Fietsvakanties over de Elberadweg

Fietsen over de Elberadweg is een genot voor de fietsliefhebbers. Het meest gebruikelijke startpunt voor een fietsvakantie langs de Elbe is in de romantische stad Praag, maar hier bevindt zich niet de bron van de Elbe. De ca. 1.164 km lange rivier ontspringt in het Reuzengebergte in Tsjechië. Vlak voor oude stad Dresden met de Zwinger, Semperoper en Frauenkriche stroomt de Elbe Duitsland binnen. Het gedeelte in het noorden van Duitsland is vrij vlak. Dit wordt ook wel het klassieke gedeelte genoemd waarbij u langs Magdeburg, Hamburg en Cuxhaven fietst.

De Elberadweg is één van de populairste fietsroutes van Duitsland. Een goed ontwikkeld netwerk van wegen en makkelijk te rijden afstanden zullen elke fietser zijn hart sneller laten kloppen.

fietsvakanties elberadweg
7-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg
fietsvakantie elberadweg
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen langs de Elbe

Van de spectaculaire zandstenen rotsen van de Sächsische Schweiz tot de statige gebouwen van Dresden, biedt de Elberoute een diversiteit aan landschappen en cultuur. U kunt genieten van vlakke paden of uitdagend terrein, afgewisseld met uitnodigende plekjes voor een pauze. Met ADE "Actief door Europa" kunt een mooie fietsvakantie maken langs de Elbe! U fietst van hotel naar hotel en het bagagetransport zorgt voor het vervoer van uw koffers. Start met de route bij de bron in het Reuzengebergte in Tsjechië, in Praag of fiets het populairste gedeelte tussen Dresden en Wittenberg, maar het is ook mogelijk om de Elbe te volgen tot aan Hamburg en Cuxhaven.

Wanneer start u met een mooie verzorgde fietsreis langs de Elbe?