6-daagse fietsvakantie Schotse Hooglanden

Schotland, Groot-Brittannië

  • Fietsen door de Schotse Hooglanden
  • Zie hoe de zon de mist boven Loch Lomond wegbrandt
  • Smul van witte pudding, Lorne-worst en tattie-cakes bij het ontbijt
  • Geniet van een glaasje in de kleinste distilleerderij van Schotland
  • Stille kilometerslange kronkelende wegen langs meren en rivieren
Lochs and Glens Schotland
Fietser in Schotse Hooglanden
Schotland meer
Schotland bewegwijzering
fietspad in Schotse hooglanden
Uitzicht over het meer Schotland
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Balloch

U arriveert op eigen gelegenheid in Balloch, gelegen aan de oevers van Loch Lomond. Wandel langs de oevers van dit mooie Schotse meer en geniet in een onvervalste Schotse pub van een hapje en een drankje.

Dag 2: Balloch - Callander (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km

's Ochtends is er een informatiegesprek met een vertegenwoordiger van onze lokale partner en ontvangt u uw huurfietsen (indien van toepassing). Hij of zij geeft u ook uitleg over de route en het gebruik van de app. Dan is het hoog tijd om op de pedalen te stappen. De etappe leidt u langs lochs en door glens naar Callander. U fietst over rustige landweggetjes door het niet bebouwde en eenzame platteland tussen Loch Lomond en Loch Venacher. Achter Aberfoyle duikt u het Achray Forest in om langs de zuidelijke oever van Loch Venacher, Callander te bereiken. Onderweg is het af en toe wel wat klimmen, maar u wordt wel beloond met heerlijke uitzichten en dan de onvermijdelijke afdalingen.

Dag 3: Callander - Killin (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

Het landschap ziet er vandaag iets anders uit dan gisteren, veel landbouw en bossen. De route is vandaag een combinatie van verharde wegen, stille met bomen omzoomde lanen en fietspaden langs een oude, niet meer in gebruik zijnde spoorlijn. U rijdt door de prachtige Glen Ogle en komt dicht bij de geboorteplaats van volksheld Rob Roy Macgregor, later bekend geworden als Robin Hood. Zijn graf ligt in Balquhidder. Het laatste stuk brengt u naar Killin (of omgeving).

Dag 4: Killin - Pitlochry (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

U fietst langs de ca. 24 km lange Loch Tay richting Aberfeldy, de thuisbasis van Dewars World of Whiskey Distillery. U rijdt door Aberfeldy en Strathay en arriveert daarna in Pitlochry. Misschien ziet u onderweg wel de springende zalmen in de riviertjes! In Pitlochry kunt u een omweg maken naar de Edradour-distilleerderij (ca. 4 km van Pitlochry). Dit is de kleinste distilleerderij van Schotland, opgericht in 1825. Dan gaat het door de brede valleien van de Tay en de Tummel weer terug naar Pitlochry.

Dag 5: Pitlochry - Perth (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Even een klein stukje terug en dan fietst u richting het viaduct van Logierait en volgt weer de Tay. U bevindt zich op route 77 van het National Cycle Network ook wel ”The Salmon Run” genoemd. Deze route brengt u naar Perth gelegen aan de voet van dicht beboste heuvels. Deze stad inspireerde Sir Walter Scott tot het schrijven van 'The Fair Maid of Perth', dat op zijn beurt weer de inspiratie vormde voor Bizets opera. Onderweg naar Perth in het gelijknamige graafschap (Perthshire) ontdekt u een juweeltje, de kathedraalstad Dunkeld. Aan de overkant van de rivier de Tay ligt het Victoriaanse dorp Birnam. De prachtig gerestaureerde gebouwen en het rijke erfgoed zijn een inspiratiebron voor liefhebbers van geschiedenis, kunst en het groene buitenleven. Uiteindelijk arriveert u in Perth waar u wordt opgewacht door de vertegenwoordiger van onze lokale partner om de gehuurde fietsen (indien van toepassing) weer in te nemen.

Dag 6: Individuele thuisreis of verlenging

Deze ochtend zegt u “goodbye” of zoals de Schotten zeggen: "mar sin leat" tegen Perth, de fietsvakantie door de Schotse Hooglanden zit er op. U kunt per trein terug naar Balloch, reistijd ca. 3,15 uur. U kunt natuurlijk ook nog verlengen of nog een andere fietsroute nemen in Schotland of Engeland.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Schotse Hooglanden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Schotse Hooglanden.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Super eerste ervaring met fietsvakantie
Op vakantie in Juli 2023
Geweldige goede fietsen, super aardige mensen, mooie afwisselende route, goede accommodatie en bagagetransport vlekkeloos geregeld. Dit smaakt naar meer!
Lees meer