7-daagse fietsvakantie Yorkshire Wolds

Yorkshire, Groot-Brittannië

  • Zacht glooiende heuvels met dorpjes als op een ansichtkaart
  • Middeleeuwse marktsteden Pocklington, Driffield en Beverley
  • De indrukwekkende gotische kloosterkerk in Beverley
  • Landhuizen van Sledmere, Sewerby en Burton Agnes
  • Kliffen en haar duizenden zeevogels bij Bempton
  • Flamborough Head, Nationale erfgoedlijst voor Engeland
Yorkshire Wolds Engeland aan de kust
Yorkshire Wolds Engeland bewegwijzering
Yorkshire Wolds Engeland in de stad
Yorkshire Wolds Engeland rustpauze
Yorkshire Wolds Engeland door de heuvels
Yorkshire Wolds Engeland in het dorp
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Beverley

U arriveert op eigen gelegenheid in het prachtige marktstadje Beverley. Als u ingecheckt bent bij uw accommodatie, bent u vrij om deze prachtige stad te verkennen met zijn kleine geplaveide straatjes en zijn prachtige gotische kloosterkerk die misschien wel indrukwekkender is dan die in York.

Dag 2: Beverley - Pocklington (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km
Hoogteverschil ca. 450 m

's Ochtends ontmoet u een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Hij of zij overhandigt u de huurfietsen (indien van toepassing) en een informatiemap met routegegevens en kaart. Tevens geeft hij/zij uitleg over het gebruik van de app. Eenmaal op de fiets, verlaat u Beverley en proeft u voor het eerst het glooiende landschap van de Wolds. U passeert o.a. Market Weighton, een van de vele pittoreske marktplaatsjes. De finish van de dag is Pocklington. Vergeet niet om de stad nog even te verkennen, voordat u een restaurant opzoekt voor het diner. De overnachting is geregeld.

Dag 3: Pocklington - Malton (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km
Hoogteverschil ca. 700 m

De rit van vandaag is iets meer glooiend en brengt u naar het hoogste punt van deze fietsvakantie, Bishop Wilton Wold. De beroemde Britse kunstenaar David Hockney schilderde het uitzicht vanaf de top. U fietst verder richting het schilderachtige dorpje Thixendale, met zijn lokale pub de Cross Keys, een van de vele kleine landelijke pubs die u vandaag passeert. Daarna verder langs de Howardian Hills, een beschermd natuurgebied van uitzonderlijke schoonheid. U passeert de indrukwekkende ruïnes van het augustijner klooster Kirkham, gesticht rond 1120. Hierna is het nog ca. 10 km naar het eindpunt in Malton. Voeg een extra dag toe aan uw verblijf in Malton, zodat u naar Castle Howard kunt fietsen. Dit is een van de mooiste historische kastelen van Groot-Brittannië, gelegen in een uitgestrekt parklandschap bezaaid met standbeelden, tempels, meren en fonteinen.

Dag 4: Malton - Hunmanby (ca. 53 km)
Afstand ca. 53 km
Hoogteverschil ca. 650 m

Even stevig ontbijt voor de nodige energie want u heeft een paar pittige stukjes fietsen voor de boeg. De route leidt u via Sledmere. Dit Georgiaans landhuis is ontworpen door de beroemde tuinman Capability Brown. Zeker de moeite waard om te bekijken en bovendien is er een leuk café waar u genietend van een drankje al het moois om u heen kunt bewonderen. Voor u arriveert in Hunmanby, glooit de route eerst nog door enkele kleinere dorpjes. Hunmanby ligt vlakbij de kust. In de periode van 1800 tot 1960 was het maken van bakstenen één van de lokale industrieën in Hunmanby en veel van de gebouwen zijn gemaakt van deze zelfgemaakte stenen. Een flink aantal gebouwen dateert uit de 17e eeuw. Low Hall Manor aan Sheepdyke, wordt gezien als het oudste nog steeds bestaande gebouw. De vroeg-Normandische kerk van All Saints staat aan de hoofdstraat van het dorp en herbergt een aantal Saksisch houtsnijwerken daterend uit ca 900 na Christus.

Dag 5: Hunmanby - Filey - Bempton - Bridlington (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km
Hoogteverschil ca. 450 m

Het wordt een dag waarop veel te zien is. Eerst even heen en terug naar de mooie badplaats Filey. Dit voormalige vissersdorp is inmiddels een populaire badplaats met een historische boulevard, prachtige Edwardiaanse architectuur en een indrukwekkende 8 km lange zandbaai. Op weg naar Bridlington maakt u een korte omweg naar het RSPB natuurreservaat bij Bempton (kleine entreeprijs). Hier is een van de mooiste natuurspektakels van Groot-Brittannië te bewonderen. Tussen maart en oktober verzamelen zich hier ongeveer een half miljoen zeevogels om te paren op de torenhoge krijtrotsen, die uitkijken op de Noordzee. Hierna volgt een bezoek aan Flamborough Head met wederom spectaculaire krijtrotsen, hoge -bogen en smokkelaarsgrotten. U ziet niet 1 maar twee vuurtorens! Als u tijd over heeft, zijn het landhuis en de tuinen van Sewerby Hall een bezoek waard. Aan het einde van deze dag arriveert u in, de aan zee gelegen plaats, Bridlingtron. Deze levendige stad staat bekend om haar “fish and chips” en de promenade langs de zee.

Dag 6: Bridlington - Beverley (ca. 63 km)
Afstand ca. 63 km
Hoogteverschil ca. 450 m

U laat de zee achter u en gaat landinwaarts. De fietstocht voert u langs Burton Agnes Hall. De tuinen hier zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Verderop passeert u mooie dorpjes en het marktplaatsje Driffield. De route is relatief vlak en eindigt waar u deze fietsvakantie begon, in Beverley.

Dag 7: Individuele thuisreis

Na een heerlijk ontbijt neemt u afscheid van dit prachtige gebied, wellicht komt u nog eens terug.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Yorkshire Wolds?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Yorkshire Wolds.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 6.0
Reisbescheiden: 8.0
7.0
Fietsen Yorkshire
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2023
Het is een mooie tocht maar niet 7 daags....edoch 5 routes die van plek naar plek gaan. Dus dat is wel misleidend. De route zelf is prima en grotendeels aanwezig als zijnde Yorkshire Wolds route. Bij het begin was de persoontje de app moest leveren van Skedaddle niet aanwezig dus via telefooncontact met Nederland en vanuit VK werd het wel binnen een uur opgelost zodat we met een route app op pad konden. Dit was niet goed gecommuniceerd dus jammer. Verder is alles goed gegaan en waren de B&B's fantastisch. Het oude kasteel hotel (3e lokatie) was verreweg de minste lokatie met een kleine kamer met slechte douche en wc die niet doortrok en vreselijk vies tapijt. in Hunmanby was de beste B&B. Bridlington een prima stad om extra te verblijven en Sewerby House te bezichtigen. Ook Beverly was een uitermate fijne plek om te verblijven.
Lees meer