9-daagse wandelvakantie Camino del Norte, Santillana del Mar naar Oviedo

Cantabrië, Spanje

  • Camino del Norte deel 3
  • Wandelen tussen de zee en de bergen
  • Prachtige vergezichten en de Picos de Europa als decor
  • Authentieke dorpjes van Asturië
  • Wandeletappes van ca. 24 km per dag
Van Colunga naar Villaviciosa Spanje
llanes-camino-santiago
Santillana del Mar Spanje
Asturias Colunga Camino del Norte
Bewegwijzering Camino del Norte Spanje
Ribadesella Asturië Spanje
Bekijk alle fotos (9 )

Wandelen van Santillana del Mar naar Oviedo!

U wandelt over de pelgrimsroute Camino del Norte die start in het Franse Hendaye en langs de kust van Noord Spanje naar Arzúa loopt. De Camino del Norte is in totaal 851 km lang. Het gedeelte van Santillana del Mar naar Oviedo is het 3e deel van de Camino del Norte. De Camino del Norte eindigt bij Villaviciosa waarna u nog een klein stukje over de Camino Primitivo wandelt.

Deze wandelvakantie brent u van Santillana del Mar, langs de mooie havensteden van Comillas of Llanes voordat u in Oviedeo met de beroemde kathedraal arriveert. Een afwisseling van korte en langere etappes, beloond door de zachtheid van de landschappen en de charme van de badplaatsen aan de Asturische kust.

Tussen Santillana del Mar en Oviedo bevindt u zich in het hart van Asturië. Ontdek deze mooie en authentieke regio, waar de bergen de oceaan durven aan te kijken en waar de ria's het uiterlijk van fjorden aannemen. Het cultureel erfgoed is onovertroffen evenals de gastronomie! De decir van de Picos de Europa, slechts een paar kilometer verderop, zal nooit ophouden uw aandacht te trekken. Hoewel de historische route van de Camino vaak over kleine verharde wegen gaat, is het verkeer licht en zal de wandelaar er geen last van hebben. Na verschillende kustetappes bereikt u aan het einde van de route het binnenland om Oviedo te ontdekken, een stad die de geschiedenis van de bedevaart heeft getekend en u zal verbazen met de rijkdom van haar erfgoed.

Niveau van de wandeltocht:
De wandeltijd ligt tussen ca. 4 en 7,5 uur wandelen per dag. De gemiddelde afstand bedraagt ca. 20 tot 25 km over heuvelachtig terrein en lage hellingen. Een goede wandelconditie is vereist evenals enige tredzekerheid.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Santillana del Mar

U arriveert in Santillana del Mar, ook wel de parel van de Camino del Norte genoemd. U kunt van de gelegenheid gebruik maken om het rijke erfgoed van dit dorp of de beroemde grotten van Altamira te ontdekken.

Dag 2: Santillana del Mar - Comillas (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km

U doorkruist maritieme landschappen, valleien met een zeer mild microklimaat en bezaaid met een rijk erfgoed. U arriveert in het mooie kleine havenstadje Comillas, de thuisbasis van verschillende gebouwen in Catalaanse stijl, waaronder "El Capricho", een villa gebouwd door Gaudi.
Wandeltijd: ca. 5,30 uur

Dag 3: Comillas - Unquera (ca. 28 km)
Afstand ca. 28 km

U vaart door de charmante haven van San Vicente de la Barquera vanwaar u een heel mooi uitzicht heeft op de Picos de Europa. De landschappen worden steeds aantrekkelijker. De eerste "ria's", kleine fjorden die in zee uitmonden en omringd zijn door bergen, verschijnen. Ze markeren de toegang tot de regio Asturië.
Wandeltijd: ca. 7 uur.

Dag 4: Unquera - Llanes (ca. 27 km)
Afstand ca. 27 km

Tijdens deze etappe volgen de authentieke Asturische dorpjes elkaar op. Het landschap is weelderig groen en het gezellige havenstadje Llanes markeert het einde van de dag. Even bijkomen op een terras van een café vlakbij de haven en bestel een cider.
Wandeltijd: ca. 6,30 uur.

Dag 5: Llanes - Ribadesella (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Een gevarieerde dag met prachtige stranden, geweldige landschappen en een opmerkelijk erfgoed: kerken, bruggen, kloosters. Aan het einde van deze ietwat lange etappe wordt u beloond met de aankomst in de charmante badplaats Ribadesella en zijn villa's in "Belle Epoque".
Wandeltijd: ca. 7,30 uur.

Dag 6: Ribadesella - Colunga (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

De "Costa Verde", zo luidt de bijnaam van dit gedeelte van de kust tussen Ribadesella en Colunga. U komt tijdens uw wandeltocht als het ware alle tinten groen tegen. Geniet van een laatste blik op de Atlantische Oceaan als u de Asturische bergen binnen wandelt.
Wandeltijd: ca. 5,20 uur.

Dag 7: Colunga - Villaviciosa (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km

U maakt nu kennis met het binnenland en zijn pre romaanse erfgoed. Het coulisse landschap met een zachte afwisseling van weiden en bossen kenmerkt dit deel van Asturië. Uw einddoel is vandaag Villaviciosa, een klein stadje met authentieke steegjes en een 13e eeuwse kerk.
Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 8: Villaviciosa - Pola de Siero (ca. 28 km)
Afstand ca. 28 km

Villaviciosa is het officiële eindpunt van de Camino del Norte. In Villaviciosa gaat u verder over de Camino Primitivo, voor velen dé enige echte pelgrimsroute naar Santiago. U wandelt door een heuvelachtig landschap naar Oviedo. Onderweg ziet u het fantastische pre romaanse complex van Valdedios liggen met de San Salvador-kerk en het pre romaanse klooster.
Wandeltijd: ca. 7 uur.

Dag 9: Pola de Siero - Oviedo - individuele thuisreis of verlenging (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km

Ook al komt u tijdens deze korte wandeletappe een grote stad binnen, het pad blijft op een groot deel van de route aangenaam. Bij aankomst in de vroege namiddag kunt u Oviedo en zijn beroemde kathedraal bezoeken. Deze stad heeft de geschiedenis van de "Weg" getekend: koning Alphonse II heeft in 834 de eerste bedevaart vanuit Oviedo naar Santiago geïnitieerd. Oviedo is het eindpunt van uw wandelvakantie. Wij adviseren u nog een verlengingsnacht te boeken. Zo geniet u nog even van deze mooie stad en is de thuisreis is rustiger.
Wandeltijd: ca. 4,30 uur.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse wandelvakantie Camino del Norte, Santillana del Mar naar Oviedo?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid