Fietsvakanties in België

Ontdek onze fietsvakanties in België. Ontdek per fiets de Belgische kust of stap op de pedalen om Vlaanderen vanaf de fiets te ontdekken.

In België kunt u tijdens een fietsvakantie genieten van de gastvrijheid en gezelligheid. België lijkt op Nederland, vooral het Vlaamse Laagland met zijn vlaktes en polders.
België is meertalig en ondanks dat u hier tijdens uw fietsreis weinig van merkt, is het soms handig een woordje Frans te spreken. Grote plaatsen als Brugge, Antwerpen, Brussel en Gent staan ook op het programma bij enkele fietsvakanties in België, deze steden zijn erg in trek om te winkelen of uit te gaan.
Ook de geschiedenis zal niet ontbreken tijdens een individuele fietsvakantie. De streek rond Ieper met de grote oorlogskerkhoven is zeer interessant voor de historici.

Fietsen in België is een ware ontdekkingsreis bij onze zuiderburen!

Nieuwpoort Belgie
6-daagse fiestvakantie Vlaanderen
Oostende Belgie zee
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsvakanties België!

Laat u verrassen tijdens een heerlijke fietsreis door België. Ontspan in de historische binnenstad van Brugge, bezoek bruisend Antwerpen, strijk neer aan de levendige Belgische kust of ga op verkenning in het ongerepte Wallonië. Bezoek in het land achter de duinen de relicten uit de 'Grooten Oorlog' of wandel door de lakenstad Ieper. Tijdens de 8-daagse fietsvakantie Brugge, de kust en Flander Fields fietst u van knooppunt naar knooppunt over binnenweggetjes, jaag- en fietspaden, langs bochtige beken, kaarsrechte kanalen of achter de blonde duinen langs zee.

Fietsvakanties in Wallonië

Naast onze vele fietsvakanties in Vlaanderen kunt u met ADE ook een fietsvakantie in Wallonië ondernemen. Deze regio, die ongeveer de zuidelijke helft van België vormt en voornamelijk Franstalig is, is toeristisch gezien nog relatief onbekend. Wallonië heeft echter de reputatie de mooiste landschappen van België te bieden, omdat hier veel minder verstedelijking is. Hierdoor komen de groene weiden, uitgestrekte bossen en zijn wilde schoonheid nog veel beter tot uiting. Onderweg zult u hier ook iets meer heuvels en beklimmingen tegen komen.

Per fiets door België

Bij alle fietsvakanties kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen. Ook hebben wij voor de meeste fietsvakantie GPX-bestanden beschikbaar, zo kunt u de route eenvoudig volgen op uw telefoon of fietscomputer.

De voordelen voor uw fietsvakantie bij ADE "Actief door Europa":

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek op basis van halfpension
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw fietsvakanties zelf in!