8-daagse fietsvakantie vierlanden Vennbahn tour

Limburg, Nederland

  • Fietsen door 4 landen: Nederland, België, Luxemburg, Duitsland
  • Fietsen over de125 km lange Vennbahn
  • De Benjaminse Noord-Zuid verbinding door Eifel en Ardennen
  • Bezoek Maastricht, Aken, Clervaux, Monschau
  • Neem een leuke foto op het Drielandenpunt nabij Ouren
Vennbahn samen langs de spoorlijn
Vennbahn routebord
Vennbahn onderweg
Vennbahn klaprozen
Vennbahn kerkje
Vennbahn fietspad
Bekijk alle fotos (6 )

Fietsen over de Vennbahn!

Fiets met ADE "Actief door Europa"door 4 landen: Nederland, België, Luxemburg, Duitsland!

Deze fietsvakantie begint en eindigt in Maastricht. U fietst vanaf Maastricht over de populaire Noord-Zuid verbinding die vele fietsers gebruiken die op weg zijn naar verre bestemmingen zoals Rome en Barcelona. De route kenmerkt zich door prachtige fietspaden door het Belgische natuurreservaat "De Hoge Venen" en het Groene Hart van Europa. Dit bekende fietstraject is door de Amsterdamse geograaf Paul Benjaminse ontwikkeld. Hij is er ook in geslaagd eventuele hoogteverschillen zo geleidelijk mogelijk te overbruggen. Toch zijn er enkele langere stijgingen maar voor de geoefende fietser zullen deze zeker geen probleem zijn.

Hoogtepunten van deze fietsvakantie zijn behalve de prachtige natuur, steden als Maastricht en Aken, Clervaux, het drielandenpunt nabij Ouren, het toeristiche Monschau en het Ourdal. Ontdek hoe verschillend de 4 landen zijn tijdens deze heerlijke fietsvakantie!

Karakter van de tour:
De Vennbahn fietsroute kent een maximale stijging van 2% en is een goed aangelegd fietspad langs de voormalige spoorlijn. Onderweg komt u enkele beklimmingen tegen, maar ook heerlijke afdalingen.

Dag 1: Aankomst in Maastricht of 's-Gravenvoeren

Op eigen gelegenheid arriveert u in de mooie stad Maastricht of het nabij gelegen 's-Gravenvoeren. Als welkom geniet u van een kopje koffie of thee met een stukje Limburgse vlaai. Daarna moet u zeker de tijd nemen om Maastricht te ontdekken of een wandeling te maken in de Voerstreek.

Dag 2: Maastricht of 's-Gravenvoeren - Eupen

Afstand ca. 59 km

Deze eerste fietsdag brengt u al snel in België. Via s'-Gravenvoeren, Hombourg en het voormalige dwergstaatje Moresnet komt u in Raeren. Hier is in de burcht een pottenbakkersmuseum gehuisvest. Einddoel vandaag is Eupen.

Dag 3: Eupen - Sankt Vith

Afstand ca. 59 km

Deze hele dag is bijna "motorvrij". De route is nl. grotendeels verboden voor gemotoriseerd verkeer. De schitterende natuur van de Hoge Venen zal ook u bekoren. Let op: u fietst vandaag naar een hoogte van 660 meter boven N.A.P. Vanaf daar, de Kalterherberg, volgt u de Vennbahn naar Sankt Vith. Onderweg komt u nog langs de hammenrokerij vqan Montenau.

Dag 4: Sankt Vith - Clervaux

Afstand ca. 50 km

Vandaag fietst u van België naar Luxemburg. Onderweg moet u zeker een kijkje nemen bij de burchtruïne van Burg-Reuland. In Troisvierges heeft u de keuze om of met een lokaal treintje verder te reizen naar Clervaux of de uitdaging aan te gaan om verder te fietsen. U fietst dan een prachtige route maar wel met enkele stevige stijgingen maar ook supersnelle dalingen.

Dag 5: Clervaux - Bütgenbach

Afstand ca. 65 km

U vertrekt deze ochtend richting het Drielandenpunt van Luxemburg, België en Duitsland in de buurt van het plaatsje Ouren. Vanaf daar fietst u door het dal van de rivier de Our in noordelijke richting. Vanuit het Ourdal klimt u naar een hoogte van ca. 600 meter. Daarna is het genieten van de heerlijke uitzichten en arriveert u voor de overnachting in het plaatsje Bütgenbach.

Dag 6: Bütgenbach - Aken

Afstand ca. 69 km

Vandaag is een relatief rustige dag. De route voert u over de Vennbahn naar Aken. Bezoek onderweg in een van de schilderachtige Eifeldorpjes Monschau of Kornelimünster. Dan gaat het bergaf naar de stad van Karel de Grote, Aken.

Dag 7: Aken - Maastricht of 's Gravenvoeren

Afstand ca. 55 km

De laatste etappe van uw fietsvakantie. Na een bezoek aan de historische stad Aken met de beroemde Dom voert de route u terug naar Nederland. U volgt de LF13 vanaf Lemiers door het Zuid-Limburgse heuvellandschap om uiteindelijk in Maastricht of 's Gravenvoeren te arriveren.

Dag 8: Terugreis vanuit Maastricht of 's Gravenvoeren

Uw fietsvakantie is ten einde. Na het ontbijt heeft u zeker nog even de tijd om de mooie Nederlandse stad Maastricht te bekijken alvorens u op eigen gelegenheid naar huis vertrekt.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie vierlanden Vennbahn tour ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie vierlanden Vennbahn tour .

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
verzorgd en correct
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
Een mooie en interessante fietsroute, alleen Mecure hotel Aken slecht
8.0
Fijne goed verzorgde vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
wij vonden de hotels erg plezierig, ook het vervangende hotel waar we naar moesten uitwijken v.w. de geleden waterschade van het orginele hotel. de routes waren duidelijk beschreven en voor elke route een apart boekje was ook plezierig. goede wegen om te fietsen, kortom een fijne vakantie!
Lees meer