Fietsen langs de Franse Atlantische kust

De Franse Côte Atlantique biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke fietsvakantie. De fietspaden zijn goed aangelegd en bewegwijzerd en er zijn tal van mogelijkheden. Onderweg kunt u ontspannen fietsen door de prachtige landschappen en genieten van de mooie uitzichten op de zee. Een van de vele aangelegde routes is de Vélodyssée, deze route kunt u volgen tijdens een fietsvakantie met ADE.

Stap op de pedalen met ADE langs de Franse Atlantische kust van de Loire-Atlantique tot aan de Spaanse grens. Tijdens uw fietsreis wordt het bagage voor u vervoerd!

Saint Emilion
8-daagse fietsvakantie Wijnen van Medoc
Domaine d'Oléron Fort Boyard
Bekijk alle fotos (4 )

Op de pedalen langs de Côte Atlantique

De Franse Atlantische kust strekt zich uit vanaf de monding van de Loire in Loire-Atlantique tot aan de grens met Spanje, Frans-Baskenland ook wel Noord-Baskenland genoemd. U vindt hier meer dan 1000 km aan fietsroutes geschikt voor de beginner tot de sportieve fietsliefhebber.

De belangrijkste fietsroute is de Vélodyssée, het Franse deel van de EuroVelo 1. De Vélodyssée loopt van Roscoff in het noorden naar Hendaye aan Frans-Spaanse grens en is ca. 1290 km lang. Bijna 70% van de fietsroute is autovrij. De route is goed bewegwijzerd, grotendeels vlak en ook zeer geschikt voor gezinnen en voor iedereen die voor het eerst een lange fietsvakantie wil maken. Geniet van de mooie landschappen, karakteristieke plaatsen bijna altijd met als metgezel de Atlantische Oceaan.

Een andere mooie fietsroute is Le Tour de Gironde à Vélo. Deze fietsroute brengt u naar de omgeving van Bordeaux en de wijngaarden en -châteaus van de Médoc. Ook deze route is goed bewegwijzerd en veilig.

Natuurlijk kunt u bij de fietsvakanties van ADE een fiets of e-bike huren of u neemt uw eigen fiets mee. U verblijft tijdens de ADE "Actief door Europa" fietsvakanties in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfers. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's inbegrepen, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk tips over diverse bezienswaardigheden onderweg.