8-daagse fietsvakantie Brugge, de kust en Flanders Fields

Belgische Kust, België

  • Begin- en eindpunt in Veurne
  • Cultuur, natuur en historie in één vakantie
  • Bezoek 'het land achter de duinen'
  • De Slag bij Nieuwpoort
Brugge stad
Brugge
Brugge
fietsen
Nieuwpoort
Bekijk alle fotos (5 )

Brugge, de kust en ‘Flanders Fields’

Tijdens deze 8-daagse fietsvakantie ontdekt u het mooiste van het Vlaamse land in de driehoek de Panne, Kortrijk en Brugge.
Bezoek in het land achter de duinen de relicten uit de 'Grooten Oorlog', strijk neer aan de levendige Belgische kust, geniet van de natuur en wandel door de lakenstad Ieper. U fietst van knooppunt naar knooppunt over binnenweggetjes, jaag- en fietspaden, langs bochtige beken, kaarsrechte kanalen of achter blonde duinen langs zee.
Een hoogtepunt is het verblijf in de Breydelstad Brugge, al lang geleden toegevoegd aan de UNESCO-werelderfgoedlijst.
En eet en drink er wel goed van, u bent tenslotte in Bourgondisch België.

Dag 1: Aankomst Veurne

Op eigen gelegenheid reist u naar Veurne. Neem een kijkje in de historische stadskern van dit stadje met één van de mooiste marktpleinen van België.

Dag 2: Veurne - Oostende

Afstand ca. 41 km

Vandaag fietst u grotendeels langs de Noordzeekust. De kunstliefhebber dient echt even halt te houden bij het Paul Delvauxmuseum in Sint-Idesbald. In de bekende badplaats Koksijde treft u de hoogste duin van heel de kuststrook. Dit was vroeger een vaste baken voor de zeelui. De reis gaat door naar Nieuwpoort, natuurlijk bekend om haar slagveld in de ‘Grote Oorlog’. Vervolgens fietst u weer naar de kustlijn, met al haar pracht en historie, en volgt deze tot aan de bekende badplaats Oostende waar u de nacht doorbrengt.

Dag 3: Oostende - Brugge

Afstand ca. 39 km

Maak een korte stop in het kleine polderdorp Stalhille, recht onder de kerktoren. Hier woont namelijk ‘de Sfeermaker’ Antonie Demonie, imker, glasblazer en korfvlechter van beroep. Door de Meetkerkse Moeren, een prachtig natuurreservaat, fietst u in de richting van Brugge. Dat er in het historische, door UNESCO onderscheiden Brugge valt te beleven is genoegzaam bekend. In ieder geval is het echt te veel om hier op te noemen.

Dag 4: Brugge - Roeselaere

Afstand ca. 59 km

U volgt vandaag een prachtige route door het heerlijke Houtland. In deze van oudsher bosrijke streek liggen tientallen prachtige kastelen en landgoederen. Zo bewondert u nabij Oostkamp onder meer de kastelen Pecsteen, Raepenburgh en Lakebos. Via Torhout, Gists en Hooglede zet u koers naar Roeselare

Dag 5: Roeselaere - Kortrijk

Afstand ca. 36 km

Door de bosrijke omgeving van het Rhodesgoed fietst u naar schoenenstad Izegem. Daarna gaat het door het open, licht glooiende West-Vlaamse landschap naar Kuurne om te eindigen in Kortrijk. Neem de tijd voor een wandeling door het historische centrum met bezienswaardigheden als het Belfort, stadhuis, Gravenkapel en Begijnhof.

Dag 6: Kortrijk - Ieper

Afstand ca. 43 km

Over een comfortabel fietspad langs de rivier de Leie verlaat u Kortrijk en zet u koers naar Menen. Breng een bezoek aan het stadsmuseum met een rijke collectie beelden van Menense kunstenaars en leer over de militaire geschiedenis van deze grensstad. Vanaf Menen gaat het even noordwaarts, naar Dadizele. Daarna fietst u via Beselare en het Polygonebos naar lakenstad Ieper. De lakenhalle en het belfort hier zijn UNESCO-werelderfgoed. Elke avond om 20 uur weerklinkt onder de Menenport de ‘Last Post’ om de gesneuvelde soldaten uit WOI te herdenken.

Dag 7: Ieper – Veurne

Afstand ca. 58 km

Vanuit Ieper fietst u eerst naar Poperinge, een mooie plaats met een gotisch stadhuis en drie gotische kerken. Ook vindt u hier het Hopmuseum waar typische personages u meenemen langs de Belgische hop- en biercultuur. Verderop in Westvleteren komt u langs de Sint-Sixtus abdij, dit is één van de 6 Belgische abdijen waarvan hun bier de eretitel ‘trappist’ mag dragen. Vervolgens slingert u over de kronkelende West-Vlaamse wegen langs water, door uitgestrekte akkers met zo nu en dan een charmant dorpje naar uw eindbestemming Veurne.

Dag 8: Vertrek vanuit Veurne

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Brugge, de kust en Flanders Fields?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.