Wandelvakanties in het Zwarte Woud

Wandel over bekende wandelpaden als de Schluchtensteig of de Westweg!

Eén van de meest ideale gebieden om te wandelen is het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland. Veel bospaden leiden door een heuvel- tot bergachtig landschap waarbij u vele uitzichtpunten ontmoet over vaak prachtige blauwe meren in het dal.

Het Zwarte Woud is ideaal voor een actieve vakantie in de gezonde buitenlucht.

Koekoeksklok Zwarte Woud
Zwarte Woud
10-daagse fietsvakantie Neckarradweg
Bekijk alle fotos (4 )

Wandelen in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud wordt gekenmerkt door de prachtige ongerepte natuur, heldere meren en vele naaldbomen.

In het Zwarte Woud zijn verschillende meren te vinden, waaronder de Schluchsee en de Titisee, met veel waterpret en rondom uitstekende wandelwegen. In het Zwarte Woud ontdekt u ook de oorsprong van de Donau en de Neckar. Het gebied staat bol van tradities zoals de Schwarzwalder Kirschtorte of de Kuckucksuhr.

Naast natuur zijn ook de pittoreske dorpjes en stadjes in het Zwarte Woud een bezoek waard tijdens uw wandelvakantie. Van fleurige marktpleinen tot spadorpjes en kastelen er valt genoeg te beleven tijdens een wandelvakantie in het Zwarte Woud!

Behalve de vele wandelroutes die op de website gepubliceerd staan, heeft ADE "Actief door Europa" nog veel meer wandelmogelijkheden!
Bent u al bekend met de Westweg? Dit is een een prachtig lange afstand wandelroute in het Zwarte Woud van Pforzheim naar Basel.
Wij kunnen u de sportieve variant aanbieden van 12 etappes van ca. 25 km per dag of de klassieker van ca. 20 km per dag.
Informeer bij de ADE wandelspecialisten naar de mogelijkheden!