Fietsvakanties in Vlaanderen

Vlaanderen is het noordelijke deel van België waar Nederlands de officiële taal is. De regio wordt gekenmerkt door levendige stadjes met Vlaamse kasseien, mooie vergezichten, kilometers autovrije jaagpaden en oude spoorlijnen. Dit alles maakt Vlaanderen een zeer geschikte regio voor een fietsvakantie.

Als rustmoment in uw fietsvakantie door Vlaanderen zijn er mogelijkheden te over om neer te strijken op een van de vele terrassen en te genieten van een heerlijk Vlaams streekbiertje of om typische Vlaamse gerechten als de ‘Paling in ’t Groen’ te nuttigen.

Opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst zijn de 13 Vlaamse begijnhoven vanwege hun unieke karakter in steden als Kortrijk, Brugge en Gent. Tijdens uw fietsreis door Vlaanderen komt u ook door het historisch centrum van Brugge met haar fraaie middeleeuwse architectuur, ook dit staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Tijdens uw fietsvakantie in Vlaanderen mogen natuurlijke streeklekkernijen niet ontbreken. Eén van de belangrijkste export streekproducten is chocolade en naast dit lekkers vindt u in de Vlaamse banketbakkerswereld nog tot nationaal uitgegroeide symbolen als Antwerpse koffiekoeken, boterkoeken, peperkoek, de Brugse kletskoppen, de Gentse mokken, Kortrijkse peperbollen, Brusselse wafels.

fietsen buitenland
Chocolade belgie
België
Bekijk alle fotos (4 )