9-daagse fietsvakantie Vélodyssée, Bordeaux - Biarritz

Aquitanië, Frankrijk

  • Laatste deel van de Vélodyssée van Bordeaux naar Biarritz of Hendaye
  • Geniet van wijngaarden, duinen, dennenbossen en zandstranden
  • Ontdek Bordeaux, la Forêt des Landes, Arcachon en Biarritz
  • Beleef Chateau Margaux, Dune de Pilat, Biscarrosse, Mimizan, en Capbreton
  • Dag etappes van ca. 35 tot 66 km
Fietsvakantie Bordeaux-Biarritz
Fietsvakantie Bordeaux-Biarritz
Fietsvakantie Bordeaux-Biarritz
Fietsvakantie Bordeaux-Biarritz
Fietsvakantie Bordeaux-Biarritz
Fietsvakantie Bordeaux-Biarritz
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Bordeaux

Neem bij aankomst tijd om Bordeaux te bezoeken, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maak een wandeling langs de dokken van de Garonne. Dwaal door de levendige straten van de wijk St Pierre of ga op koopjesjacht in de wijk Chartrons. Ontdek en maak plezier bij Le Miroir d’eau. Dit waterbassin is de grootste waterspiegel ter wereld, waarin de gebouwen van de Place de la Bourse op een spectaculaire manier worden gereflecteerd.

Dag 2: Bordeaux – Margaux (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

De eerste etappe van uw fietsvakantie leidt u door de wijngaarden naar één van de meest exclusieve en beroemdste wijngoederen van Frankrijk: Château Margaux. Dit prachtige château is gebouwd in de stijl van het eerste Franse Keizerrijk. De uitstekende wijnen die dit wijngoed voortbrengt zijn geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé met prijzen die kunnen oplopen tot ruim € 4.000,-! U fietst omringd door vele wijngaarden van verschillende wijngoederen tot aan het wijndorp Margeaux, waar u overnacht. Het zal moeilijk zijn een keuze te maken waar u een wijnproeverij of een bezoek aan een wijnhuis wilt beleven.

Dag 3: Margaux – Lacanau (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Vandaag stapt u weer op de pedalen. Na nog enkele kilometers te genieten van de wijngaarden, gaat uw fietstocht verder door het grootste Franse dennenbos: la Forêt des Landes. Uw dag etappe eindigt in de populaire en gezellige badplaats Lacanau-Océan met zijn uitgestrekte zandstranden. U ziet hier talrijke (kite)surfers vol actie in de rollende branding. Neem een duik in de zee of ga direct naar uw hotel waar een zwembad op u wacht.

Dag 4: Lacanau – Arcachon (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Uw fietsvakantie gaat verder langs de oceaan tot aan de badplaats Arcachon. Deze fietsdag is een subtiele mix van dennenbomen en fijne zandduinen. Laat uw fietsen achter waar u maar wilt om te genieten van de prachtige zandstranden. Aangekomen bij de landtong Cap Ferret, de favoriete plek voor veel Franse bekendheden die daar in mooie villa’s wonen, neemt u de veerboot naar Arcachon. De wijk ville ‘d eté van deze badplaats staat bekend om zijn vele gezellige terrasjes en leuke boetiekjes. In de wijk ville d’hiver kunt u zich vergapen aan de prestigieuze villa’s (eind 19e eeuw) in zeer uiteenlopende bouwstijlen.

Dag 5: Arcachon – Biscarrosse (ca. 49 km)
Afstand ca. 49 km

Profiteer van deze relatief korte fietsetappe om het hoogste zandduin van Europa te ontdekken: De Dune du Pilat. Deze veel bezochte toeristische attractie is ca. 110 meter hoog en ruim 600 meter breed over een lengte van bijna 3 km. Het duin groeit en verplaatst zich jaarlijks door toedoen van de wind met ca. 4,5 meter. Hierdoor zijn bomen, een kruispunt en zelfs een hotel onder het zand bedolven. Als u zich waagt aan de beklimming wordt u beloond met een panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan en de baai van Arcachon. Na het bezoek aan het zandduin voert uw fietstocht u naar uw overnachtingsplaats Biscarrosse, een gezellige badplaats aan zee.

Dag 6: Biscarrosse – Mimizan Plage of Contis les Bains (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

Tijdens de fietsroute van vandaag neemt u even afscheid van de oceaan om het binnenland van de Landes en zijn meren te ontdekken. Deze meer bochtige en heuvelachtige route slingert tussen de duinen en de grote meren (Biscarrosse, Parentis, Aureilhan) om uiteindelijk terug te keren naar de zee en de knusse badplaats Mimizan-Plage, levendig en charmant met zijn 19de-eeuwse Belle Epoque-villa's. Indien u overnacht in Contis les Bains, dan moet u nog een stukje verder fietsen (ca. 5 km).

Dag 7: Mimizan Plage of Contis les Bains - Vieux Bacou of Capbreton (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

De Vélodyssée neemt u mee over een rustige route langs de kust en door het hart van het dennenbos. Contis les Bains is een ideale eerste stop. Deze badplaats heeft zijn authenticiteit weten te behouden. Een kleine ongewone omweg voor een prachtig uitzicht? Bezoek daar dan de enige nog werkende vuurtoren langs de Atlantische kust door de beklimming van zijn 183 treden. Na Saint Girons Plage met zijn uitgestrekte zonovergoten zandstrand vertrekt u langzaam van de oceaan via een fietspad dat bospaden en kleine wegen afwisselt. Het meer van Leon nodigt u uit om te zwemmen voordat u terugkeert naar de kust en Vieux Boucau bereikt. Een bijzondere badplaats dankzij zijn ‘binnenzee’. Indien u naar Capbreton fietst, dan is dit nog ca. 6 km verder.

Dag 8: Vieux Boucau of Capbreton - Biarritz (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

Een geweldige laatste etappe van uw fietsvakantie met een prachtig fietspad dat des Landes verlaat om te komen op de plek waar de branding koning is. U rijdt langs het langste zandstrand van Europa naar de bekende badplaatsen Hossegor en Capbreton. Mis hier de onvermijdelijke wandeling over de Estacade niet, een houten pier gebouwd door Napoleon III in de 19e eeuw. De etappe eindigt in Biarritz, een trendy luxe badplaats, zonder de hectiek van bijvoorbeeld St. Tropez. Afhankelijk van de route die u fietst, legt u ca. 41 of 61 km af.

Dag 9: Individuele thuisreis of verlenging in Biarritz of Hendaye

Voor u vertrekt is het de moeite waard om de prachtige promenade van Biarritz te bezoeken of de oude haven. De stad is vroeger een belangrijke vissershaven geweest vooral voor de walvissenjacht. Of wandel door de gezellige straatjes langs de historische woningen en 19de-eeuwse villa’s.

Verlengingsoptie dag 9 : Extra fietsetappe naar Hendaye (ca. 30 km) en extra overnachting in Hendaye: U kunt uw fietsvakantie met een dag verlengen door de meer uitdagende route naar Hendaye te fietsen. Deze laatste etappe is geschikt voor de sportieve fietser. Het uitzicht op de oceaan is adembenemend en u ontdekt de ziel van Baskenland. U doorkruist mooie dorpjes zoals Bidart. Een rustig dorpje waar u de diepe kleuren en typische Baskische bouwstijl van de huizen kunt ontdekken. Ook de charmante oude vissershaven van Guétary verdient een stop, net als Saint Jean de Luz. De route eindigt met de klifweg (fietspad en gedeelde rijstroken) tussen Ciboure (mis het Socoa Fort niet) en Hendaye. Het kasteel van Abbadia, naar een prachtig Middeleeuws ontwerp, dat uitkijkt over de oceaan verdient de omweg en het bezoek. U overnacht in Hendaye waar uw fietsvakantie de volgende dag eindigt.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse fietsvakantie Vélodyssée, Bordeaux - Biarritz?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid