Fietsen langs de Franse Atlantische kust

De Franse Atlantische kust biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke fietsvakantie. De fietspaden zijn goed aangelegd en bewegwijzerd en er zijn tal van mogelijkheden.

Stap op de pedalen met ADE langs de Franse Atlantische kust van de Loire-Atlantique tot aan de Spaanse grens.

Saint Emilion
8-daagse fietsvakantie Wijnen van Medoc
Domaine d'Oléron Fort Boyard
Bekijk alle fotos (4 )

Op de pedalen langs de Atlantische kust

De Franse Atlantische kust strekt zich uit vanaf de monding van de Loire in Loire-Atlantique tot aan de grens met Spanje, Frans Baskenland ook wel Noord-Baskenland genoemd. U vindt hier meer dan 1000 km aan fietsroutes geschikt voor de beginner tot de sportieve fietsliefhebber.

De belangrijkste fietsroute is de Vélodyssée, het Franse deel van de EuroVelo 1. De Vélodyssée loopt van Roscoff in het noorden naar Hendaye aan Frans-Spaanse grens en is ca. 1290 km lang. Bijna 70% van de fietsroute is autovrij. De route is goed bewegwijzerd, grotendeels vlak en ook zeer geschikt voor gezinnen en voor iedereen die voor het eerst een lange fietsvakantie wil maken. Geniet van de mooie landschappen, karakteristieke plaatsen bijna altijd met als metgezel de Atlantische Oceaan.

Een andere mooie fietsroute is Le Tour de Gironde à Vélo. Deze fietsroute brengt u naar de omgeving van Bordeaux en de wijngaarden en -châteaus van de Médoc. Ook deze route is goed bewegwijzerd en veilig.

Natuurlijk kunt u bij de fietsvakanties een fiets of e-bike huren of u neemt uw eigen fiets mee. U verblijft tijdens de ADE "Actief door Europa" fietsvakanties in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's inbegrepen, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk tips over diverse bezienswaardigheden onderweg.