Fietsvakanties over de Maasroute

De Maas is de zuidelijkste van de Nederlandse rivieren en is per fiets te volgen over de Maasfietsroute. De Maas ontspringt in Frankrijk en stroomt vervolgens door België om in Nederland via de rivierdelta uit te monden in de Noordzee.

Met ADE "Actief door Europa" kunt u de Maas volgen vanaf Sedan in Noord-Frankrijk. Vanaf Sedan fiets u over de Voie Verte Trans-Ardennes. Dit relatief nieuwe fietspad is aangelegd op het oude jaagpad langs de Maas en voert u door de prachtige groene omgeving. U volgt dit Maasfietspad tot aan de Belgische grens. Bij Givet steekt u de grens over en vervolgt u de Maas door België. Op de Maasroute liggen leuke en historische dorpjes.

Boot Maas
Hollandse Rijn Rotterdam
Maasroute langs de rivier

De Maasroute in Nederland

Vlak bij Maastricht komt de Maas Nederland binnen en stroomt de rivier door de heuvels van Limburg, wat een prachtige fietsomgeving is, naar het Nederlandse rivierengebied. Al fietsend passeert u oude vestingstadjes en levendige steden.

Ook voert de Maasfietsroute u door het Nationale Park De Biesbosch en door de Alblasserwaard. Een van de laatste hoogte punten van de Maasfietsroute zijn de molens van Kinderdijk. Vanuit de stad Rotterdam is het mogelijk om door te fietsen naar Hoek van Holland, waar de Maas uitmondt in de Noordzee.

Met ADE "Actief door Europa" kunt u de Maasroute opdelen in 3 etappes, ook is het mogelijk om deze etappes achter elkaar te fietsen.

STock fiets

Fietsvakanties in Nederland

Behalve de Maasroute heeft ADE "Actief door Europa" nog vele andere mooie en bijzondere fietsvakanties in Nederland!