8-daagse fietsvakantie vierlanden Vennbahn

Limburg, Nederland

  • Fietsen door 4 landen: Nederland, België, Luxemburg, Duitsland
  • Fietsen over de125 km lange Vennbahn
  • De Benjaminse Noord-Zuid verbinding door Eifel en Ardennen
  • Bezoek Maastricht, Aken, Clervaux, Monschau
  • Neem een leuke foto op het Drielandenpunt nabij Ouren
Vennbahn samen langs de spoorlijn
Vennbahn routebord
Vennbahn
Vennbahn onderweg
Vennbahn klaprozen
Vennbahn kerkje
Bekijk alle fotos (7 )

Fietsen over de Vennbahn!

Fiets met ADE "Actief door Europa"door 4 landen: Nederland, België, Luxemburg, Duitsland!

Deze fietsvakantie begint en eindigt in Maastricht. U fietst vanaf Maastricht over de populaire Noord-Zuid verbinding die vele fietsers gebruiken die op weg zijn naar verre bestemmingen zoals Rome en Barcelona. De route kenmerkt zich door prachtige fietspaden door het Belgische natuurreservaat "De Hoge Venen" en het Groene Hart van Europa. Dit bekende fietstraject is door de Amsterdamse geograaf Paul Benjaminse ontwikkeld. Hij is er ook in geslaagd eventuele hoogteverschillen zo geleidelijk mogelijk te overbruggen. Toch zijn er enkele langere stijgingen maar voor de geoefende fietser zullen deze zeker geen probleem zijn.

Hoogtepunten van deze fietsvakantie zijn behalve de prachtige natuur, steden als Maastricht en Aken, Clervaux, het drielandenpunt nabij Ouren, het toeristiche Monschau en het Ourdal. Ontdek hoe verschillend de 4 landen zijn tijdens deze heerlijke fietsvakantie!

Karakter van de tour:
De Vennbahn fietsroute kent een maximale stijging van 2% en is een goed aangelegd fietspad langs de voormalige spoorlijn. Onderweg komt u enkele beklimmingen tegen, maar ook heerlijke afdalingen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Maastricht of 's-Gravenvoeren

Op eigen gelegenheid arriveert u in de mooie stad Maastricht of het nabij gelegen 's-Gravenvoeren. Als welkom geniet u van een kopje koffie of thee met een stukje Limburgse vlaai. Daarna moet u zeker de tijd nemen om Maastricht te ontdekken of een wandeling te maken in de Voerstreek.

Dag 2: Maastricht of 's-Gravenvoeren - Eupen en omgeving (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Deze eerste fietsdag brengt u al snel in België. Via s'-Gravenvoeren, Hombourg en het voormalige dwergstaatje Moresnet komt u in Raeren. Hier is in de burcht een pottenbakkersmuseum gehuisvest. Einddoel vandaag is Eupen en omgeving.

Dag 3: Omgeving Eupen - Sankt Vith (ca. 70 km)
Afstand ca. 70 km

Deze hele dag is bijna "motorvrij". De route is nl. grotendeels verboden voor gemotoriseerd verkeer. De schitterende natuur van de Hoge Venen zal ook u bekoren. Let op: u fietst vandaag naar een hoogte van 660 meter boven N.A.P. Vanaf daar, de Kalterherberg, volgt u de Vennbahn naar Sankt Vith. Onderweg komt u nog langs de hammenrokerij van Montenau.

Dag 4: Sankt Vith - Clervaux (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

Vandaag fietst u van België naar Luxemburg. Onderweg moet u zeker een kijkje nemen bij de burchtruïne van Burg-Reuland. In Troisvierges heeft u de keuze om of met een lokaal treintje verder te reizen naar Clervaux of de uitdaging aan te gaan om verder te fietsen. U fietst dan een prachtige route maar wel met enkele stevige stijgingen maar ook supersnelle dalingen.

Dag 5: Clervaux - Bütgenbach (ca. 66 km)
Afstand ca. 66 km

U vertrekt deze ochtend richting het Drielandenpunt van Luxemburg, België en Duitsland in de buurt van het plaatsje Ouren. Vanaf daar fietst u door het dal van de rivier de Our in noordelijke richting. Vanuit het Ourdal klimt u naar een hoogte van ca. 600 meter. Daarna is het genieten van de heerlijke uitzichten en arriveert u voor de overnachting in het plaatsje Bütgenbach.

Dag 6: Bütgenbach - Aken (ca. 68 km)
Afstand ca. 68 km

Vandaag is een relatief rustige dag. De route voert u over de Vennbahn naar Aken. Bezoek onderweg in een van de schilderachtige Eifeldorpjes Monschau of Kornelimünster. Dan gaat het bergaf naar de stad van Karel de Grote, Aken.

Dag 7: Aken - Maastricht of 's Gravenvoeren (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km

De laatste etappe van uw fietsvakantie. Na een bezoek aan de historische stad Aken met de beroemde Dom voert de route u terug naar Nederland. U volgt de LF13 vanaf Lemiers door het Zuid-Limburgse heuvellandschap om uiteindelijk in Maastricht of 's Gravenvoeren te arriveren.

Dag 8: Terugreis vanuit Maastricht of 's Gravenvoeren

Uw fietsvakantie is ten einde. Na het ontbijt heeft u zeker nog even de tijd om de mooie Nederlandse stad Maastricht te bekijken alvorens u op eigen gelegenheid naar huis vertrekt.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie vierlanden Vennbahn?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie vierlanden Vennbahn.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 8.6
Hotels: 8.4
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.1
Route: 8.3
Dag-tot-dagprogramma: 8.3
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 7.7
9.0
Zeer mooie route.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2024
Alles goed verzorgd en nette mooie hotels alleen de wegomschrijving was minder het is net een rebus met al die tekentjes
9.0
Fietsvakantie natuur en cultuur
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2024
Voor herhaling vatbaar.
9.0
Geweldige fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Vanaf de eerste dag, uitstekend hotels en super goede routebeschrijvingen. Routes waren afwisselend en gingen door mooie cultuur en natuur. Met als hoogtepunten de Hoge Venen, het Ourdal en een luxe overnachting in Butgenbach.
Lees meer
8.0
Prima
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Over het geheel genomen een prima verzorgde vakantie.
8.0
Alles zeer goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2023
Voor de derde keer. Was weer perfect geregeld
8.0
Goed verzorgd en informatie op tijd
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2023
De fietstocht was zwaarder dan verwacht, maar met e-bike goed te doen.
Lees meer
9.0
Mooie fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Heerlijke vakantie gehad, mooie fietsroutes die duidelijk omschreven worden.
9.0
Verrassend goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2023
Het was een prachtige fietstocht. De hotels waren verrassend goed. Veel fietsen buiten steden en dorpen. Prachtige uitzichten. Af en toe een stevige klim.
7.0
Tevreden maar ook wat verbetering mogelijk
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2023
Heel goed georganiseerd. Prachtige routes! Zwaarte van de tocht kan wat duidelijker worden aangegeven. Er bleef weinig tijd voor bezienswaardigheden over. Hotels verschillend in kwaliteit. Hotel Bütgenbach uitmuntend. St. Vith en Clervaux goed. Hotels in Maastricht en Aken slecht! Advies: Aangeven dat een E-bike veel meer van een batterij vraagt bij hellingen, dan wij in Nederland gewend zijn.
Lees meer
8.0
Inspannen en ontspannend
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2023
De dagtochten waren voor ouderen zonder electrische fietsen behoorlijk zwaar. Maar na de dagtocht was het heerlijk relaxen in de hotels. Hotels waren uitstekend en de routebeschrijving uitmuntend.
10
Prima hotels, reisbescheiden prima op orde.
Op vakantie in Juli 2023
Zelden een fijnere vakantie gevierd.
8.0
Sportieve week.
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2023
De verzorging omtrent de reis was prima. De routes waren op de navigatie goed te volgen en helpend. De bagage was vrijwel altijd op tijd wat als erg prettig werd ervaren. De hotels waren goed en netjes en de daarbij behorende fietsenstallingen waren netjes en verzorgd en veilig. Enkele aandachtspunten: De bedden in het hotel in ‘S Gravenvoeren waren niet comfortabel doordat er kuilen in de matrassen zaten. Hebben daardoor de laatste nacht daar niet doorgebracht maar zijn we naar huis gereden. Op sommige routes zaten gravelstukken die met een mountainbike goed te doen zijn maar voor oudere mensen op een elektrische fiets best gevaarlijk oogden. De route boekjes zijn te omslachtig en de foto’s van de kaartjes zijn te onduidelijk. Maar de info die er in staat omtrent de omgeving is prima. Een leuke tip voor de route van Aachen naar Voeren is eetcafé Riekelt Rijksweg 184 in Gronsveld. Dit eetcafé zit op ongeveer 10 km van het einde van de route. Een tip voor de route Aachen naar Voeren is om te kijken voor een uitstapje naar het drielandenpunt in Vaals.
Lees meer
8.0
supppper
Met vrienden
Op vakantie in September 2022
mooie paden, wegen, natuur en hotels.
8.0
Was goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Wij hebben 3 vd 6 dagen gefietst. Toen viel onze vriendin in het hotel van een trap. Toen konden we onze reis niet verder voortzetten jammer genoeg… De taxi naar Maastricht was snel geregeld via onze reisverzekering! Het waren zeer afwisselende hotels waar we geslapen hebben. Zelf een keer in een kerk. Wat we als heel leuk hebben ervaren! Jammer dat we maar van de helft hebben kunnen genieten! De eerste dag was met omleidingen waardoor het ook heel spannend was of we het zouden halen met onze E-Bike
8.0
Mooie fietstocht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
We hebben erg genoten van de prima route en goede bestemmingen. Ook al was het wel trappen zonder ondersteuning en op een stadsgids met 8 versnellingen.
Lees meer
9.0
Alles prima verzorgd leuke, afwisselende route
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Leuke en afwisselende route. Verdeling etappe indeling goed gepland.
6.0
Pittige vakantie met serieuze klimmetjes
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2022
Hotels prima in orde. Kamer in Hotel in Sankt Vith erg gehorig door drukke autoweg voor de deur! Hotel in Aken uit de richting van centrum maar het ontbijt was zeer uitgebreid. Vakantie is echt bedoeld voor mensen met e-bike!! Zeer pittige klimmetjes. We kregen de reispapieren pas 1,5 dag voordat we vertrokken nadat ik 4 x heb moeten bellen. Veel te laat. Dus niet een maand voordat je vertrekt. We konden ons totaal niet voorbereiden
8.0
Prachtige route met bijna allemaal goede hotels.
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2022
Zie hierboven...
Lees meer
9.0
Super fijne vakantie
Jong (echt)paar
Op vakantie in September 2021
We hebben een fijne week gehad. 1 hotel vinden we wat minder de rest was top in orde. GPS en routebeschrijving op papier waren kloppend en goed te volgen. Hotels waren goed geïnformeerd over onze komst en inhoud van onze reis. Overal goede fietsenstalling. Eigenlijk echt niet iets om als kritiek te kunnen vertellen Door het goede weer was het goed te doen op onze gewone fiets. Echter denk ik dat de vakantie wel iets meer is dan 2 fietsjes omdat sommige stukken best flink klimmen was
8.0
verzorgd en correct
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Een mooie en interessante fietsroute, alleen Mecure hotel Aken slecht
8.0
Fijne goed verzorgde vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
wij vonden de hotels erg plezierig, ook het vervangende hotel waar we naar moesten uitwijken v.w. de geleden waterschade van het orginele hotel. de routes waren duidelijk beschreven en voor elke route een apart boekje was ook plezierig. goede wegen om te fietsen, kortom een fijne vakantie!
Lees meer