Fietsvakanties langs de Moezel

Bent u een liefhebber van wijngaarden, beboste heuvels, gezellige dorpen en prachtige steden? Boek een fietsvakantie langs de Moezel over de bekende Moselradweg! U fietst over goed aangelegde fietspaden, langs hellingen met wijnraken en door gezellige dorpjes en dat alles langs de oevers van de Moezel. Al fietsend over het Moezelfietspad kunt u tot rust komen en genieten van de prachtige omgeving.

In het dal hebben tal van plaatsjes een bekende klank, omdat zij hun naam aan de heerlijke moezelwijnen hebben gegeven. Langs de rivier bevindt zich een belangrijk wijnbouwgebied waar de moezelwijn zijn oorsprong heeft. De voornaamste zijrivier van de Moezel is de Saar. Als cultuurliefhebber kunt u uw hart ophalen aan de vele culturele schatten uit de Romeinse tijd, die hier te vinden zijn. De rivier de Moezel stroomt al jaren langs Trier, de oudste stad van Duitsland. Tal van overblijfselen uit de Romeinse tijd zijn hier nog te bezichtigen. Het bekendste overblijfsel is de Porta Nigra (de zwarte poort).

Met ADE "Actief door Europa" kunt u mooie fietsvakanties over de Moselradweg en langs de Moezel maken. Tijdens deze fietsreizen is uiteraard het bagagetransport van uw koffers inbegrepen en verblijft u in nette hotels!

Moezel uitzicht
4-daagse fietsvakantie Cochem aan de Moezel
Moezel Cochem
Bekijk alle fotos (4 )

Ontdek de Moezel!

Fietsen langs de Moezel is een ontdekkingstocht over vlakke fietspaden langs Trier en Koblenz, door sprookjesachtige wijndorpen en bossen, waar u geniet van de prachtige natuur. Het Moezeldal en haar hellingen zijn beroemd vanwege de wijnbouw, maar er zijn ook mooie natuurgebieden met bos. U heeft hier een schitterend uitzicht en kijkt uit op fraai historische stadjes. De Moselradweg voert u langs beide zijden van de Moezel, telkens wordt de autoluwe kant of de kant met vrijliggende fietspaden of landbouwwegen gekozen.

De klassieke fietsvakantie langs de Moezel!

Wilt u fietsend tot rust komen in het mooiste Duitse wijngebied, de Moselradweg? Tijdens de 7-daagse fietsvakantie Moselradweg kunt u in zeven dagen van Trier naar Koblenz fietsen, heerlijk langs de Moezel. Fietsend over uitstekende fietspaden voert de route langs indrukwekkende wijnhellingen en wijndorpjes en prachtige bezienswaardigheden als het historische kasteel Metternich en het pittoreske centrum van Beilstein, dat met zijn smalle straatjes één van de mooiste en meest romantische plekjes aan de Moezel is. Bovendien kunt ook het tweeduizend jaar oude Koblenz bewonderen, met haar middeleeuwse binnenstad en het Deutsches Eck bij de Moezeluitmonding. Bij de finish van uw fantastische fietsvakantie, bij de uitmonding van de Moezel bij Koblenz, tussen de Deutsche Eck en talrijke burchten, vindt u pas echte ontspanning...

Fietsen van Frankrijk naar Duitsland!

Tijdens de fietsvakantie Moezel, Metz- Koblenz volgt u de bekende rivier tot aan het drielandenpunt Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. U fietst in acht dagen van Frankrijk naar Duitsland fietsen, langs de prachtige Moezel. Vanaf Perl kunt u via de mooie fietsroute genieten van de vele kleine wijndorpen tot aan de Romeinse stad Trier. De avontuurlijke fietstocht eindigt in Koblenz, één van de oudste steden. Hier vindt u de prachtige culturele schatten van meer dan twee millennia, uit de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de recentere geschiedenis, zoals bijvoorbeeld het Deutsches Eck.

Moselradweg en de Saar

De 8-daagse fietsvakantie Moezel & Saar is een fietsvakantie voor levensgenieters! Al fietsend komt u langs de prachtige Moselradweg en de Moezel en verkent u het mooiste wijngebied van Duitsland... Het uitgebreide en uitstekend onderhouden routenet van de Moselradweg voert u langs indrukwekkende wijnhellingen en wijndorpjes en talrijke bezienswaardigheden, zoals het meer dan tweeduizend jaar oude Koblenz, met haar prachtige oude binnenstad.