8-daagse wandelvakantie Camino Frances, Burgos naar Léon

Castilla y León, Spanje

  • Wandel het 3e deel van de Camino Frances
  • Van Burgos, de stad van El Cid naar de prachtige stad Léon
  • Doorkruis de hoogvlakte van de Castiliaanse Meseta
  • Prachtige dorpjes met rijke architectuur
  • Wandeletappes van ca. 26 km per dag
Uitzicht over Burgos in Spanje Camino Frances
Camino Frances van Burgos naar Leon
Camino Frances Leon in Spanje
Camino Frances van Burgos naar Leon wandelen
Bewegwijzering Camino de Santiago Spanje
Camino Frances Carrion de los Condes
Bekijk alle fotos (7 )

Wandel van Burgos naar Léon!

De oudste pelgrimsroute van Europa is zondermeer de Camino de Santiago, de Sint Jacobsweg. Maar er zijn vele wegen die naar Santiago leiden. De meest bekende en meest populaire is de Camino Frances. Deze start in Saint Jean Pied de Port in de Franse Pyreneeën en loopt via Logroño, Burgos naar Léon om te eindigen in Santiago de Compostella.

Deze wandelvakantie bevat het 3e deel van de Camino Frances van Burgos naar Léon. Ook als uw hoofddoel niet het lopen van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella is, is dit een heerlijke wandelroute door het èchte Spanje. U wandelt door immense landschappen die kenmerkend zijn voor Castilië.

Tussen de kathedraal van Burgos en die van Leon doorkruist u de tijdens deze wandelvakantie de Castiliaanse Meseta, droog en rotsachtig land dat een gevoel van onmetelijkheid... en eeuwigheid geeft! De wandelroute wordt afgewisseld met kleine groenere valleien slechts onderbroken door karakteristiek gevormde heuvels. Het is de thuisbasis van prachtige dorpen en vele zeer interessante gebouwen: Castrojeriz, Fromista en zijn kerk, Carrion de los Condes en San Zoilo, Calzadilla, of zelfs Sahagun, de "Spaanse Cluny"...

Proef de sfeer van het èchte Spanje tijdens deze 8-daagse wandelvakantie van Burgos naar Léon over de Camino Frances!

Niveau van de wandelvakantie:
De wandeletappes zijn niet moeilijk. U wandelt per dag ca. 6 tot 8 uur. Alleen op dag 1 is er een hele lange etappe van ca. 11 uur. Deze kan ingekort worden indien gewenst en dan geldt er een toeslag (gelieve bij reservering aangeven). De route kent weinig hoogteverschillen. De af te leggen afstanden liggen tussen de 19 en 39 km. Een goede lichamelijke conditie is wel een vereiste gezien de lengte van de etappes.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Burgos

U arriveert in Burgos, het startpunt van uw wandelvakantie. Indien u nog een beetje tijd heeft, moet u zeker de prachtige gotische kathedraal bezoeken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Dag 2: Burgos - Castrojeriz (ca. 39 km)
Afstand ca. 39 km

Een lange etappe (mogelijkheid om deze met een taxi in te korten, raadpleeg ons vooraf) dus vroeg opstaand. U wandelt van Burgos naar Castrojeriz. Dit mooie dorp ligt op een heuvel en is van Romeinse oorsprong. Het heeft nog steeds een geweldige uitstraling en domineert de omgeving.
Wandeltijd: ca. 11 uur.

Dag 3: Castrojeriz - Fromista (ca. 26 km)
Afstand ca. 26 km

U verlaat Castrojeriz en het pad leidt u over de Alto Mosterales, het hoogste punt van de Meseta. Dan gaat het verder door Tierra de Campo, graanvelden tot zover het oog reikt, in het hart van de Palencia provincie. Uw eindpunt is Fromista, een dorp met traditionele architectuur en stenen gebouwen. Van de vier kerken in het dorp is die van San Martin een opmerkelijk voorbeeld van romaanse architectuur.
Wandeltijd: ca. 6,30 uur.

Dag 4: Fromista - Carrión de los Condes (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

Ook vandaag wandelt u weer door de eindeloze graanvelden met her en der kleine authentieke dorpjes. Interessant onderweg is de oude vesting Villalcazar de Sirga en iets verder het middeleeuwse Carrion de los Condes, dat tevens uw eindbestemming is voor vandaag. Carrion de los Condes is een charmant stadje, opgetrokken in rode baksteen en met paleizen, kloosters en kerken.
Wandeltijd: ca. 5,30 uur.

Dag 5: Carrión de los Condes - Moratinos - Sahagùn (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Vanuit Carrión de los Condes wandelt u naar Moratinos door het typische landschap van "Meseta castellana". Vanuit Moratinas volgt een transfer naar Sahagùn. Sahagùn wordt ook wel het "Spaanse Cluny" genoemd vanwege het voormalige San Facundo-klooster dat in 1835 verwoest werd door brand.
Wandeltijd: ca. 7,30 uur.

Dag 6: Sahagùn - Moratinos - El Burgo Ranero (ca. 29 km)
Afstand ca. 29 km

Een transfer brengt u vanmorgen terug naar Moratinos, waar u de Camino Frances heeft verlaten. U vervolgt het pad. Ondertussen bent u in de provincie Leon gekomen. Vandaag is uw eindbestemming El Burgo Ranero, een Castilliaans dorp waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan.
Wandeltijd: ca. 7,30 uur.

Dag 7: El Burgo Ranero - Mansilla de las Mulas (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

U wandelt over de Romeinse heirbaan, de typische benaming voor een verharde langeafstandsweg in het Romeinse Rijk. Deze wegen waren destijds enorm belangrijk voor het verplaatsen van de troepen, de koeriers en de bevoorrading van de manschappen. U passeert Rellegos. Dit dorpje was ooit de legerplaats van Romeinse militairen. Aan het einde van de dag arriveert u in Mansilla de las Mullas, een charmant vestingstadje uit de 12e eeuw.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 8: Mansilla de las Mulas - Léon (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km

Uw laatste wandeletappe brengt u van Mansilla de las Mulas naar de imposante stad Léon, tevens hoofdstad van de gelijknamige provincie. In Léon staat een van de grootste en rijkste kathedralen van Spanje, de Santo Maria de Regla. Verder biedt de stad ook talrijke bezienswaardigheden zoals de Plaza Mayor de Léon, Barrio Húmedo, het klooster van San Marcos, de Basiliek San Isidoro en de Casa Botinos. In deze prachtige stad eindigt uw wandelvakantie. Wij adviseren u een verlengingsnacht aan uw wandelvakantie toe te voegen zodat u optimaal kunt genieten van al het moois in Léon.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Camino Frances, Burgos naar Léon?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid