8-daagse fietsvakantie Vélodyssée, La Rochelle - Bordeaux

Charente, Frankrijk

  • Fietsen over de Vélodyssée van La Rochelle naar Bordeaux
  • Bezoek La Rochelle, Rochefort, Talmont sur Gironde en Bordeaux
  • Zoutpannen, oesterkwekerijen, wijngaarden van de Médoc
  • Geniet van zon, zee en heerlijke badplaatsen
  • Dag etappes van ca. 30 tot 60 km
fietsvakantie La rochelle-Bordeaux
fietsvakantie La rochelle-Bordeaux
fietsvakantie La rochelle-Bordeaux
fietsvakantie La rochelle-Bordeaux
fietsvakantie La rochelle-Bordeaux
fietsvakantie La rochelle-Bordeaux
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis naar La Rochelle

U reist op eigen gelegenheid naar de oude havenstad La Rochelle. Deze charmante stad staat bekend om zijn oude torens en de overblijfselen van de oude verdedigingsmuren.

Dag 2: La Rochelle – Rochefort (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

U begint deze eerste fiets etappe over het fietspad langs de Atlantische Oceaan dat leidt naar Châtelaillon-Plage, een van de bekendste badplaatsen van de Charente-Maritime met zijn mooie zandstrand en kustarchitectuur. Daarna fietst u door naar de verrassende stad Rochefort, langs de oevers van de Charente.

Dag 3: Rochefort – La Tremblade (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Allereerst fietst u vandaag naar de vermaarde zoutpan die doorkruist wordt door verschillende kleine kanalen. Bezoek Marennes met het eerste oesterkweekbassin van Europa: een perfecte tussenstop om de regionale (oester)gerechten te ontdekken! U vervolgt uw weg naar La Tremblade, het centrum van het oesterkweekgebied.

Dag 4: La Tremblade – Royan (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Uw fietsvakantie wordt vervolgt tussen de zoutpannen naar de monding van de Seudre. Na Palmyre is "the Coast of Beauty" een spectaculaire fietsroute met schitterende uitzichten op zee tot u Royan, de stad van de Kunst en Geschiedenis, bereikt met zijn Belle Epoque-villa's. Hier in deze gerenommeerde badplaats eindigt deze dag etappe.

Dag 5: Royan – Mortagne sur Gironde (ca. 33 km)
Afstand ca. 33 km

Op een mooi schaduwrijk fietspad langs de zee fietst u via paden en kleine wegen naar Talmont sur Gironde, een van de 'mooiste dorpen van Frankrijk'. Daarna weer verder op de pedalen naar de haven van Mortagne-sur Gironde waar u overnacht.

Dag 6: Mortagne sur Gironde – Blaye (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km

Vandaag voert uw fietsvakantie u naar Blaye dat bekend staat om zijn zeventiende-eeuwse vestingwerken. U fiets een stuk van de prachtige fietsroute Canal des deux Mers, die de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee verbindt. U fietst langs de oevers van de Gironde met zijn talrijke kleine jachthavens. Perfecte pleisterplaatsen!

Dag 7: Blaye – Bordeaux (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Vanuit Blaye steekt u de monding van de Gironde over om Lamarque en de regio van de Médoc te ontdekken met zijn beroemde wijngaarden. Bereik het hart van de stad Bordeaux door te fietsen over de kleine wegen die u dwars door de wijngaarden voeren.

Dag 8: Individuele thuisreis of verlenging

Als u niet meteen wilt vertrekken, ga dan de stad Bordeaux verder ontdekken. Zijn mooie pleinen omringd door indrukwekkende gebouwen en mooie standbeelden, zoals het Place de la Bourse, de Esplanade des Quinconces of Place de la Comédie met het Grand Theatre. Bezoek de prachtige Cathédrale Saint-André op Place Pey-Berland, de bijzondere Pont de Pierre brug of één van de leuke musea zoals het Musée des Vins waar u alles leert over de Bordeaux wijnen. Dus een verlengingsnacht is zeker aan te bevelen in deze mooie stad.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Vélodyssée, La Rochelle - Bordeaux?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.