8-daagse wandelvakantie Camino del Norte, Bilbao naar Santillana de Mar

Baskenland, Spanje

  • Camino del Norte, deel 2
  • Wandelen van bruisend Bilbao naar historisch Santillana del Mar
  • Idyllische kustplaatsen en middeleeuwse dorpen
  • Ontdek het “Groene Spanje” en proef de “pinchos”
  • Dagelijkse wandeletappes van ca. 5 uur
Portugalete Biskaya brug Spaans Baskenland
Castro Urdiales Spaans Baskenland
Strand bij Leindo Spaans Baskenland
Bilbao Spaans Baskenland
Castro Urdiales Spaans Baskenland
Santillana del Mar Spaans Baskenland
Bekijk alle fotos (8 )

Van Bilbao naar Santillana del Mar, deel 2 van de Camino del Norte!

Deze wandelvakantie is het 2e deel van de pelgrimsroute Camino del Norte die start in het Franse Hendaye en langs de kust van Noord Spanje naar Arzúa loopt. De Camino del Norte is in totaal 851 km lang.

Tijdens deze wandeltocht loopt u over de Camino del Norte van Bilbao naar een van de mooiste dorpjes van Noord-Spanje, Santillana del Mar. U wandelt door het mooie, groene Cantabrië en de, aan de kust gelegen, schilderachtige vissersdorpen, zo kenmerkend voor deze regio. Proef de sfeer in de leuke havenplaats Castro Urdiales en bewonder de vorstelijke architectuur in Santander. Voor het volgen van de historische route zal het af en toe noodzakelijk zijn wat asfalt te bewandelen; laat u zich echter hierdoor niet afschrikken. De wisselende landschappen met vergezichten over grillige kliffen en de blauwe oceaan, de groene wijngaarden en eucalyptusbossen, zullen dit weer ruimschoots goedmaken.

Eindpunt van deze wandelvakantie is het prachtige Santillana del Mar, waar nog steeds de sfeer van de middeleeuwen hangt. In dit dorp zult u zich in een openluchtmuseum wanen en komt u prachtig versierde herenhuizen tegen, die versierd zijn met de wapens van de oude, adellijke Spaanse families. Santillana del Mar staat echter vooral bekend vanwege de grot van Altamira; in deze grot zijn bijzondere, gekleurde rotstekeningen te vinden, die ongeveer 15.000 jaar oud zijn. De grot werd ontdekt aan het einde van de negentiende eeuw en kan jammer genoeg zelf niet meer bezocht worden; wel is er een zeer realistische replica naast de grot gebouwd, die u kunt bezoeken.

Niveau van de tour:
Gemiddeld niveau. Dagelijkse wandeletappes met een gemiddelde tijdsduur van ca. 5 uur, afstanden tussen ca. 12 en 25 km. Een goede lichamelijke conditie is vereist. Heuvelachtig terrein met lichte hoogteverschillen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Bilbao

Welkom in Bilbao! Als u een beetje op tijd in Bilbao bent, kunt u deze mooie stad nog bezichtigen. Breng een bezoek aan het beroemde Guggenheim museum of maak een wandeling door de Casco Vieja, het historische centrum van de stad en tevens dé ideale plek om een lokaal wijntje en de typische pinchos, zoals de tapas in deze streek genoemd worden, te proeven.

Dag 2: Bilbao - Castro Urdiales (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km

Om de etappe van vandaag iets in te korten en een wandeling door een wat minder fraai industriegebied te vermijden, wordt u per taxi transfer naar Zierbana gebracht (optie: taxi transfer tot Portugalete en dan te voet verder). Vanaf Zierbana loopt u langs de kust naar het prachtige Castro Urdiales. Dit is één van de oudste nederzettingen aan de Cantabrische kust en staat o.a. bekend om haar gastronomie en prachtige stranden.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 3: Castro Urdiales – Hazas (Liendo) (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

Het eerste deel van de wandeletappe voert langs de kust en biedt een prachtig landschap met schitterende panorama’s. Daarna wandelt u verder landinwaarts en voert de tocht door eucalyptusbossen en groene velden, alvorens u Hazas (Liendo) bereikt.
Wandeltijd: ca. 6,3 uur.

Dag 4: Hazas (Liendo) - Santoña (ca. 12 km)
Afstand ca. 12 km

Na ongeveer 3 uur wandelen bereikt u Laredo, een badplaats met een erg mooie strandbaai waar ieder jaar, eind augustus, de bekende “Batalla de Flores” (bloemencorso) gehouden wordt. Vervolgens wordt per veerboot een kleine riviermonding overgestoken en bereikt u de havenplaats Santoña, het eindpunt van vandaag.
Wandeltijd: ca. 3 uur.

Dag 5: Santoña – Güemes (ca. 24 km)
Afstand ca. 24 km

Uw wandeltocht van vandaag voert weer langs de kust en de prachtige brede zandstranden bij Berria en Noja, omgeven door duinen en groen en van elkaar gescheiden door uitlopers van de bergen. Daarna voert het pad weer landinwaarts en wandelt u via het pittoreske Cantabrische platteland door naar Güemes.
Wandeltijd: ca. 6 uur.

Dag 6: Güemes - Santander (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km

Nog een klein stukje binnenland en dan gaat het verder langs de kust. Bij Somo steekt u per boot de baai over naar Santander, hoofdstad van de regio Cantabrië. Deze populaire badplaats staat onder meer bekend om haar mooie stranden, maar ook om de bijzondere architectuur. Een bezoek aan het weelderige Palacio de la Magdalena, gelegen op het gelijknamige schiereiland, is zeker de moeite waard.
Wandeltijd: ca. 4 uur.

Dag 7: Santander - Mogro (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km

Eerst nog even genieten van de levendige straten van Santander en dan loopt u richting het groene platteland. De tocht voert eerst naar Boo de Pielagos, waar de pelgrims ooit per boot de rivier Mogro overstaken. Vandaag de dag wordt de rivier overbrugd door een spoorbrug. U kunt dus per trein doorreizen naar de stad Mogro. Kiest u ervoor de route te voet te vervolgen dan gaat het via Puente Arce (toevoeging van ca. 7 km / 2 uur looptijd op het traject van vandaag) naar Mogro.
Wandeltijd: ca. 3,3 uur.

Dag 8: Mogro – Santillana del Mar - individuele thuisreis of verlenging (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km

U wandelt naar het eindpunt van deze wandelvakantie. Helaas voert dit laatste wandeltraject door meer stedelijke omgevingen en zelfs een industrieterrein, nabij Requejada. Bij aankomst in het mooie Santillana del Mar zullen uw inspanningen echter beloond worden door de pracht van deze historische badplaats. In Santillana del Mar eindigt uw wandelvakantie. Wij adviseren u nog een verlengingsnacht in Santilla del Mar te boeken om even bij te komen van de wandeldagen.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse wandelvakantie Camino del Norte, Bilbao naar Santillana de Mar?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid