7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud

7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud

Zwarte Woud, Duitsland

  • Fietsen door het zuidelijke Zwarte Woud
  • Begin- en eindpunt in zonnig Freiburg
  • Inclusief de Rijn met Basel
  • Makkelijk te fietsen routes
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8.3

Vind uw vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud
7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud
7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud
7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud
Bekijk alle fotos (4)

Fietsen door het Zwarte Woud!

Ontdek het zuidelijke Zwarte Woud over makkelijke wegen met deze 7-daagse fietsvakantie. Het Zwarte Woud (Schwarzwald) kenmerkt zich door het heuvelachtig en bosrijke landschap, maar u zult verrast zijn over de eenvoudig te fietsen routes in het gebied. U fietst over de Bähnle-Radweg, een voormalige spoorlijn, tot aan de rand van de Wutachkloof.

Hier bereikt u de Hoge Rijn met de hoogtepunten Bad Säckingen met de houten brug en Basel als bisschopsstad. U heeft ruim gelegenheid om het zonnige Freiburg te beleven, het start- en eindpunt van deze schitterende fietsvakantie.

Karakter: Meestal vlakke en geasfalteerde fietspaden langs rustige secundaire wegen. De fietsroute loopt grotendeels bergafwaarts, alhoewel hier en daar en klim gemaakt moet worden in het Zwarte Woud. Een basisconditie is aanbevolen.

Dag 1: Individuele aankomst in Freiburg

Start in de zonnigste en warmste stad van Duitsland. Hier kunt u het architectonische meesterwerk, de grote kerk, aanschouwen en gezellig struinen door de straten van Freiburg.

Dag 2: Freiburg - Bonndorf

Afstand ca. 40 km

Op de 2e fietsdag reist u tot Kirchzarten waar u de trein instapt (niet inclusief). U stapt bij de Titisee weer uit en start uw tocht door het typische landschap van het Zwarte Woud. In Bonndorf kunt u het mooie barokke kasteel bezichtigen.

Dag 3: Bonndorf - Waldshut

Afstand ca. 50 km

U fietst over de hoogvlaktes naar beneden het Wutachdal in. Onderweg komt u langs de indrukwekkende spoorbrug welke behoort tot de Sauschwänzlespoorlijn. Het onderste gedeelte is zeer prettig fietsen tot aan de Rijn.

Dag 4: Waldshut - Rheinfelden - Basel

Afstand ca. 50 km

Deze dag komt u door de teelingstad Laufenburg en ziet u de langste overdekte houten brug in Europa over de Rijn in Bad Säckingen. Het kasteel Beuggen was zetel van de Duitse orde. Aangekomen in Rheinfelden neemt u de trein naar Basel.

Dag 5: Basel - Badenweiler

Afstand ca. 50 km

In de verte ziet u de Isteiner Klotz al stralen, een direct aan de Rijn gelegen en te allen tijde bewoond. Vandaag verlaat u de Rijn en komt voorbij Müllheim aan in Badenweiler. Het Zwarte Woud ligt aan uw voeten.

Dag 6: Badenweiler - Freiburg

Afstand ca. 40 km

Al fietsend door de wijngaarden en -dorpen van het Markgrafer Land beleeft u uw laatste etappe van de fietsvakantie. Rechts van u het Zwarte Woud en links de Vogezen.

Dag 7: Terugreis vanaf Freiburg

Na het ontbijt is uw fietsreis ten einde. Uiteraard kunt u ook altijd verlengen in deze prachtige stad!

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 8.3
Hotels: 8.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.3
8.0
Alles prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
De week was erg warm wat de tocht redelijk zwaar maakte maar de afstanden waren zeker niet te lang. Genoeg tijd om andere dingen te bekijken of doen.
8.0
Gehuurde fietsen (geen e-bikes), inclusief tassen, hotels ed prima!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Een fantastische fietsvakantie gehad in het Zwarte Woud. We hadden ook enorm goed weer. We zijn gestart en geëindigd in hotel Bischofslinde in Freiburg waar we zeer goed werden ontvangen door zeer vriendelijke mensen. Deze goede ontvangst hebben we in alle hotels ervaren! Wel een minpunt. Zowel vanuit station in Bazel was het lastig het hotel te vinden. En bij het verlaten van het hotel lastig de juiste route te vinden. Vanuit het hotel in Bazel hebben wij de vlakke route genomen i.v.m. de voorspelde warmte. Het was echt zoeken de juiste route te vinden. In Bazel stond het (volgens ons) niet goed aangegeven! Misschien een punt van aandacht voor de organisatie. De laatste kilometers naar hotel Neuenfels in Badenweiler waren heel pittig (ook mede door de warmte) maar zeer de moeite waard!!
9.0
Wat kun je nog boeken 3 dagen voor vertrek?
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2017
Wij hadden een reis "laat" geboekt bij een andere reisorganisatie, ze kregen de fietstocht niet meer rond. Een poging bij ADE gedaan, supersnelle, hulpvaardige, vriendelijke reacties en ook nog op het allerlaatst een complete fietsreis. Wij hielden rekening met dat er vast en zeker iets (te laat) zou arriveren, mogelijk een afspraak/boeking hotel "mis" zou lopen. Niets van dat alles: fietsen stonden gereeden alles verliep vloeiend. Ik had elke dag een blije fietpartner, die vooraf onzeker was over de afstanden, maar elke dag riep: maar dit vind ik leuk, volgend jaar gaan we weer, misschien ook wel met de herfstvakantie. Na de fietstocht hebben we onze positieve ervaringen gedeeld met vrienden en kennissen (leeftijdgenoten die eigenlijk dezelfde onzekerheden vooraf noemen die wij hebben nu ervaren, niet terecht zijn). Jullie krijgen er vast nog klanten bij. In een mail heb ik al direct gereageerd naar de dame die ons geholpen heeft, het was lang geleden dat ik iemand gecomplimenteerd heb vanwege de klantvriendelijkheid.