10-daagse wandelvakantie Via Francigena, Siena naar Montefiascone

Toscane, Italië

  • Wandel over een van de oudste pelgrimswegen van Europa
  • Ervaar in de middeleeuwse stad Siena het imposante Piazza de Campo
  • Schilderachtige glooiende heuvels van de regio Crete Senesi
  • Heuveldorpen Castiglione d’Orcia en San Quirico d’Orcia
  • Bezoek Radicofani met zijn imposante vesting
  • Adembenemend uitzicht op het meer van Bolsena
  • Proef de verrukkelijke witte wijn Est! Est!! Est!!! di Montefiascone
Italië Via Francigena - Bagno Vigoni
Italië Via Francigena - Radicofani
Italië Via Francigena - onderweg
Italië Via Francigena - Siena
Italië Via Francigena - de omgeving
Italië Via Francigena - Toscaanse heuveuls
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis naar Siena

U arriveert in Siena. Als u tijdig arriveert dan kunt u nog genieten van een bezoek aan de stad. Deze is beroemd om zijn tweejaarlijkse paardenrace “Palio”, die wordt gehouden op het mooiste schelpvormige plein van Europa, het Piazza del Campo. Sla een bezoek aan de architectonische schat Duomo niet over, evenals een aantal andere imposante middeleeuwse paleizen. De geschiedenis komt tot leven wanneer u door de smalle straatjes van dit fantastisch bewaard gebleven juweeltje van Italië dwaalt.

Dag 2: Siena – Lucignano d’Arbia (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 350 m

Na het ontbijt start uw prachtige wandeltocht over de Via Francigena door het verbazingwekkende Toscaanse landschap. U wandelt door een gecultiveerd landschap van weilanden, waar de kleuren veranderen van groen en geel in de lente en de zomer, tot oker in de herfst. U passeert het middeleeuwse dorp Cuna, slechts een paar honderd meter voordat u de stad Monteroni d’Arbia met zijn beroemde watermolen binnenloopt. Het laatste deel van deze wandeling leidt u naar het versterkte dorp Lucignano d’Arbia via een karakteristieke toegangsweg vol met cipressen.
Wandeltijd ca. 7 uur

Dag 3: Lucignano d’Arbia – Buonconvento (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 350 m

De wandeling gaat over een reeks glooiende heuvels met tarwe bebouwde akkervelden in het hart van de “Crete Senesi”. Een kleigebied dat de voorbijganger blijft verbazen met zijn kenmerkende grijs gekleurde grond, waardoor het lijkt alsof u op de maan beland bent. Uw einddoel is de ommuurde stad Buonconvento, terecht beschouwd als een van de mooiste dorpen van Italië. Vanuit Buonconvento leidt een steile maar korte klim naar uw accommodatie voor de nacht, een biologische boerderij van waaruit u een prachtig uitzicht op de Crete Senesi en de Val d’Orcia heeft.
Wandeltijd ca. 5 uur

Dag 4: Buonconvento – San Quirico d’Orcia (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 450 m

Vanuit Buonconvento brengt de wandeling u naar San Quirico. U loopt grotendeels over onverharde wegen en enkele asfaltwegen. Vanaf deze asfaltwegen heeft u echter wel een prachtig uitzicht op de Val d’Orcia gelegen tussen de heuvels en getint met charmante schaduwen en bezaaid met wijngaarden en cipressen. In San Quirico staat u als betoverd voor de ingang van de "Collegiata" terwijl u een poging doet de verschillende bouwstijlen te herkennen die onmerkbaar overgaan in de aanwezige decoraties. Uitrusten kunt u tussen de groene hagen van de Horti Leonini, een vijftiende-eeuwse tuin.
Wandeltijd ca. 7 uur

Dag 5: San Quirico d’Orcia – Castiglione (ca. 9 km)
Afstand ca. 9 km
Hoogteverschil ca. 250 m

U vervolgt uw reis met nog steedt een fantastisch uitzicht op de Val d’Orcia. Net voorbij San Quirico komt u in een tijdloze wereld tijdens uw bezoek aan Vignoni Alto. Hier kunt u genieten van een verkwikkende rust in het thermale water van Bagno Vignoni met zijn onmiskenbare rechthoekige thermaalbad in het midden op het centrale plein. Het andere pareltje van vandaag is Castiglione, gelegen in het hart van de Val d’Orcia, waar u vlak langs loopt terwijl u over een deel van de Via Francigena wandelt genietend van de mooiste vergezichten.
Wandeltijd ca. 4 uur

Dag 6: Castiglione d’Orcia – Radicofani (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Vandaag gaat u uw conditie testen op een kort maar veeleisend deel van uw wandeltocht die u tot aan Ridicofani brengt. Het is beslist de moeite waard want het bewonderen van het uitzicht vanaf het fort van Radicofani zal al uw inspanningen belonen. U kunt ook een bezoek brengen aan de Pieve di San Pietro, een juweeltje uit de dertiende eeuw. Of maak een avondwandeling door het oude stadscentrum terwijl u de betoverende verlichting van het fort bewondert.
Wandeltijd ca. 7 uur

Dag 7: Transfer naar Radicofani - Acquapendente (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km
Hoogteverschil ca. 750 m

De langste wandeling van uw reis is ook een van de meest lonende, dankzij het verbazingwekkende panorama dat u wordt geboden. Een korte transfer brengt u naar het centrale plein van Radicofani. Hier domineert de imposante “Rocca” (het kasteel) de hele vallei en biedt u een kilometers ver uitzicht over de Toscaanse heuvels en de Monta Amiata. Al wandelend over de oude historische “Via Cassia” zullen de adembenemende uitzichten tijdens de afdaling absoluut een gevoel van geluk opwekken. U wordt opgehaald in Centeno voor een korte transfer naar Ponte Gregoriano, waar u de laatste etappe van de reis in Acquapendente bereikt. Het diner is vanavond inclusief.
Wandeltijd ca. 12 uur

Dag 8: Acquapendente – Bolsena (ca. 23 km)
Afstand ca. 23 km
Hoogteverschil ca. 430 m

Uw wandeltocht gaat rustig verder tot aan de eerste uitzichten over het meer van Bolsena. Vanaf hier daalt u af in een vulkanische krater en loopt u verder over onverharde wegen, afwisselend door dichte bossen en door velden vol met olijfbomen, voordat u Bolsena bereikt. Als u nieuwsgierig bent naar het bewijs van het mirakel van het Corpus Domini, waar Bolsena beroemd om is, ga dan naar de Cappella del Miracolo waar enkele marmeren platen bewaard worden die bevlekt zijn met het bloed dat in de dertiende eeuw uit een hostie stroomde. Als u in plaats hiervan meer geïnteresseerd bent in de typische keuken van deze streek, dan kunt u de producten proeven die het meer van Bolsena u biedt, zoals de Sbroscia, een lokale vissoep en tomaten.
Wandeltijd ca. 7 uur

Dag 9: Bolsena – Montefiascone (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Vandaag wandelt u vanuit Bolsena over de toppen van de heuvels die het oostelijke deel van het meer omringen. U arriveert in Montefiascone, een mooi dorpje gelegen op een prominente locatie vanwaar u een geweldig panoramisch uitzicht heeft op het meer, de omliggende vlakte en het Cimini-gebergte. Het Rocca dei Papi, het fort van de pausen, is zeker een bezoek waard.
Wandeltijd ca. 6 uur

Dag 10: Arrivederci Montefiascone!

Uw wandelvakantie eindigt na het ontbijt. Natuurlijk is het mogelijk nog een nachtje te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 10-daagse wandelvakantie Via Francigena, Siena naar Montefiascone?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid