Fietsvakanties langs de Rijn

Een fietsvakantie gaat bijna vanzelf door het dal van de Rijn. Overwegend vlakke wegen, een goed bewegwijzerd routenet, een afwisselend landschap en vele culturele hoogtepunten zijn de hoofdingrediënten van een geslaagde fietsvakantie langs de Rijn. De fietsroutes over de Rheinradweg beginnen al bij Basel en leiden verder Duitsland in langs het Middelrijndal en de markante Loreleyrotsen.

Tijdens een fietsvakantie over de Rijnroute fiets u langs middeleeuwse burchten, wijnranken en cultuurrijke steden en dorpen. En natuurlijk heeft u altijd de Rijn als metgezel.

Met ADE "Actief door Europa" kunt u een groot deel van de Rheinradweg afleggen tijdens een fietsvakantie. Onderweg verblijft u in goede hotels en worden uw koffers voor u vervoerd. Vaak is het mogelijk om een terugtransfer bij te boeken naar het eerste hotel van uw fietsvakantie!

Rüdesheim langs de Rijn
Loreleyrots Rijn
Rijn St Goar
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen over de Rijnroute

Tijdens de fietsvakantie fietst u over de oevers van de Rijn.

De Rijn ontspringt in het Zwitserse Gothardgebergte. Doordat de Rijn al vanaf Basel bevaarbaar is kan het als de belangrijkste rivier van Europa worden gezien. Het is niet voor niets dat veel industrieën zich hier gevestigd hebben.

Het gedeelte tussen Koblenz en Rüdesheim wordt ook wel de romantische Rijn genoemd. Hier vindt u geen industrie, maar enkel wijngaarden, burchten en tal van gezellige dorpen en steden. De romantische Rijn staat ook wel synoniem voor de sagen en legendes die deze streek kenmerken. De meest bekende sage is wellicht de Loreley, maar ook de Muizentoren zal veel mensen bekend in de oren klinken.

Vanaf de Nederlandse grens kunt u de Rijn verder volgen naar de monding van de rivier bij Rotterdam. Bekijk hier de fietsvakantie Hollandse Rijn.