7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud

Zwarte Woud, Duitsland

  • Fietsen door het zuidelijke Zwarte Woud
  • Begin- en eindpunt in het zonnige Freiburg
  • Inclusief de Rijn met het drielandenpunt in Basel
Zwarte Woud Freiburg
Zwarte Woud Auggen
Zwarte Woud
Zwarte Woud Freiburg
Zwarte Woud Auggen
Zwarte Woud Badenweiler
Bekijk alle fotos (11 )

Fietsen door het Zwarte Woud!

Ontdek het zuidelijke Zwarte Woud over makkelijke wegen met deze 7-daagse fietsvakantie. Het Zwarte Woud (Schwarzwald) kenmerkt zich door het heuvelachtig en bosrijke landschap, maar u zult verrast zijn over de eenvoudig te fietsen routes in het gebied. U fietst over de Bähnle-Radweg, een voormalige spoorlijn, tot aan de rand van de Wutachkloof.

Hier bereikt u de Hoge Rijn met de hoogtepunten Bad Säckingen met de houten brug en Basel als bisschopsstad. U heeft ruim gelegenheid om het zonnige Freiburg te beleven, het start- en eindpunt van deze schitterende fietsvakantie.

Niveau van de tour:
Meestal vlakke en geasfalteerde fietspaden langs rustige secundaire wegen. De fietsroute loopt grotendeels bergafwaarts, alhoewel hier en daar en steile klim gemaakt moet worden in het Zwarte Woud. Een basisconditie is aanbevolen, maar de etappes kunnen goed beheerst worden door fietsers die in het dagelijks leven regelmatig onderweg zijn.

Dag 1: Individuele aankomst in Freiburg

Start in de zonnigste en warmste stad van Duitsland. Hier kunt u het architectonische meesterwerk, de grote kerk, aanschouwen en gezellig struinen door de straten van Freiburg.

Dag 2: Freiburg - Bonndorf

Afstand ca. 45 km

Op de 2e fietsdag reist u tot Kirchzarten waar u de trein instapt (niet inclusief). U stapt bij de Titisee weer uit en start uw tocht door het typische landschap van het Zwarte Woud. In Bonndorf kunt u het mooie barokke kasteel bezichtigen.

Dag 3: Bonndorf - Waldshut-Tiengen

Afstand ca. 50 km

Het is de moeite waard om een extra nacht in Bonndorf te verblijven om de nabijgelegen Wutachschlucht te verkennen, één van de laatste wilde rivierlandschappen. Of u fietst direct door richting de Rijn, die 500 meter lager ligt. U 'rolt' comfortabel door de heuvels van het Zwarte Woud naar beneden. Het eindpunt Waldshut ligt direct aan de Zwiterse grens.

Dag 4: Waldshut-Tiengen - Rheinfelden - Basel

Afstand ca. 70 km

Deze dag komt u door de teelingstad Laufenburg en ziet u de langste overdekte houten brug in Europa over de Rijn in Bad Säckingen. Het kasteel Beuggen was zetel van de Duitse orde. Aan de noordoever van de Rijn fietst u naar Rheinfelden. Om de route te verkorten kun je hier op de trein stappen (niet inbegrepen). Als u besluit om verder te fietsen, is een bezoek aan het Romeinse fort Augusta Raurica de moeite waard.

Dag 5: Basel - Badenweiler/Mühlheim

Afstand ca. 50 km

In de verte ziet u de Isteiner Klotz al stralen, een direct aan de Rijn gelegen en te allen tijde bewoond. Vandaag verlaat u de Rijn en komt voorbij Müllheim aan in Badenweiler. Het Zwarte Woud ligt aan uw voeten.

Dag 6: Badenweiler/Mühlheim - Freiburg

Afstand ca. 40 km

Al fietsend door de wijngaarden en -dorpen van het Markgrafer Land beleeft u uw laatste etappe van de fietsvakantie. Rechts van u het Zwarte Woud en links de Vogezen. U bereikt Freiburg, de zuidelijkste stad van Duitsland. De toren van de Freiburg Minster werd in 1869 door Jacob Burkhardt genoemd als de mooiste toren ter wereld.

Dag 7: Terugreis vanaf Freiburg

Na het ontbijt is uw fietsreis ten einde. Uiteraard kunt u ook altijd verlengen in deze prachtige stad!

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.2
Locatie/gebied: 8.4
Hotels: 8.2
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 7.8
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.8
8.0
Goed geregeld
Jong (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
Superleuke vakantie. Soms iets teveel industrie langs de route ,maar mocht de pret niet drukken. Hotels waren degelijk en schoon. Vriendelijk personeel over het algemeen.
8.0
Mooie fietsreis door het Zwarte Woud
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
De fietsvakantie was geweldig, ook al zat het weer niet constant mee. Het enige minpunt vonden wij, was een Hotel in Tiengen die waren op vakantie dus je kon er in de avond niet eten, en je moest telefonisch doorgeven dat je er was. Wij vinden dat je als reisorganisatie moet zorgen dat er alleen in hotels overnacht wordt, die ook echt open zijn.
8.0
Alles prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
De week was erg warm wat de tocht redelijk zwaar maakte maar de afstanden waren zeker niet te lang. Genoeg tijd om andere dingen te bekijken of doen.
Lees meer
8.0
Gehuurde fietsen (geen e-bikes), inclusief tassen, hotels ed prima!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Een fantastische fietsvakantie gehad in het Zwarte Woud. We hadden ook enorm goed weer. We zijn gestart en geëindigd in hotel Bischofslinde in Freiburg waar we zeer goed werden ontvangen door zeer vriendelijke mensen. Deze goede ontvangst hebben we in alle hotels ervaren! Wel een minpunt. Zowel vanuit station in Bazel was het lastig het hotel te vinden. En bij het verlaten van het hotel lastig de juiste route te vinden. Vanuit het hotel in Bazel hebben wij de vlakke route genomen i.v.m. de voorspelde warmte. Het was echt zoeken de juiste route te vinden. In Bazel stond het (volgens ons) niet goed aangegeven! Misschien een punt van aandacht voor de organisatie. De laatste kilometers naar hotel Neuenfels in Badenweiler waren heel pittig (ook mede door de warmte) maar zeer de moeite waard!!
9.0
Wat kun je nog boeken 3 dagen voor vertrek?
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2017
Wij hadden een reis "laat" geboekt bij een andere reisorganisatie, ze kregen de fietstocht niet meer rond. Een poging bij ADE gedaan, supersnelle, hulpvaardige, vriendelijke reacties en ook nog op het allerlaatst een complete fietsreis. Wij hielden rekening met dat er vast en zeker iets (te laat) zou arriveren, mogelijk een afspraak/boeking hotel "mis" zou lopen. Niets van dat alles: fietsen stonden gereeden alles verliep vloeiend. Ik had elke dag een blije fietpartner, die vooraf onzeker was over de afstanden, maar elke dag riep: maar dit vind ik leuk, volgend jaar gaan we weer, misschien ook wel met de herfstvakantie. Na de fietstocht hebben we onze positieve ervaringen gedeeld met vrienden en kennissen (leeftijdgenoten die eigenlijk dezelfde onzekerheden vooraf noemen die wij hebben nu ervaren, niet terecht zijn). Jullie krijgen er vast nog klanten bij. In een mail heb ik al direct gereageerd naar de dame die ons geholpen heeft, het was lang geleden dat ik iemand gecomplimenteerd heb vanwege de klantvriendelijkheid.
Lees meer