11-daagse wandelvakantie Coast to Coast - deel 2

North West, Groot-Brittannië

  • Het 2e deel van de populaire Wainwrights’s Coast to Coast walk
  • Nationale parken: het Lake District, de Yorkshire Dales en the North Yorkshire Moors
  • Natuurschoon en historische elementen
  • Wandeletappes van 14-27 km (ca. 4 tot 8 uur)
Coast to Coast - Smardale
Coast to Coast
Coast to Coast - Egton
Coast to Coast - Robin Hoods bay
Coast to Coast - einde
Coast to Coast
Bekijk alle fotos (6 )

Wainwrights’s Coast to Coast Eastside

Deze wandelvakantie bestaat uit het oostelijke deel van de meest populaire lange afstandsroute in Groot Brittannië, de Wainwright's Coast to Coast Walk. Deze wandelroute is één van de grote wandelingen van de wereld met een totale afstand van ca 190 mijl/310 km. Van de Ierse Zee bij St. Bees Head slingert het zich een weg van de Westkust van Noord-Engeland naar de Noordzeekust bij Robin Hood's Bay. U loopt in deze wandelvakantie ongeveer de helft van deze route door het landschap van drie prachtige Nationale Parken: Het Lake District, de Yorkshire Dales en de North Yorkshire Moors. Uw wandelvakantie van totaal 173 km begint net voor de helft van het totaal aantal kilometers van de route en start in Kirkby Stephen, vanwaar u verder gaat in de Yorkshire Dales en de North Yorkhire Moors.

Niveau van de tour:
De moeilijkheidsgraad van de wandelvakantie is gemiddeld (3 van 5). De wandelingen zijn meestal over onverharde paden, wandelpaden, bergpaden en enkele geasfalteerde wegen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Kirkby Stephen

Op eigen gelegenheid komt u aan in uw starthotel in Kirkby Stephen. Dit marktstadje is gelegen in de Eden Valley. Als u op tijd aankomt is het de moeite waard dit mooie stadje te gaan verkennen met zijn historische gebouwen, geplaveide tuinen en leuke winkels.

Dag 2: Kirkby Stephen - Keld (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 450 m

Uw wandeldag start met het doorkruisen van het ansichtkaartdorp Hartley, wanneer u Kirkby Stephen achter u heeft gelaten. Daarna wordt de route heuvelachtiger. U loopt omhoog over de Nine Standards - een zeer bijzonder kenmerk op de top van de heuvel, waar Cumbria kruist met Yorkshire en de waterscheiding tussen de Ierse zee en de Noordzee in elkaar overlopen. The Nine Standards zijn 9 grote kegelvormige steenhopen die in een rij langs de rand van de Rigg liggen. Ze zijn minimaal 800 jaar oud en hun oorsprong is onbekend. U sluit uw eerste wandeldag dag af in Keld, een voormalig loodmijndorp.

Dag 3: Keld - Reeth (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 510 m

Vandaag heeft u de keuze tussen een route over de berg of de lagere route door het dal. De bergroute doorkruist een afgelegen landschap van korhoenderheidevelden, bezaaid met ruïnes uit het tijdperk van de loodwinning. De lagere route voert u via het met heide begroeide Swaledale, met zijn traditionele stenen schuren en stapelmuurtjes. Wat u ook kiest, u komt aan in Reeth, een typisch Dales-dorp met gezellige pubs.

Dag 4: Reeth - Richmond (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 320 m

Deze wandeletappe is meer ontspannen en voert u door groene weiden en mooie dorpjes. Neem bijvoorbeeld de tijd om Marrick Priory te verkennen, een 12e-eeuws benedictijnenklooster, verlaten tijdens de 16e -eeuwse godsdienstoorlogen. U overnacht in het mooie marktstadje Richmond, met zijn schilderachtige geplaveide straten en het imposante Normandische kasteel.

Dag 5: Richmond - Danby Wiske (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 120 m

Vandaag weer een vrij vlakke wandeling, die u over de Vale of Mowbray voert, bestaande uit laaggelegen vruchtbare landbouwgronden met rustige landweggetjes. U loopt via Bolton-on-Swale met zijn 14e-eeuwse St. Mary’s Church naar uw overnachtingslocatie in Danby Wiske waar mooie huizen zich clusteren rond het dorpsplein.

Dag 6: Danby Wiske - Ingleby Cross/Osmotherly (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 170 m

U vervolgt uw wandelroute richting het North York Moors National Park met zijn mooie heuvels. U loopt vandaag op vlakke wandelpaden en onverharde boerenpaden, langs felgekleurde koolzaadvelden en slaperig vee. U overnacht vannacht in Ingleby Cross of Osmotherley.

Dag 7: Ingleby Cross/Osmotherley - Clay Bank Top (ca. 18 km)
Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 650 m

U wandelt eerst door het bos en gaat dan bergopwaarts voor een prachtig uitzicht, over Richmond en verder naar de Noordzee. U bent eindelijk in het North York Moors National Park met zijn uitgestrekte heidevelden, die contrasteren met de kenmerkende rotsen van de Wainstones. Het voelt alsof u op een hoge berg bent, maar de North York Moors ligt slechts 400-500 meter boven de zeespiegel. Het stuk van vandaag brengt u over het plateau, langs de route van een verlaten mijnspoorlijn naar The Lion Inn. pub, oorspronkelijk was dit een 16e-eeuws jachthuis, met de op drie na hoogst liggende pub van Engeland, en het enige gebouw in een mijl omtrek. U overnacht in Great Broughton of de omliggende gebieden. Indien u overnacht in het omliggend gebied, brengt een transfer u naar uw overnachtingslocatie.

Dag 8: Caly Bank Top - Blakey (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 180 m

U wordt met een transfer teruggebracht naar het startpunt, de parkeerplaats van The Lion Inn. pub. Vandaag volgt uw wandeling eerst een heiderug, omhoog over Round Hill (454m). Het wandelspoor behoudt dan zijn hoogte terwijl het de lijn volgt van de oude, ontmantelde spoorlijn van Rosedale. Op sommige plaatsen doorboren grote stenen de heide, sommige van die stenen zijn gemerkt met inscripties. Zo nu en dan zijn er schitterende uitzichten te bewonderen in de vruchtbare bovenste valleien van Farn en Esk dales. Tot slot keert u terug naar de oude Lion Inn in Blakey. Indien u niet in Blakey overnacht wordt u per transfer naar uw overnachtingslocatie gebracht.

Dag 9: Blakey - Egton Bridge (ca. 19 km)
Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 290 m

Na een stukje over de weg langs een wit kruis genaamd Fat Betty, loopt u via een glooiende afdaling naar het prachtige, bosrijke Eskdale. U krijgt daarbij mooie zee-uitzichten te zien. Het laatste deel van de wandeling van vandaag volgt een pad door de bossen aan de oevers van de rivier Esk. U komt de 'Geuzenbrug' tegen - een parabolisch stenen bouwwerk met een verhaal over verloren (en hervonden!) liefde. Egton Bridge heeft een kerk met relikwieën van de katholieke martelaar, Nicholas Postgate. De omgeving hier is prachtig. De rivier is beroemd om vliegvissen en heeft een aantal interessante (en vooral handige!) stapstenen, waardoor u even snel van de ene naar de andere pub kunt springen.

Dag 10: Egton - Robin Hoods Bay (ca. 27 km)
Afstand ca. 27 km
Hoogteverschil ca. 560 m

U begint uw laatste wandeldag met een steile klim op de heide voordat u afdaalt naar het prachtige Littlebeck. Maar niet voordat u een glimp heeft opgevangen van de zee en de adembenemende abdij van Whitby! U wandelt door het Falling Foss bos, met zijn verborgen follies (kleine bijzondere/gekke bouwwerkjes bedoelt met uitsluitend een decoratief, kunstzinnig of ludiek doel) en loopt vervolgens over het laatste deel van de Moren. Hierbij wandelt u van High Hawsker langs de top van de Jurassic cliffs, met een prachtig kustlandschap. Als u geluk heeft, is het zelfs mogelijk om dolfijnen te spotten. Er zijn prachtige uitzichten over Robin Hood's Bay Terwijl u afdaalt naar Robin Hood's bay zijn er prachtige uitzichten te zien van dit oude vissersdorpje.

Dag 11: Terugreis of verlenging

Uw wandelvakantie eindigt na het ontbijt. U kunt uw reis verlengen met één of meerdere nachten in Robin Hood's Bay om zijn zandstrand, smalle kronkelende geplaveide straatjes en steegjes verder te verkennen. Of u reist op eigen gelegenheid terug naar huis.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 11-daagse wandelvakantie Coast to Coast - deel 2?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid