7-daagse wandelvakantie Via Francigena, San Miniato naar Siena

Toscane, Italië

  • Via Francigena, een van de oudste pelgrimswegen van Europa
  • Bewonder de ronde muren van het historische vestingstadje Monteriggioni
  • Heerlijk Toscaans landschap vol wijngaarden en cipressen
  • Schilderachtige glooiende heuvels van de regio Crete Senesi
  • Bezoek de UNESCO-steden San Gimignano en Siena
San Gimignano
wandelvakantie San Miniato to Siena
Via Francigena - San Miniato to Siena
Via Francigena - Gambassi-San Gimignano
Via Francigena - winkeltje in San Gimignano
SanMiniato-Gambassi op de Via Francigena
Bekijk alle fotos (17 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis naar San Miniato

Uw wandelvakantie begint in San Miniato, een juweeltje aan de Via Francigena. Het seminarie, waaraan het centrale plein zijn naam ontleent, zal u verrassen met de bijzondere voorgevel. U moet deze beslist bekijken als ze 's avonds verlicht is, wellicht nadat u genoten heeft van een risotto bepoederd met de typische witte truffel, een lokale gastronomische trots.

Dag 2: San Miniato Alto - Gambassi (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 700 m

Vanuit San Miniato brengt een verharde weg u naar een spectaculaire route die het typische landschap van de Val d’Elsa doorkruist. Aan de hand van het reisdagboek van aartsbisschop Sigeric bezoekt u twee tussenstops die hij “submansiones” noemde. Na de twee pelgrimskerken Pieve di Coiano (XXI, Sce Peter Currant) en de Pieve a Chianni (XX, Sce Maria Glan) bezocht te hebben, komt u vervolgens aan bij uw accommodatie. Het diner is vanavond inbegrepen.
Wandeltijd ca. 7 uur.

Dag 3: Gambassi - San Gimignano (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 570 m

Geniet van de prachtige omgeving waar de Via Francigena u doorheen leidt. Voordat u naar de bijzondere dorpjes Collemuccioli en Pieve di Cellole loopt, neem dan zeker even een pauze voor een bezoek aan het heiligdom in Pancole. Al van verre ziet u uw eindbestemming van vandaag, San Gimignano met haar torens. Neem uitgebreid de tijd om de beroemde stad te bezoeken en de charmante middeleeuwse sfeer in u op te nemen.
Wandeltijd ca. 6 uur

Dag 4: San Gimignano - Gracciano (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 210 m

U vervolgt uw wandeltocht over een schitterend deel van de Via Francigena. Als u de Toscaanse heuvels op en af gaat en daarmee wijngaarden, olijfgaarden, velden en bossen doorkruist, bereikt u uiteindelijk Gracciano. Onderweg kunt u nog een omweg maken om de fascinerende abdij van Santa Maria a Conero uit de XI eeuw te ontdekken.
Wandeltijd ca. 6 uur

Dag 5: Gracciano - Monteriggioni (ca. 13 km)
Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 90 m

Vanuit Gracciano wandelt u door Pieve a Elsa en bereikt u in Caldane de oude thermale baden uit de Etruskische tijd. Na Strove met zijn prachtige romaanse kerk, wandelt u verder langs het bijzondere complex met de abdijkerk van Abbadia a Isola. U vervolgt uw tocht tot u arriveert in het middeleeuwse vestingplaatsje Monteriggioni. Het plaatsje wordt omringd door zijn eigenaardige kroonvormige vestingmuren met 14 wachttorens.
Wandeltijd ca. 4 uur

Dag 6: Monteriggioni – Siena (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 230 m

Wanneer u Monteriggioni verlaat, loopt u over onverharde wegen door de Montagnola Senese, het grootste heuvelachtige gebied in deze omgeving. U passeert de oude middeleeuwse voorstad Cerbaia, die momenteel verlaten lijkt. Na het bos doorkruist te hebben, komt u bij het kasteel van “Chiocciola” en gaat u omhoog naar Poggio di Riciano. Daal af naar de oude rivier van de Pian del Lago (of sla Poggio di Riciano over om rechtstreeks van Chiocciola naar Pian del Lago te wandelen). Aan het einde van het Renai-bos wandelt u de prachtige stad Siena binnen via de oude pelgrimstoegang Porta Camollia.
Wandeltijd ca. 6 uur

Dag 7: Arrivederci Siena!

Het einde van uw wandelvakantie is aangebroken. Ons advies: een verlengingsnachtje in Siena. Deze stad verdient het om ontdekt te worden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse wandelvakantie Via Francigena, San Miniato naar Siena?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid