutbergen van de Salins du Midi zijn het aanzien meer dan waard.

Dag 9: Aigues-Mortes – Sète (ca. 63 km)
Afstand ca. 63 km

Deze gemakkelijke en fietsvriendelijke etappe markeert het einde van de ViaRhôna aan de Middellandse Zee, waar de stranden op u wachten. Eerst rijdt u langs het Rhône-Sète kanaal naar Le Grau-du-Roi. De route leidt vervolgens langs de Middellandse Zee en de stranden door levendige badplaatsen tot Sète. Sète is vrijwel geheel omringd door water en wordt ook wel “Klein Venetië van de Languedoc” genoemd. Dit is een geweldige plek voor een avondwandeling in combinatie met een goed diner.

Dag 10: Terugreis of verlenging

Het einde van uw prachtige fietsvakantie over de ViaRhôna is aangebroken. U reist huiswaarts maar kunt natuurlijk ook nog een nachtje verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 10-daagse fietsvakantie ViaRhôna, van Lyon naar Sète?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid