7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud

7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud

Zwarte Woud, Duitsland

  • Fietsen door het zuidelijke Zwarte Woud
  • Begin- en eindpunt in zonnig Freiburg
  • Inclusief de Rijn met Basel
  • Makkelijk te fietsen routes
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud
7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud
7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud

Ontdek het zuidelijke Zwarte Woud over makkelijke wegen met deze 7-daagse fietsvakantie. Het Zwarte Woud (Schwarzwald) kenmerkt zich door het heuvelachtig en bosrijke landschap, maar u zult verrast zijn over de eenvoudig te fietsen routes in het gebied. U fietst over de Bähnle-Radweg, een voormalige spoorlijn, tot aan de rand van de Wutachkloof.

Hier bereikt u de Hoge Rijn met de hoogtepunten Bad Säckingen met de houten brug en Basel als bisschopsstad. U heeft ruim gelegenheid om het zonnige Freiburg te beleven, het start- en eindpunt van deze schitterende fietsvakantie.

Karakter: Meestal vlakke en geasfalteerde fietspaden langs rustige secundaire wegen. De fietsroute loopt grotendeels bergafwaarts, alhoewel hier en daar en klim gemaakt moet worden in het Zwarte Woud. Een basisconditie is aanbevolen.

Dag 1: Individuele aankomst in Freiburg

Start in de zonnigste en warmste stad van Duitsland. Hier kunt u het architectonische meesterwerk, de grote kerk, aanschouwen en gezellig struinen door de straten van Freiburg.

Dag 2: Freiburg - Bonndorf

Afstand: 40 km

Op de 2e fietsdag reist u tot Kirchzarten waar u de trein instapt (niet inclusief). U stapt bij de Titisee weer uit en start uw tocht door het typische landschap van het Zwarte Woud. In Bonndorf kunt u het mooie barokke kasteel bezichtigen.

Dag 3: Bonndorf - Waldshut

Afstand: 50 km

U fietst over de hoogvlaktes naar beneden het Wutachdal in. Onderweg komt u langs de indrukwekkende spoorbrug welke behoort tot de Sauschwänzlespoorlijn. Het onderste gedeelte is zeer prettig fietsen tot aan de Rijn.

Dag 4: Waldshut - Rheinfelden - Basel

Afstand: 50 km

Deze dag komt u door de teelingstad Laufenburg en ziet u de langste overdekte houten brug in Europa over de Rijn in Bad Säckingen. Het kasteel Beuggen was zetel van de Duitse orde. Aangekomen in Rheinfelden neemt u de trein naar Basel.

Dag 5: Basel - Badenweiler

Afstand: 50 km

In de verte ziet u de Isteiner Klotz al stralen, een direct aan de Rijn gelegen en te allen tijde bewoond. Vandaag verlaat u de Rijn en komt voorbij Müllheim aan in Badenweiler. Het Zwarte Woud ligt aan uw voeten.

Dag 6: Badenweiler - Freiburg

Afstand: 40 km

Al fietsend door de wijngaarden en -dorpen van het Markgrafer Land beleeft u uw laatste etappe van de fietsvakantie. Rechts van u het Zwarte Woud en links de Vogezen.

Dag 7: Terugreis vanaf Freiburg

Na het ontbijt is uw fietsreis ten einde. Uiteraard kunt u ook altijd verlengen in deze prachtige stad!