Fietsvakanties in Wallonië

Stap met ADE op de pedalen en ontdek het zuidelijke gedeelte van België. In Wallonië komt de cultuur en natuur samen. U fietst door de heuvels en door de ruige natuur, onderweg passeert u kastelen en pittoreske dorpen.

Ook de Maasvallei en de Vennbahn nodigen u uit voor een mooie fietsvakantie!

België Wallonië landscahp
België Wallonië fietser onderweg
België Wallonië aan de rivier
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen in Wallonië

De fietsvakanties van ADE nodigen u uit om de wonderbaarlijke diversiteit van Wallonië te ontdekken. Deze regio, die ongeveer de zuidelijke helft van België vormt en voornamelijk Franstalig is, is toeristisch gezien nog relatief onbekend. Wallonië heeft echter de reputatie de mooiste landschappen van België te bieden, omdat hier veel minder verstedelijking is. Hierdoor komen de groene weiden, uitgestrekte bossen en zijn wilde schoonheid nog veel beter tot uiting.

Ontdek de Maasvallei en de Vennbahn op de fiets

De Maasvallei in België is een idyllische bestemming voor fietsliefhebbers die op zoek zijn naar een betoverende vakantie. Langs de kronkelende oevers van de majestueuze Maas ontvouwt zich een schilderachtig landschap, met pittoreske dorpjes en weelderige wijngaarden. Tijdens de fietsvakantie ontdekt u historische bezienswaardigheden, zoals middeleeuwse kastelen, en kunt u genieten van lokale lekkernijen in gezellige herbergen. Ook de Vennbahn is per fiets te verkennen, gelegen in de groene heuvels van de Oostkantons, doorkruist deze route Duitsland, België en Luxemburg, en onthult historische landschappen en charmante dorpjes. De Vennbahn biedt een ideale mix van ontspanning en ontdekking, waardoor het een must-visit bestemming is voor wie op zoek is naar een onvergetelijke fietsvakantie in het hart van Europa.

Op de fiets door Wallonië!

Bij alle fietsvakanties van ADE kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen. Ook hebben wij voor de meeste fietsvakantie GPX-bestanden beschikbaar, zo kunt u de route eenvoudig volgen op uw telefoon of fietscomputer.