Fietsvakanties aan de Belgische Kust

Schitterende natuurgebieden, uitgestrekte zandstranden en bruisende badplaatsen? De Belgische kust is 70 kilometer lang en is, van De Panne tot aan Knokke-Heist, in de zomermaanden een populaire vakantiebestemming. Zo is de badplaats Oostende een cultureel centrum, waar van alles te beleven is.
Knokke is een mondaine badplaats met luxe stranden, sfeervolle restaurants en mooie casino’s. Hier drinkt men champagne, op of aan het strand! Op de boulevard is van alles te doen en veel watersporten worden druk beoefend.
Middelkerke heeft het grootste strand, hier vindt u de “Dronkenput”, leuke musea en een jaarlijks stripfestival.
Oostduinkerke staat bekend om zijn natuur: de duinen hebben hier de overhand. Hier worden nog op de ouderwetse manier garnalen gevangen, met paard en sleepnet. Vanzelfsprekend vindt u aan de Belgische kust vele goede visrestaurants, waar u kunt genieten van een vers visje.

Nieuwpoort Belgie
Brugge België
Belgische kust
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen aan de Belgische kust

Tijdens de 6-daagse fietsvakantie Belgische kust maakt u op een ontspannen manier kennis met het ¨Venetië van het Noorden”, zoals de historische stad Brugge ook wel genoemd wordt. Deze middeleeuwse stad is rijk aan mooie kunstschatten, Brugse reien en historische bezienswaardigheden als het Belfort. Een oase van rust ervaart u tijdens de tocht door het vlakke land met zijn schilderachtige dorpen, om vervolgens langs de kust de mooiste badplaatsen van België te ontdekken: De Haan en Oostende, de Koningin der Badsteden. De veelzijdige trip gaat vervolgens richting natuurgebied Ysermonde, waar u weer volop kunt genieten van de mooie natuur.

Bij alle fietsvakanties kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, als routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen.