7-daagse fietsvakantie Neckarradweg

Zwarte Woud, Duitsland

  • Prachtige fietsreis langs de Neckar
  • Start vanuit Tübingen tot aan Heidelberg
  • Inclusief rondvaart bij Heidelberg
  • Prettig te fietsen fietsroutes
Neckarradweg - Gundelsheim
Neckarradweg - BadWimpfen
Neckarradweg - Tuebingen
Neckarradweg - Offenau
Neckarradweg - Lauffen
Neckarradweg - Wendelingen
Bekijk alle fotos (20 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Tübingen – individuele heenreis

U komt aan in de universiteitsstad Tübbingen. Bezoek hier de prachtige oude binnenstad en het kasteel Hohentübingen. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Misschien is er nog tijd over voor een puntertocht of een bezoek aan het nabijgelegen klooster Bebenhausen.

Dag 2: Tübingen – Esslingen (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U laat de levendige universiteitsstad achter u en fietst de Neckar stroomafwaarts. Onderweg komt u enkele prachtige meren tegen voor een heerlijke verkoeling. U komt langs Nürtingen waar de dichter Hölderlin naar de Latijnse School ging. De bezichtiging van de Hundertwassertoren in Plochingen is de moeite waard. En in Esslingen kunt u genieten van de historische charme van de stad die grotendeels verschoond is gebleven van oorlogsgeweld.

Dag 3: Esslingen – Marbach/Freiberg (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Proeft u eens het water uit de mineraalbronnen in Stuttgart-Canstatt en bezoek de Wilhelma. Stroomafwaarts volgt een lieflijk Rebenlandschap en de Koninklijke zomerresidentie Ludwigsburg. Het Neckardal als wieg van de dichters en filosofen voel je vooral in Marbach, de geboortestad van Friedrich Schiller. Werkelijk de moeite waard is het gerenoveerde Schillermuseum.

Dag 4: Marbach – Neckarsulm/Bad Friedrichshall (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Langs wijngaarden en meanders voert de weg verder naar Lauffen. Gun uzelf gerust een slokje van de lekkere Katzenbeisser. De wijnbouw is ook de belangrijkste industrie van de Käthchenstad Heilbronn. Over de romantische Burgenstrasse fietst u verder tot Neckarsulm.

Dag 5: Neckarsulm – Eberbach (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Het NSU museum met zijn vele historische fietsen en auto's is een bezoek waard. Sprookjesachtig is de blik op Bad Wimpfen met de vele erkers en torens. Tussen de wijngaarden en woudhellingen vangt u een blik op de burcht Horberg waar ooit Götz von Berlichingen woonde. De Staufferstad Eberbach stond lange tijd bekend om zijn handwerk, bijzonder was de zandwinning in de steengroeven.

Dag 6: Eberbach – Heidelberg (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

De Neckar slingert zich romantisch door het Odenwald, afhankelijk van welke rivierzijde fietst u naar Baden of Hessen. U komt langs de Vier Burchten Stad Neckarsteinach en in Neckargemünd is de middeleeuwse architectuur indrukwekkend. De beroemde universiteitsstad Heidelberg wacht u op met zijn bekende Slotruïne, de barokke binnenstad en een actief cultureel leven.

Dag 7: Heidelberg - vertrek of verlenging

Einde van uw fietstour. U vertrekt na het ontbijt naar huis of u kunt eventueel uw reis verlengen naar de 10-daagse fietsroute of om gewoon een paar dagen in Heidelberg te verblijven.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Neckarradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Neckarradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 7.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.7
Route: 8.3
Dag-tot-dagprogramma: 8.3
Bezienswaardigheden: 8.3
Reisbescheiden: 8.3
8.0
Mooier en minder toeristisch dan de Rijn en Moezel
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Prachtige route. Neckar is minder ontdekt. Prachtige stadjes. Hotels waren prima. De koffers waren altijd bij aankomst aanwezig. Service naar startpunt zou beter moeten. De treinreis van Heidelberg naar Tubingen duurt lang en 2x overstappen met fietsen en koffers. Er zou een pendelbus moeten zijn. Overnachting in Freiberg is saai. In dit stadje is niets te doen. Dit zijn ook de woorden van receptioniste van hotel Schober. Wij vonden de reis wel prijzig!
8.0
Prachtige Hotels.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Mooie vakantie, prachtig landschap. Alleen erg jammer dat er de routes niet klopten. Na Marbach is er een nieuwe rotonde aangelegd en ontbraken er aanwijzingen. De dag naar Eberbach was helemaal een ramp. Fietspad was al 2 maanden afgesloten. Weg omleiding was er niet. Lang leve Google Maps.
9.0
Prachtige fietstocht
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Juli 2020
Prachtige fietstocht, samen met mijn zoon, langs heel diverse landschappen en plaatsen. Perfecte Corona proof vakantie!
Lees meer