8-daagse wandelvakantie Nationaal Park Picos de Europa

Cantabrië, Spanje

  • Populaire wandelvakantie door Picos de Europa
  • Langs heldere bergrivieren en door diepe kloven
  • 4 wandelroutes in de bergen en 2 langs de kust
  • Stijg naar 1823 m met de Fuente Dé kabelbaan
  • Spectaculaire wandeling Ruta del Cares
  • Gezellige en comfortabele hotels in authentieke Spaanse dorpjes
Picos de Europa - Spanje
Picos de Europa - Spanje uitzicht over zee
Picos de Europa - Spanje in de bergen
Picos de Europa - Spanje Sotres
Picos de Europa - Spanje Vegas de Toro ruta
Picos de Europa - Spanje bergtoppen
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Tama / Potes

U reist op eigen gelegenheid naar Unquera. Hier gearriveerd bij de bushalte in Unquera brengt een taxi u in ca. 45 minuten naar Potes. U dient enkele dagen voor aanvang van uw reis het gewenste tijdstip voor deze transfer doorgeven. U verblijft net buiten Potes in een comfortabel 2-sterrenhotel met privétuin, sauna en jacuzzi, gelegen in een landelijk gebied met een prachtig uitzicht over de omgeving. Als u nog tijd heeft, bezoek dan het centrum van het middeleeuwse Potes, dat ook een uitstekende plek is voor de laatste inkopen. Geniet ’s avonds van de smakelijke regionale gerechten in restaurant Casa Fofi, gelegen op loopafstand van het hotel.

Dag 2: Wandeling rondom Tama via Cabañes & Potes (ca. 9 km)
Afstand ca. 9 km
Hoogteverschil ca. 450 m

Een transfer van ca. 10 minuten (vertrek ca. 9.30 uur) brengt u naar Allende om aan te sluiten op de pelgrimsroute “Camino Lebaniego” die de “Camino del Norte” verbindt met het beroemde klooster “Monastery Santo Toribio de Liébana”. De wandeling begint met een steil gedeelte bergopwaarts van ca. 340 meter naar Cabañes; een klein plaatsje met een prachtig uitzicht op de vallei. Vervolgens loopt u door een oud kastanje bos via Pendes terug naar Tama. De middag heeft u vrij om bijvoorbeeld naar het nabijgelegen bezoekerscentrum van het nationaal park te lopen of om Potes te bezoeken.
Wandelduur: ca. 4 uur (optioneel nog een extra uur naar Potes).

Dag 3: Tama - Fuente Dé - Áliva - Sotres (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 650 m

In de ochtend maakt u een autorit van ca. 30 minuten naar Fuente Dé (vertrek ca. 9.00 uur) waar u de kabelbaan (tickets worden geboekt voor een rit om 10.00 uur (mits beschikbaarheid)) neemt naar een hoogte van ca. 1.835 meter. Hier aan de rand van het Centraal Massief van de Picos de Europa ziet u een maanachtig landschap van kalksteen van buitengewone schoonheid. Het is de thuisbasis van gemzen, gieren en alpenvogels zoals de rotskruiper, de sneeuwvink en de rots lijster. Door een wagenspoor te volgen door idyllische landschappen met weilanden en berghutten, steekt u te voet de gletsjervallei en de Áliva-pas over om Sotres te bereiken. Dit is het hoogste dorp op het Asturische deel van de Picos. De afdaling is lang maar niet bijzonder zwaar voor uw knieën omdat u het wagenspoor volgt.
Wandelduur: ca. 5 à 5,5 uur.

Dag 4: Sotres en omgeving (ca. 10 km)
Afstand ca. 10 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Vanuit Sotres zijn er diverse wandelroutes die u kunt volgen waarbij u ook weer terug komt in uw hotel bij Sotres.

  • Rondwandeling via Tielve, gemakkelijke en schilderachtige route die zeer de moeite waard is. Afstand: ca, 9,6 km, ca. 500 m stijgen en afdalen. Wandelduur: ca. 4 tot 4,5 uur. • Rondwandeling door het dorp. Afstand: max. 5,7 km, ca. 325 m stijgen en dalen. Wandelduur: ca. 2,5 uur. Eventueel kunt u in de middag een bezoek brengen aan een kaasfabriek. U ziet in een grot het natuurlijke rijpingsproces en natuurlijk is er een kaasproeverij. Duur: ca. 2 uur.
Dag 5: Sotres - La Ruta del Cares - Arenas (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 600 m

Een transfer van ca. 15 minuten (vertrek om 8.30 uur) brengt u naar de beroemde La Ruta del Cares, een adembenemende wandelroute door de Cares kloof. Dit is misschien wel de meest populaire wandeling in de Picos. Wilt of kunt u niet de volledige afstand afleggen, dan kunt u halverwege terugkeren. Het meest spectaculaire gedeelte ligt in de buurt van Cain en alle beklimmingen zijn hier aan het begin. Overal zijn goede brede paden hoewel het grootste gedeelte van deze route aan één zijde een steile afgrond heeft. Afstand: max. 23 km, 600 m stijgen en afdalen. Wandelduur: ca. 7 uur.
Bent u geen fan van grote hoogtes dan kunt meerijden met het bagagetransport naar Arenas. Hier kunt u een rondwandeling maken in de omgeving. Afstand: ca. 10 km. Wandelduur: ca. 3,5 uur.

Dag 6: Arenas - Vibaño - Nueva de Llanes (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Vandaag laat u de Picos achter u en gaat u op weg naar de ruige Asturische kust, ook bekend als de “Costa Verde” (de Groene Kust). Na een korte transfer van ca. 20 minuten (vertrek om ca. 9.00 uur) wordt u afgezet in het kleine dorpje Vibaño. Vandaar wandelt u naar de kust door het pittoreske Asturische platteland. U volgt de oevers van de Rio Bedón, die leidt naar het prachtige surfersstrand van San Antolín. Dan kiest u een route langs de kust over visserspaden of een kortere binnenlandse route over onverharde wegen, die een onderdeel vormt van de pelgrimsroute Camino del Norte. In Nueva verblijft u de komende 2 dagen in een in het centrum gelegen hotel, dicht bij alle winkels, restaurants en ciderhuizen.
Wandelduur: ca. 5,5 tot 6 uur.
Kiest u voor de Camino del Norte, dan is de route ca. 2,3 km korter en qua wandelduur ca. 30 minuten minder.

Dag 7: Nueva de Llanes en omgeving (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 400 m

Geniet vandaag van een prachtige dag wandelen langs de kust over de kliffen en volg de pelgrimsroute Camino del Norte.. U wandelt van het ene kleurrijke dorp naar het andere, langs ruige stranden en rustige baaien en de fantastische natuurlijke blaasgaten. Dit zijn “bufones”, die een geiserachtig effect veroorzaken in de uitgesleten rotsen als gevolg van de getijden. Maak een stop voor het nuttigen van een verfrissende Asturische cider in het kleine dorpje Llames de Pria of bij uw terugkeer in Nueva de Llanes.
Wandeltijd: ca. 5,5 uur.

Dag 8: Individuele thuisreis

Na het ontbijt eindigt uw wandelvakantie. Natuurlijk kunt u nog een nachtje verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Nationaal Park Picos de Europa?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Nationaal Park Picos de Europa.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 10.0
Locatie/gebied: 10.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 10.0
Dag-tot-dagprogramma: 10.0
Bezienswaardigheden: 10.0
Reisbescheiden: 9.0
10
Héél afwisselende wandelvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Elke dag andere soort landschappen. Zeer leuk ! De eerste 4 dagen waren de wandelingen heel goed aangeduid langs de weg, zodat je quasi geen gps-app nodig had. Voor dag 5 en 6 was dit andere koek ! Géén énkele wegaanduiding ( pijltjes, rood/witte strepen, geel/witte strepen). Hier kwam de gps-app héél goed van pas ! Enige opmerking over de app: toen we hem openden, was alles reeds ingevuld door jullie (naam + code). Toch kregen we de kaarten er niet op. Na email met jullie kantoor kregen we heel vlug een antwoord met daarin de gegevens (naam + code). Toen we de gegevens vergeleken zagen we dat jullie de naam verkeerd hadden ingevuld, nl. jullie hadden de usernaam geëindigd met ad.nl in plaats van ade.nl. Daar hadden wij over gekeken. Nadien liep alles vlekkeloos. De hotels waren goed, niet méér, niet min. De eigenaren waren steeds héél vriendelijk. Wel jammer dat de meesten geen Engels spraken. Gelukkig bestaat er Google translate ! Het hotel in Sotres had 1 negatief punt: het was héél horig. Je hoorde 's nachts en 's ochtends alles van de kamer naast je. Voor de rest was het er goed. Het eten was overal lekker. Dagelijkse kost, niets fancy. Zo leert men de keuken het best kennen. Én, de wijn bij het diner was inbegrepen. Wel jammer dat ze het begrip 'aperitieven' niet kennen. Enkel wijn en bier. Zelfs geen cava ! Nogthans is Spanje toch het land van de cava ?
Lees meer