9-daagse fietsvakantie Camino Frances, Le-Puy-en-Velay naar Cahors

Auvergne, Frankrijk

  • Start in Frankrijk voor de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella
  • Ontdek per fiets het eerste deel van de Via Podiensis naar Cahors
  • Geniet van bijzondere stadjes als Saugues, Estaing, Conques, Figeac en Cahors
  • Culinaire hoogstandjes en gastvrijheid van de regio's die u doorkruist
  • Pittige fietsreis van ca. 35 tot ca. 80 km
Camino Frances La Puy en Velay
Camino Frances Cahors
Camino Frances bewegwijzering
Camino Frances La Puy en Velay beeld Maria
Camino Frances onderweg
Camino Frances onderweg
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Le Puy-en-Velay

Uw aankomst is in Le Puy-en-Velay, de hoofdstad van de Haute Loire, gelegen in het zuidoostelijke gedeelte van het Massif Central. Geniet van het indrukwekkende vulkanische landschap, waar rotsachtige toppen uit de vallei oprijzen. Le Puy, het startpunt van de Via Podiensis en een belangrijk bedevaartsoord sinds de Middeleeuwen, heeft bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zoals het Hôtel-Dieu en de romaanse kathedraal Notre Dame. Bereid u voor op de fietstocht en koop alvast een pelgrimspaspoort, om dit onderweg bij tussenstops te laten afstempelen.

Dag 2: Le Puy-en-Velay – Monistrol-d’Allier – Saugues (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km
Hoogteverschil ca. 700 m

U start met het fietsen vanaf de kathedraal terwijl u de pelgrimsroute omhoog volgt en Le Puy achter u laat. U doorkruist de Monts du Velay en fietst door velden met de bekende groene linzen van Le Puy, waarna u vervolgens afdaalt naar de Gorges du Haut-Allier. Een schilderachtig mozaïek van landschappen ontvouwt zich wanneer u over het plateau van La Margeride rijdt. Bedwing nog een laatste beklimming vlak voor Saugues, de thuisbasis van het mysterieuze mensen etende beest van Gévaudan en van de jaarlijkse markt van de wilde paddenstoelen.

Dag 3: Saugues – Saint-Alban-sur-Limagnole – Aumont-Aubrac (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km
Hoogteverschil ca. 780 m

Bibber van angst bij de vreselijke legende van het 18e-eeuwse Beest van Gévaudan en pauzeer even om foto’s te maken van de Tour des Anglais, waarna u afdaalt naar de vallei van de Truyère. De bekroning op het hoogste punt op 1300 meter is de Chapelle Saint-Roch, waarna u langs de dorpen Le Rouget, Saint-Alban-sur-Limagnole en Les Estrets fietst. Uw fietsdag eindigt in het hart van de Lozère dat al eeuwenlang een belangrijke etappeplaats is op de pelgrimsroute.

Dag 4: Aumont-Aubrac – Nasbinals – Estaing (ca. 78 km)
Afstand ca. 78 km
Hoogteverschil ca. 800 m

Stap op uw fiets en doorkruis de dennenbossen om het Plateau de l’Aubrac te bereiken en ga verder naar het hoger gelegen gebied met panorama’s zover als u kunt kijken. Vlak na het nomadische herdersplaatsje Nasbinals bereikt u de Col d’Aubrac, dat met een hoogte van 1340 meter het hoogste punt is van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella! Het mooie dorpje Aubrac is gelegen aan het begin van een lange en steile afdaling van bijna 30 km naar Saint Côme d’Olt, wat een van “Les plus belles Villages de France” is. "Free wheel" daarna over een ontspannend vlak gedeelte door de vallei van de Lot en eindig uw dag in het pittoreske Estaing.

Dag 5: Estaing – Espeyrac – Conques (ca. 36 km)
Afstand ca. 36 km
Hoogteverschil ca. 560 m

Bereid u voor op een korte maar zware etappe die begint met een steile klim naar Campuac. Als u eenmaal weer op adem bent gekomen, fietst u verder om de ruïnes van het middeleeuwse kasteel van de heren van Espeyrac te bereiken. Stop voor een pauze in Sénergues om de Tour Carrée en nog een ander kasteel te bezoeken. Geniet daarna van een spectaculaire afdaling op weg naar Conques dat een romaans juweeltje is en een "must-see" op de route Via Podiensis!

Dag 6: Conques – Saint-Parthem – Figeac (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km
Hoogteverschil ca. 600 m

Vertrek bij de rivier Dourdou de Conques en fiets lekker rustig in de richting van de rivier de Lot. Ga met de stroom mee naar Livinhac-le-Haut en fiets dan omhoog de vallei van de rivier de Célé in. Het laatste gedeelte heeft een steile klim naar Figeac, een mooie pelgrimsstad vol met kunst en geschiedenis. Deze prachtige plaats die aan de oevers van de rivier de Célé ligt, is ook de geboorteplaats van Jean François Champollion, “grondlegger van de egyptologie” en degene die het Egyptische hiërogliefenschrift wist te ontcijferen.

Dag 7: Figeac – Vallée de Célé – Bouziès (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km
Hoogteverschil ca. 120 m

Laat u het geheime dal van de Célé in glijden, slinger langs de rivier en maak een stop in de typische dorpjes van de Quercy. Zo heeft Espagnac oude holbewonerswoningen, Saint Sulpice een mooie 13de eeuwse kerk en Marcilhac zal u verrassen met de ruïnes van zijn Benedictijnenabdij. Vervolgens gaat u via Sauliac-sur-Célé naar Cabrerets met zijn préhistorische Grotte du Pech Merle. In Conduché ontmoet u weer de rivier de Lot en gaat u daar over de brug naar de plaats Bouziès.

Dag 8: Bouziès – Saint-Cirq-Lapopie – Cahors (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km
Hoogteverschil ca. 540 m

Uw laatste dag…. En wat voor een rit hebben we voor u in petto! Met uw fietstocht over de Camino sluit u zich hier bij de wandelaars aan op de hoofdroute van de pelgrimstocht. Daarna vertrekt u voor een adembenemend gedeelte naar de rots die hoog boven de rivier de Lot hangt. Neem hier een pauze om uit te rusten in het prachtige Saint-Cirq-Lapopie, gelegen op de top van een steile rots ca. 100 m boven de rivier de Lot. Hiermee kunt u opnieuw een vinkje afstrepen op het lijstje van “Les plus belles villages de France”. Vervolgens fietst u verder over een route met een steile klim en panoramisch uitzicht naar Aujols waar u een pauze neemt. U fietst vervolgens in de richting van Flaujac-Poujols, waarna een prachtige afdaling over 5 km u naar uw eindbestemming leidt, het middeleeuwse stadje Cahors.

Dag 9: Vertrek uit Cahors - verlenging

Uw fietsvakantie eindigt deze ochtend na het ontbijt. Wij helpen u graag bij het boeken van een langer verblijf in Cahors met zijn middeleeuwse vestingbrug de Pont Valentré.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse fietsvakantie Camino Frances, Le-Puy-en-Velay naar Cahors?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid