Fietsvakanties in Groot-Brittannië

Prachtige kliffen, schilderachtige bossen en imposante gebouwen bewonderen? Verken al fietsend het prachtige Groot-Brittannië en kom erachter waarom dit schitterende land zo´n geliefde fietsbestemming is.

Het afwisselende landschap en de rijke cultuur staan tijdens onze fietsreizen door Groot-Brittanië centraal. Romantische badplaatsen, ruige rotskusten en glooiende heuvels wisselen elkaar af met slingerende wegen, imposante steden en bekende bezienswaardigheden als Hadrian's Wall, Edinburgh Castle, Flamborough Head en het Lake District.

Geniet van Groot-Brittannië tijdens een fietsvakantie met ADE "Actief door Europa"!

Hadrian's Cycleway Skedaddle Engeland brug
beinglas-farm Schotland
Coast to Coast Engeland op de top
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsvakantie Groot-Brittannië!

Of u nu kiest voor een fietsvakantie door Yorkshire, de Schotse Hooglanden of langs de Engelse kust, de authentieke sfeer van het leven in Groot-Brittannië begeleiden u.

Groot-Brittannië kent een lange fietsgeschiedenis. Denk aan James Starling, de uitvinder die de eerste lange afstandsfiets ontwierp, of John Boyd Dunlop de uitvinder van de rubberband. Desondanks is fietsen nog altijd minder "normaal" dan in andere Europese landen maar ze zijn hard op weg om die achterstand in te halen getuige de ontwikkeling van het National Cycle Network. Dit netwerk van bewegwijzerde fietsroutes wordt elk jaar groter en vooral beter. Vaak gaan de routes over voormalige spoorlijnen of langs kanalen, plattelandswegen met weinig verkeer en verkeersarme wegen in steden.

Op de fiets door Engeland

Tijdens uw fietsvakantie in Groot-Brittannië kunt u populaire fietstrajecten volgen met ADE:

  • Volg de Hadrian's Wall: volg de muur van Hadrianus en treed in de voetsporen van het Romeinse Rijk.
  • Fiets de Coast-to-Coast route: u fietst van de Ierse Zee naar de Noordzee.

Zo zijn er in de loop der tijd talloze fietsroutes ontstaan die geschikt zijn voor fietsliefhebbers van elk niveau. Maar niet vergeten: u rijdt natuurlijk wel links!

Bij alle ADE fietsvakanties in Groot-Brittannië kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat ook de fietswegen met flinke stijgingen en dalingen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn vaak ook te huur. Let op, de minimale leeftijd voor een E-bike in Groot-Brittannië is 14 jaar.
Om u zo goed mogelijk onder te dompelen in authentieke Britse sferen verblijft u vooral in charmante B&B accommodaties, is het ontbijt inclusief en evenals het bagagevervoer van hotel naar hotel.
Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's inbegrepen zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en tips voor bezienswaardigheden onderweg. Vaak is er ook een app beschikbaar met alle GPS data.