7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud

Zwarte Woud, Duitsland

  • Fietsen door het zuidelijke Zwarte Woud
  • Begin- en eindpunt in het zonnige Freiburg
  • Inclusief de Rijn met het drielandenpunt in Basel
Zwarte Woud Freiburg
Zuidelijke Zwarte Woud - Lenzkirch
Zuidelijke Zwarte Woud -
Zwarte Woud
Zwarte Woud Auggen
Zwarte Woud Freiburg
Bekijk alle fotos (18 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Freiburg

Start in de zonnigste en warmste stad van Duitsland. Hier kunt u het architectonische meesterwerk, de grote kerk, aanschouwen en gezellig struinen door de straten van Freiburg.

Dag 2: Freiburg - Bonndorf (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Op de 2e fietsdag reist u tot Kirchzarten waar u de trein instapt (inbegrepen). U stapt bij de Titisee weer uit en start uw tocht door het typische landschap van het Zwarte Woud. In Bonndorf kunt u het mooie barokke kasteel bezichtigen.

Dag 3: Bonndorf - Waldshut-Tiengen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Het is de moeite waard om een extra nacht in Bonndorf te verblijven om de nabijgelegen Wutachschlucht te verkennen, één van de laatste wilde rivierlandschappen. Of u fietst direct door richting de Rijn, die 500 meter lager ligt. U 'rolt' comfortabel door de heuvels van het Zwarte Woud naar beneden. Het eindpunt Waldshut ligt direct aan de Zwitserse grens.

Dag 4: Waldshut-Tiengen - Rheinfelden - Basel (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km

Deze dag komt u door de tweelingstad Laufenburg en ziet u de langste overdekte houten brug in Europa over de Rijn in Bad Säckingen. Het kasteel Beuggen was de zetel van de Duitse orde. Aan de noordoever van de Rijn fietst u naar Rheinfelden. Om de route te verkorten kunt u hier op de trein stappen (niet inbegrepen). Als u besluit om verder te fietsen, is een bezoek aan het Romeinse fort Augusta Raurica de moeite waard.

Dag 5: Basel - Badenweiler/Mühlheim (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

In de verte ziet u de Isteiner Klotz al stralen, een direct aan de Rijn gelegen en te allen tijde bewoond. Vandaag verlaat u de Rijn en komt voorbij Müllheim aan in Badenweiler. Het Zwarte Woud ligt aan uw voeten.

Dag 6: Badenweiler/Mühlheim - Freiburg (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Al fietsend door de wijngaarden en -dorpen van het Markgrafer Land beleeft u uw laatste etappe van de fietsvakantie. Rechts van u het Zwarte Woud en links de Vogezen. U bereikt Freiburg, de zuidelijkste stad van Duitsland. De toren van de Freiburg Minster werd in 1869 door Jacob Burkhardt genoemd als de mooiste toren ter wereld.

Dag 7: Terugreis vanaf Freiburg

Na het ontbijt is uw fietsreis ten einde. Uiteraard kunt u ook altijd verlengen in deze prachtige stad!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.1
Locatie/gebied: 8.3
Hotels: 8.1
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.7
Route: 7.7
Dag-tot-dagprogramma: 7.8
Bezienswaardigheden: 7.9
Reisbescheiden: 8.5
9.0
Prima geregeld
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2023
Mooie routes kunnen berijden, met gebruikmakende van gps-bestanden. Comfortabele hotels en de bagage werd verzorgd.
8.0
Reis en documenten goed verzorgd
Jong (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
Reisdocumenten prima in orde. GPX-routes goed. Enigste opmerking betreft hotel Krans in Bonndorf. Veel te kleine kamer. Personeel (eigenaar en eigenaresse) niet vriendelijke, tamelijk kortaf.
8.0
Goed verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Het was een goed verzorgde vakantie. De reisbescheiden waren zeer duidelijke en op tijd. De hotels waren prima, alleen de kamer in het hotel in Freiburg viel wat tegen.
Lees meer
8.0
Goed geregeld
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Superleuke vakantie. Soms iets teveel industrie langs de route ,maar mocht de pret niet drukken. Hotels waren degelijk en schoon. Vriendelijk personeel over het algemeen.
8.0
Mooie fietsreis door het Zwarte Woud
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
De fietsvakantie was geweldig, ook al zat het weer niet constant mee. Het enige minpunt vonden wij, was een Hotel in Tiengen die waren op vakantie dus je kon er in de avond niet eten, en je moest telefonisch doorgeven dat je er was. Wij vinden dat je als reisorganisatie moet zorgen dat er alleen in hotels overnacht wordt, die ook echt open zijn.
8.0
Alles prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2019
De week was erg warm wat de tocht redelijk zwaar maakte maar de afstanden waren zeker niet te lang. Genoeg tijd om andere dingen te bekijken of doen.
Lees meer
8.0
Gehuurde fietsen (geen e-bikes), inclusief tassen, hotels ed prima!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2019
Een fantastische fietsvakantie gehad in het Zwarte Woud. We hadden ook enorm goed weer. We zijn gestart en geëindigd in hotel Bischofslinde in Freiburg waar we zeer goed werden ontvangen door zeer vriendelijke mensen. Deze goede ontvangst hebben we in alle hotels ervaren! Wel een minpunt. Zowel vanuit station in Bazel was het lastig het hotel te vinden. En bij het verlaten van het hotel lastig de juiste route te vinden. Vanuit het hotel in Bazel hebben wij de vlakke route genomen i.v.m. de voorspelde warmte. Het was echt zoeken de juiste route te vinden. In Bazel stond het (volgens ons) niet goed aangegeven! Misschien een punt van aandacht voor de organisatie. De laatste kilometers naar hotel Neuenfels in Badenweiler waren heel pittig (ook mede door de warmte) maar zeer de moeite waard!!
Lees meer